Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 10

Konfliktą Lietuvoje iš šalies stebintis Linas Kleiza nepritaria „Ryto“ pozicijai

Su Vilniaus „Ryto“ direktoriumi susikivirčijęs ir sporto direktoriaus pareigas palikęs Linas Kleiza užsiėmė neaktyvaus klubo dalininko poziciją. Tačiau įvykius iš šalies stebinčiam vienam „Ryto“ dalininkų nepriimtina tai, kokių veiksmų sostinės komanda ėmėsi koronakrizės metu. Priešingai nei „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis, L.Kleiza linkęs ieškoti kompromiso, kuris tenkintų ir žaidėjus.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Jokiais būdais klubai negali atsiriboti nuo žaidėjų ir priimti drastiškų sprendimų, – basketnews.lt žurnalistui Lukui Malinauskui sakė Linas Kleiza. – Susidariusi situacija turi būti bandoma spręsti dialogu, nebūtinai, kad žaidėjams nebūtų mokami atlyginimai. Aišku, klubo pajamų kaip ir nebėra, bet yra savivaldybės pinigai. Klubas, ką turi, tai – žaidėjus. Manau, kad visų laukia nelengvas procesas, bet nereikia iš karto priimti kardinalius sprendimus.

Kad žaidėjų kontraktų vertės mažės ir jie turės su tuo susitaikyti, tai – faktas, bet negalima staigiai visko kirsti, atskirti ir pasidalinti į dvi puses. Mes visi sėdime viename katile, krepšinis susidūrė su neeiline situacija pirmąkart istorijoje. Reikia bendromis jėgomis ją bandyti išspręsti.“

Basketnews.lt žiniomis, „Rytas“ buvo vienas pagrindinių sprendimo nutraukti LKL sezoną ir stabdyti mokėjimus žaidėjams iki kovo 13-osios rėmėjų. Į šią kompaniją basketnews.lt įtraukia ir Klaipėdos „Neptūno“, „Šiaulių“ bei Alytaus „Dzūkijos“ komandas.

VIDEO: „urBONUSas“: M.Kuzminskas – apie pabėgimą nuo koronaviruso ir savo ateitį Rusijoje

„Dabar būtų teisingiausias sprendimas neišsiskirstyti žaidėjams ir komandoms, visi supranta, kad bus dideli nuostoliai ir vienoje, ir kitoje pusėse. Bet klubai negali atsiriboti nuo žaidėjų, o jie – nuo klubo, – pabrėžė L.Kleiza. – Reikia ieškoti bendro sprendimo, manau, žaisti atviromis kortomis ir bandyti surasti geriausias išeitis. Dar neaišku, kaip bus su kitu sezonu, ir kiek bus viskas bus paveikta finansiškai.“

„Ryto“ dalininkas basketnews.lt teigė, kad nemato galimybės sugrįžti į aktyvią klubo veiklą, nebent komandos viduje įvyktų drastiški pokyčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas