Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 10

Kazys Maksvytis sudarė naują sutartį su Rusijos klubu

Vienas geriausių Lietuvos krepšinio trenerių Kazys Maksvytis pasirašė naują kontraktą su „Parma“ klubu. Sutartis numatyta vieneriems metams su galimybe pratęsti sutartį ir antram sezonui.

Apie sutartį su K.Maksvyčiu šeštadienį paskelbė pats Permės klubas, priminęs Lietuvos trenerio pasiekimus komandoje.

„Kazys Maksvytis pradėjo vadovauti „Parma“ klubui 2019 metais ir pasiekė įkvepiančių rezultatų. 2019-2020 m. sezone vadovaujant Kaziui „Parma“ pirmą kartą kovojo dėl vietos VTB Jungtinės lygos atkrintamosiose varžybose, prieš čempionato sustabdymą rikiavosi 5 vietoje turnyro lentelėje.

2020-2021 m. sezonas tapo pats sėkmingiausias klubo istorijoje. „Parma“ pasiekė VTB Jungtinės lygos atkrintamąsias varžybas, pateko į FIBA taurės finalo ketvertą, pasiekė istorinių pergalių prieš CSKA, „Zenit“ ir „Lokomotiv“ klubus“, – skelbė Permės klubas.

15min primena, jog prieš metus K.Maskvytis turėjo realias galimybes perimti Kauno „Žalgirio“ ar Lietuvos rinktinės vairus.

Treneris buvo laikomas pretendentu į du aukštus postus, bet Rusijos klubas nesutiko išleisti K.Maksvyčio.

Šią vasarą 44 metų treneris galėjo persikelti į kitą komandą, jo sutartis su Permės ekipa buvo pasibaigusi.

Iš Darbėnų kilusiu krepšinio specialistu domėjosi Graikijos klubas, bet lietuviu buvo patenkinti darbdaviai Rusijoje, siekę išsaugoti trenerį.

VTB-League.com nuotr./Kazys Maksvytis ir Gintaras Kadžiulis
VTB-League.com nuotr./Kazys Maksvytis ir Gintaras Kadžiulis

K.Maksvyčio vadovaujamas Permės klubas VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalyje atsimušė į Eurolygoje triukšmavusią Sankt Peterburgo „Zenit“ sieną.

FIBA Europos taurės finalo ketverte Ado Juškevičiaus ir Lorenzo Williamso netekusi Permės ekipa liko ketvirta, pusfinalyje 80:81 skaudžiai kritusi prieš „Ironi Nes Ziona“ iš Izraelio.

Iki tol darbėniškis sėkmingai dirbo Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandose, o su jaunimo ir jaunių rinktinėmis triumfavo visuose žaistuose turnyruose.

Dabar K.Maksvytis vėl laikomas vienu kandidatų treniruoti Lietuvos vyrų rinktinę, kurią po nesėkmės olimpiniame atrankos turnyre Kaune paliko Darius Maskoliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas