Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 28

Kazys Maksvytis įvertino olimpinės atrankos burtus: „Sėkmingi“

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis įvertino olimpinėje atrankoje mūsiškiams tekusius burtus.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priminsime, kad pirmadienį Miese (Šveicarija) ištraukus burtus paaiškėjo, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dalyvaus Puerto Rike vyksiančiame olimpinės kvalifikacijos turnyre.

Mūsiškiai pateko į A grupę kartu su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu, o B grupėje varžysis šeimininkai Puerto Rikas, taip pat Italija ir Bahreinas.

Į liepos 2-7 dienomis San Chuano mieste vyksiančio turnyro pusfinalį pateks po dvi stipriausias grupių komandas, o kelialapį į Paryžiaus Olimpines žaidynes iškovos tik turnyro nugalėtojai.

„Reikia pripažinti, kad burtai yra sėkmingi, nes negavome kelių stiprių komandų iš kitų krepšelių. Kita vertus, visos komandos į atranką važiuos turėdamos tikslą patekti į olimpines žaidynes, visos važiuoja laimėt. Sėkmę reikės patvirtinti aikštelėje. Italija ir Meksika yra varžovai, kuriuos geriau pažįstame, nes esame prieš juos žaidę, kitos rinktinės mažiau matytos. Teoriškai atrodo, kad italai bus pagrindiniai konkurentai“, – vertino K.Maksvytis.

Treneris taip pat pernelyg neišgyveno dėl ilgos kelionės į Puerto Riką.

„Turėjome du variantus – žaisti Puerto Rike arba Graikijoje. Jei būtume žaidę Graikijoje, mūsų lauktų stipri šeimininkų komanda. Tad neverta ieškot kabliukų, reikia prisitaikyti prie sąlygų ir pabandyti iškovoti kelialapį“, – kalbėjo K.Maksvytis.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys apie burtus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas