Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 03

„Kings“ skambučio sulaukęs A.Gudaitis tikisi greitai nutraukti pragarišką laikotarpį

Artūras Gudaitis priėmė sunkų sprendimą persikelti į Vilniaus „Lietuvos rytą“ tikėdamasis geriau pasiruošti NBA. Tačiau pastarąjį mėnesį talentingas 22-ejų „centras“ daugiau sėdėjo ant suolo, nei stumdėsi baudos aikštelėje. „Sacramento Kings“ klubui priklausantis 210 cm ūgio krepšininkas išgyveno pragarišką mėnesį. A.Gudaitis tikisi, kad viskas labai greitai keisis.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos rytas“ 2015-2016 m. sezoną jau sužaidė 10 rungtynių, o A.Gudaitis dalyvavo tik keturiose iš jų. 

Iš pradžių jį porą savaičių stabdė piršto trauma. Po jos pasveikęs jis 28 taškais apdaužė „Nevėžio“ krepšį ir surinkęs beveik dvigubą dublį Vengrijoje (7 tšk., 10 atk. kam.) ruošėsi sugrįžimui į Kauną.

Principinės dvikovos su „Žalgiriu“ išvakarėse treniruotėje A.Gudaitis susižeidė čiurną. Gydytojų diagnozė – 2-3 savaitės be krepšinio.

„Visada sunku sėdėti ir žiūrėti. Tikrai norėjau žaisti prieš buvusį savo klubą ir norėjau padėti „Lietuvos rytui“. Bet dar turėsiu tokią galimybę“, – optimizmo nepraranda A.Gudaitis. 

kauno-zalgirio-fanai-sukiais-ir-plakatu-izeidinejo-artura-gudaiti
kauno-zalgirio-fanai-sukiais-ir-plakatu-izeidinejo-artura-gudaiti

Stebėdamas LKL lyderių kautynes per televiziją A.Gudaitis išvydo jam skirtą pašiepiantį „Žalgirio“ sirgalių plakatą ir įžeidžiančią skanduotę: „Gudaiti, tu idiotas!“.

„Tikrai nesitikėjau, jog mane sutiks gražiai. Tokia reakcija buvo normali“, – tikino A.Gudaitis.

Į aikštę po čiurnos traumos jis viliasi sugrįžti savaitės laikotarpyje. Jis jau po truputį juda aikštėje ir didina krūvį. „Kasdien vis geriau“, – šyptelėjo aukštaūgis.

Patyręs antrąją traumą A.Gudaitis buvo sulaukęs skambučio iš NBA. „Kings“ atstovai domėjosi, ar nėra lūžio. Sužinoję, kad čiurnos būklė nėra tokia dramatiška, Sakramento ekipos vadovai lengviau atsikvėpė.

„Lietuvos rytui“ šiuo metu reikia „centro“ pagalbos. Praėjusią savaitę Vilniaus klubas patyrė du skaudžius pralaimėjimus „Žalgiriui“ ir Saratovo „Avtodor“. Komandos atmosfera iš šalies atrodė labai niūri.

„Nė vienas nesiteisiname. Dirbame, kaip dirbome. Bandome gerinti žaidimą“, – sakė A.Gudaitis.

Ūpo jis nepraranda.

„Tai tikrai ne pats geriausias laikotarpis. Tikiuosi, kad viskas pasitaisys. Turi pasitaisyti. Negaliu galvoti, kad kažkas nepasisekė. Taip, aišku. Bet, manau, išgysime ir grįšime dar stipresni“, – viltingai šyptelėjo „Lietuvos ryto“ naujokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas