Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 01

Klaipėdoje – viltis driokstelėti: „Neptūnas“ svajoja apie dvigubą biudžeto šuolį

Finansinį diržą per COVID-19 pandemiją susiveržęs Klaipėdos „Neptūnas“ pirmą kartą per pastaruosius devynerius metus nepateko tarp keturių stipriausių Lietuvos krepšinio lygos komandų, tačiau šioje pozicijoje uostamiesčio ekipa užsibūti neketina. Kaip praneša 15min šaltiniai, „Neptūno“ biudžetas, skirtas žaidėjų atlyginimams, naujame sezone gali šoktelėti net dvigubai.

Šį sezoną Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų algos sudarė iki 350 tūkstančių eurų, o 2021-2022 metų sezone, kaip praneša 15min šaltiniai, planuojamas net 70-100 proc. atlyginimams skirto biudžeto šuolis.

Tai būtų ketvirtas pinigų kapšas tarp visų LKL klubų, į priekį užleisiantis tik didįjį šalies trejetą, jei Virginijus Šeškus su Jonava nepateiks siurprizų, – Kauno „Žalgirį“, Vilniaus „Rytą“ bei nežymia persvara – ir Panevėžio „Lietkabelį“.

Kaip trimituoja 15min šaltiniai, augantis biudžetas gali klaipėdiečiams atverti kelią ir į FIBA Čempionų lygos atrankos turnyrą.

Natūralu, kad išsipūtęs finansinis pajėgumas sudrebins ir „Neptūno“ sudėtį, bet vedlys šalia šoninės linijos išliks tas pats.

15min žiniomis, klubas išreiškė visišką pasitikėjimą 38-erių strategu Tomu Gaidamavičiumi, kurio kontraktą su Klaipėdos komanda galioja iki 2023-ųjų vasaros.

Šio specialisto vadovaujamas „Neptūnas“ reguliariajame LKL sezone finišavo šeštoje vietoje (14 pergalių ir 22 pralaimėjimai), o ketvirtfinalio serijoje dukart nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Pirmoji nesėkmė buvo itin skaudi, kai su sirena pergalingą metimą įsūdė graikas Panagiotis Kalaitzakis.

Panašu, jog Klaipėdos komanda sieks išsaugoti didįjį veteranų branduolį, stipriausiai prisidėjusį prie pergalingos atkarpos sezono pabaigoje.

„Neptūno“ marškinėlius ir kitą sezoną gali vilkėti 32-ejų metų įžaidėjas Žygimantas Janavičius bei Klaipėdos krepšinio simboliais tapę vedliai 36-erių Martynas Mažeika, 34-erių Simas Galdikas ir sezono pabaigoje į ekipą sugrįžęs ir naujam gyvenimui prikėlęs 33-ejų Deividas Gailius.

Trylika rungtynių sužaidęs D.Gailius staigiai tapo rezultatyviausiu ir naudingiausiu komandos žaidėju – vidutiniškai po 15 taškų, 4,5 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 16,8 efektyvumo balo.

Ž.Janavičius (vid. 9,3 tšk., 6,5 rez. perd. ir 13,5 naud. bal.) ir D.Gailius yra vieninteliai du „Neptūno“ krepšininkai, praėjusį sezoną rinkę dviženklį naudingumo balų vidurkį.

M.Mažeika sezoną užbaigė su 10,5 taško bei 9,3 efektyvumo balo, o S.Galdikas – 6,4 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio per mačą statistika.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Mažeika ir Simas Galdikas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Mažeika ir Simas Galdikas

Klaipėdiečiai savo gretose ir kitame sezone norėtų matyti 22-ejų Matą Jogėlą, turintį dar vienerių metų kontraktą su klubu, bet negalime atmesti tikimybės, jog maža sutartyje nurodyta išpirka gali sudominti ir kitus klubus.

Praėjusią vasarą šiuo krepšininku itin domėjosi „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

Šį sezoną M.Jogėla dėl traumos pradėjo silpnai, bet vėliau įsibėgėjo. Sezoną sumuojančiame protokole prie tauragiškio žiba 9,6 taško, 4,1 atkovoto kamuolio ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo statistika.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Matas Jogėla
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Matas Jogėla

Klaustukai ore tvyro dėl trijų praėjusią vasarą į uostamiestį iš Šiaulių atvykusių ir ilgalaikes sutartis sudariusių krepšininkų – Beno Griciūno (26 metai, 213 cm), Evaldo Šaulio (28 metai, 191 cm) ir Giedriaus Stankevičiaus (24 metai, 207 cm).

Pirmasis pasižymėjo 8,1 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio, antrasis – 7,8 taško (39,7 proc. trit.), o trečiasis – vidutine 4,8 taško per rungtynes statistika.

B.Griciūno šansai likti „Neptūne“ vertinami geriausiai, tačiau iš šio trejetuko Klaipėdoje buvo tikimasi kur kas daugiau.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Benas Griciūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Benas Griciūnas

Vargu, kad kitą sezoną Klaipėdoje rungtyniaus ir Džiugas Slavinskas (22 metai, 202 cm) su Norbertu Giga (28 metai, 205 cm).

Bet komandoje tikrai liks perspektyvusis jaunuolių trio – puolėjas Klaidas Metrikis (21 metai, 204 cm), snaiperis Nojus Mineikis (20 metai, 201 cm) ir įžaidėjas Adomas Sidarevičius (20 metų, 193 cm), su kuriais sudaryti ilgalaiki kontraktai.

Visiškai lietuviškos sudėties, kaip kad buvo didžiąją šio sezono dalį, ant „Švyturio“ arenos parketo kitą sezoną sirgaliai neišvys. Nėra abejonių, kad „Neptūnas“ pasipildys bent dviem legionieriais, kalbama apie combo stiliaus gynėją ir aukštaūgį.

Konkrečius uostamiesčio klubo taikinius nuspėti dar sunku. „Neptūną“ tikrai turėtų dominti šį sezoną LKL žibėję, bet pirmojo ketverto komandose nežaidę Julius Kazakauskas (vid. 18,5 naud. bal.), Kristupas Žemaitis (vid. 16,4 naud. bal.), Mindaugas Sušinskas (vid. 14,7 naud. bal.) ar Edgaras Želionis (vid. 12,2 nau. bal.).

Bet šie krepšininkai sužaidė puikius sezonus ir dabar domina didžiąją dalį LKL komandų.

Kaip bebūtų, galbūt nė vienas iš šių krepšininkų Klaipėdoje neatsidurs, bet sudėtingą sezoną sužaidęs ir momentais itin klimpęs „Neptūnas“ pasiryžęs sugrįžti į pirmąją ketvertą. Klaipėdiečių ambicijos ir tikslai vėl suksis aplink medalius tiek LKL čempionate, tiek Karaliaus Mindaugo turnyre.

VIDEO: „urBONUSas“: be 5 minučių „Žalgirio“ naujokas ir Šaro emocijų sprogimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas