Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 09

Kertinius „Ryto“ žaidėjus išskyręs J.Kazlauskas: „Tokių reikia dar daugiau surasti“

Karjerą baigusi Lietuvos krepšinio trenerių pažiba Jonas Kazlauskas apsilankė Vilniaus „Ryto“ rungtynėse bei pasidalijo mintimis apie šalies čempionų žaidimą.

Nors dar pirmoje rungtynių dalyje sugriuvęs Vilniaus „Rytas“ neturėjo šansų prieš Alytaus „Wolves“, karjerą baigusiam 68-erių strategui Jonui Kazlauskui patinka sostinės komandos branda.

„Įprastai apie komandą sprendžiama iš pasiektų rezultatų ir iškovotų vietų, – Vilniaus klubo tinklalapiui rungtynių pertraukos metu sakė Jonas Kazlauskas. – Šį sezoną „Rytui“ nėra lengva, nes gina titulą, turbūt patį svarbiausią. Aš matau, kad „Rytas“ bręsta kaip komanda. Tai yra labai svarbu. Kartais komandos turi individualiai stiprių žaidėjų, bet nežaidžia kaip komanda. Nors sezono pradžioje buvo įvairių stabdžių, bet dabar „Rytas“ įsižaidė ir iškovojo gražių pergalių. Rungtynės prieš Salonikų PAOK buvo gana gražios ir gan aukšto lygio.“

VIDEO: J. Kazlauskas: „Rytas“ bręsta kaip komanda“

Kaip atsiranda komandos branda?

„Kai žaidėjas aikštelėje visiškai supranta savo vaidmenį, – sakė J.Kazlauskas. – Kai yra aiškinimasis dėl vaidmenų ir kiekvienas žaidėjas tempia žaidimą į savo pusę, rogės nevažiuoja. O kai visi supranta, kas yra lyderiai, kas pagalbiniai žaidėjai, kas žaidžia kokiose pozicijose ir ką reikia daryti, tuomet atsiranda komandos branda, sužaidžiamos aukšto lygio rungtynės ir įveikiamos stipresnės komandos.“

Būtent J.Kazlauskas 2002-aisiais nudirigavo „Rytą“ į antrąjį klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ titulą, bet jis nebuvo linkęs kalbėti apie spaudimą ir lūkesčius apginti titulą.

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad treneriui kiekvienos rungtynės ir kiekvienas sezonas yra spaudimas. Jeigu su tuo nesusitvarkai, negali dirbti šio darbo“, – atsakė J.Kazlauskas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Kazlauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Kazlauskas

Treneris palygino šio sezono „Rytą“ su pernykščiu.

„Vasarą „Rytas“ prarado labai svarbų žaidėją Arną Butkevičių. Nežinau visos situacijos, bet labai gaila prarasti tokius žaidėjus. Palinkėjimas ateičiai, kad stiprus klubas galėtų išlaikyti tokius žaidėjus, – sakė J.Kazlauskas. – „Rytas“ sustiprėjo, nes ne pirmą sezoną žaidžia su tais pačiais keliais žaidėjais, o žaidėjai lengviau supranta trenerį. Tai yra labai svarbu. Kitas dalykas – šį sezoną „Rytas“ turi labai tvirtą ir labai stiprų lyderį.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris

FIBA Čempionų lygoje M.Fosteris renka po 20,1 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 18,4 naudingumo balo. LKL – 16,9 taško, 2,5 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 11,9 efektyvumo balo rodikliai.

„Marcusas Fosteris yra labai stiprus lyderis. Gal jis kiek pasitaupo gynyboje, bet visi lyderiai pasitaupo. Prieš Salonikų komandą mačiau nemažai M.Fosterio pastangų gynyboje, – sakė Kazlauskas. – Komanda pasiekia piką, kai turi stiprius vietinius žaidėjus, o trūkstamų žaidėjų visada galima įsigyti rinkoje. Gytis Radzevičius ir Margiris Normantas yra vilniečiai, vietiniai „Ryto“ žaidėjai. Tokių reikia dar daugiau surasti ir aplink juos lipdyti komandą.“

J.Kazlauskas išskyrė ir „Ryto“ trenerių savybę, kuri jam imponuoja.

„Po pirmų pralaimėjimų pas „Ryto“ trenerius nemačiau pasimetimo. Tai yra labai stiprus bruožas“, – sakė legendinis šalies treneris.

VIDEO: PIKENROLAS: liūdna „Žalgirio“ pergalė ir kas pakeis Keenaną Evansą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas