Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 15

„Kibirkšties“ vadovų pažadais ir neveiksnumu nusivylusi G.Petronytė: „Tai protu nesuvokiama“

Vieną sezoną Lietuvoje praleidusi Gintarė Petronytė vėl pakėlė sparnus į užsienį. Krepšininkė atskleidė, kad norėjo likti Vilniuje, tačiau nusivylusi „Kibirkšties“ klubo vadyba priėmė sprendimą išvykti į Turkiją.
Gintarė Petronytė
Gintarė Petronytė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Liepos pradžioje 34-erių G.Petronytė pasirašė vienerių metų sutartį su Kaiserio „Melikgazi“ klubu.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) tinklalaidėje „Energija pergalėms“ G.Petronytė atvirai kalbėjo apie šį karjeros posūkį, kurį nulėmė Vilniaus „Kibirkšties“ vadovų neveiksnumas.

G.Petronytė legionierės karjerą pradėjo 2009 metais, o praėjusį rudenį grįžo į Lietuvą, tikėdamasi su „Kibirkštimi“ grįžti į Europos moterų krepšinio elitą. Vis dėlto po sezono atsimušusi į klubo vadovų tylą, krepšininkė apsisprendė išvykti.

„Viskas įvyko labai greitai, ekspromtu. Neslėpsiu, kad kai pernai grįžau, galvojau, kad gal ir pabaigsiu karjerą Lietuvoje. Viskas atrodė gražiai – komanda po daug metų grįžo į Europos taurę.

Buvo transliuojama aiški žinutė, kaip komanda bus daroma rinktinės pagrindu ir taip bus siekiama nukeliauti iki Eurolygos. Tie pirmi žingsniai buvo dedami sąlyginai teisingai. Atrodė, taip ir turėjo būti.

Bet sezonas baigėsi ir tylu ramu, visiška nežinomybė. Kalbėjomės su žaidėjomis, treneriais – niekas nieko nežino. Ėjo savaitės, mėnesiai. Absoliučiai jokia žaidėja neturėjo kontrakto.

Man tai protu nesuvokiama ir prasilenkia su visais pažadais. Žaidėjos paliktos likimo valiai. Joms reikia priimti sprendimus. Aš tai aš, bet ką daryti kitoms žaidėjoms?

VIDEO: „Energija pergalėms“: Gintarė Petronytė: „Niekada rinktinei nepasakiau ne"

Stipriausio šalies klubo prioritetas turėtų būti išlaikyti jaunas žaidėjas, kurios būtų komandos veidas, jas auginti. Bet jaunos žaidėjos liko be kontraktų.

Žinau, kelios pasirašė su JAV universitetais, ir tai yra liūdna, nes išvyksta mažiausiai keturiems metams. Jaunų talentų neturime daug, ir jei taip lengva ranka paleidžiame – tai labai neteisinga ir liūdna.

O merginoms kas belieka? Jos turi galvoti apie savo ateitį – tu negali sėdėti rankas sudėjusi ir laukti. Aš laukiau du mėnesius iki liepos pradžios, atmečiau ne vieną pasiūlymą, galvojau, kažko sulauksiu.

Bet paskambino turkų klubas, pasiūlė geras sąlygas ir išvažiuoju, kiek aš galėjau laukti? Gavau skambutį iš „Kibirkšties“, kai jau buvau sutarusi dėl kontrakto. Esu žodžio žmogus ir negalėjau pavesti“.

„Kibirkšties“ komanda kitą sezoną taip pat žais Europos taurėje. Žinių apie komandos sudėtį klubas dar nėra pateikęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas