Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 04

Kazys Maksvytis: „Negalime laimėti rungtynių turėdami pusantro žaidėjo“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje per karjerą Kazys Maksvytis yra iškovojęs ne vieną skambią pergalę, bet trečiadienio vakarą darbėniškis salę paliko nuleista galva. Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą 68:70 pripažinęs Kauno „Žalgiris“ įsirašė pirmąjį pralaimėjimą LKL ketvirtfinalių istorijoje.
Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“
Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“

Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių – lygybė 1-1.

Kazio Maksvyčio kariauna vos nepaleido iš rankų pergalės pirmajame mače Nemuno saloje, kuomet išbarstė 22 taškų persvarą, o atsakomosiose rungtynėse uostamiestyje vyko įnirtinga kova.

Mačo pabaigoje pergalę lėmė taiklūs Deivido Galiaus baudų metimai. „Žalgirio“ neišgelbėjo ir Luko Lekavičiaus benefisas.

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale. Man atrodė, jog jie parodė didesnę kovą, – sakė K.Maksvytis. – Mes negalime laimėti rungtynių turėdami pusantro žaidėjo – Luką ir dar kažkas prisidėjo, kažkiek Karolis Lukošiūnas. Turime sulaukti didesnio indėlio iš kitų žaidėjų. Visų pirma – kovoje. Buvome mažiau agresyvūs, pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, nebėgome į greitą puolimą. Šįkart gana prastokai ir kamuolį spaudėme. Visų pirma – turime kovoti, tuomet – pildyti rungtynių planą. Jei Edgaras Želionis pirmoje mačo pusėje triskart nueina į dešinę pusę, tai yra ne trenerio, o žaidėjo individuali klaida. Pralaimėjome, darysime išvadas ir važiuojame atgal į Kauną.“

Lietuvos čempionų reaktyvinis įžaidėjas L.Lekavičius vien per ketvirtąjį kėlinį surinko 13 taškų, o mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 17 taškų, po 2 atkovotus ir perimtus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus, 11 išprovokuotų pražangų ir 27 naudingumo balus.

Tai vienintelis žalgirietis, sulaukęs teigiamų K.Maksvyčio žodžių po pralaimėjimo.

„Ieškojau žaidėjų, kurie šiandien gali žaisti, kurie daro mažiausiai klaidų ir yra agresyviausi puolime. Pagal tai Lukas buvo pirmas. Treneriai visada ieško ginklų, kuriais galėtų įveikti varžovą. Nieko kito neliko“, – sakė strategas.

Tai buvo antrasis K.Maksvyčio pralaimėjimas prie „Žalgirio“. Pirmasis – reguliariojo sezono pabaigoje Panevėžyje.

Strategas gūžčiojo pečiais paklaustas, ar auklėtiniai neįvertino septintoje vietoje finišavusio priešininko.

„Kelintą kartą šį sezoną žaidėjai jau kažką nuvertina? Pasigedau didesnės motyvacijos, didesnės kovos. Nuvertinimas... Reikia iš savęs išspausti maksimumą, o tada žiūrėti į varžovą. Mes šiandien atrodėme prastai“, – atsakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nepūnas“ - „Žalgiris“ [2022-05-04]

Antrojo kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ neteko Edgaro Ulanovo, kuris patyrė kojos traumą ir daugiau ant parketo nebegrįžo.

„Kažkokia kojos trauma, lyg blauzda. Negaliu atsakyti, ar gali būti kažkas rimčiau, – dėstė K.Maksvytis. – Kažkiek reikėjo prisitaikyti. Kaip matėte, įtraukėme į rotaciją Nielsą Giffey. Daugiau gavo žaisti ir kiti. Netekome kelių variantų su Edgaro iškritimu – jis svarbus žaidėjas ir gynyboje, ir puolime. Šitose rungtynėse persiorientuoti buvo sunkoka, bet kitame mače būsime pasiruošę.“

„Žalgiriui“ nepavyko sustabdyti „Neptūno“ įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus.

Tris tolimus metimus įsūdęs atakų organizatorius surinko 21 tašką, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 5 kartus, atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, užfiksavo 23 naudingumo balus.

„Žygis yra geroje sportinėje formoje. Kažkiek rizikavome, bet jis įmetė tritaškius. Tai yra taktikos dalis. Bet jis padarė ir daug kitų dalykų, kurių nenorėjome, jog darytų. Planas gal ir keisis, nes serijos rezultatas dabar jau 1-1. Reikės peržiūrėti planą“, – sakė Jure Zdovcą prieš mėnesį pakeitęs K.Maksvytis.

Specialistas teigė, jog sunki serija vyksta ne dėl „Neptūno“ gero žaidimo, o „Žalgirio“ problemų.

„Man atrodo, jog kova vyksta ne su „Neptūnu“. Aišku, jie šaunuoliai ir kovoja iki galo, ypač – antrajame mače. Tuomet tris kėlinius kontroliavome eigą ir galėjome užbaigti ramiai. Galvoju, kad iš mūsų reikia labiau pridėti“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: D.Adomaičio ir K.Maksvyčio komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas