Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 09

Konflikto epicentre atsidūręs E.Ulanovas: „Tai juk „Rytas“ ir „Žalgiris“

Keistu incidentu rungtynių viduryje paženklintame mūšyje Kauno „Žalgiris“ 95:86 įveikė Vilniaus „Rytą“, kai LKL pirmaujančio klubo lietuviai žaidėjai patraukė komandą į dvyliktą pergalę. Edgaras Ulanovas šiame mače spėjo sudalyvauti visur – ir incidente, ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų žaidėjas, pelnęs 15 taškų.
„Ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjų susistumdymas
„Ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjų susistumdymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kartais atrodė, kad aikštėje yra daugiau nei vienas Edgaras Ulanovas. Ypač per trečią kėlinį.

Kauno „Žalgirio“ puolėjas pelnė 8 taškus per lemtingą mačo ketvirtį, kai „Žalgiris“ nurūko toli nuo Vilniaus „Ryto“, o taip pat atsidūrė konflikto kėlinio viduryje pradžioje.

„Aš galbūt ir kvailai pasielgiau, kad gavau nesportinę pražangą – tai nėra gerai. Kita vertus, jie norėjo viską daryti savo komandos labui, mes – savo komandos labui.

Norėjome nenusileisti kontaktu ir kūno kalba. Norėjome neparodyti, kad kažko bijome. Žinote, tai „Rytas“ ir „Žalgiris“. Visko pasitaiko“, – vaizdą iš savo pusės apibūdino E.Ulanovas.

VIDEO: Edgaras Ulanovas apie incidentą mače su Vilniaus „Rytu“: „Galbūt ir kvailai pasielgiau“

Šįkart pasitaikė tikrai keista stumtelėjimų virtinė. Toje „Ryto“ atakoje D.J.Seeley prasiverždamas atsistūmė nuo Mariaus Grigonio ir, teisėjams fiksuojant pražangą puolime, nukrito. Prie gulinčio „Ryto“ amerikiečio pribėgo agresyviai šaukdamas Brandonas Daviesas, bet komandos draugą ramindamas nustūmė E.Ulanovas. Kita ranka jis nuvertė varžovų 17-metį vidurio puolėją Mareką Blaževičių, kuris prieš tai stūmtelejo.

Tada jau D.J.Seeley kildamas pagriebė už kojos E.Ulanovą ir pargriovė jį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjų susistumdymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjų susistumdymas

„Aš norėjau apginti savo komandos draugą. Jie norėjo apginti savo komandos draugą, tada sekė kiti veiksmai. Normalu. Manau, kad krepšinyje tai neišvengiama“, – aiškino E.Ulanovas.

Nors trūko kelių svarbių žaidėjų abiem klubams, o iki pilnų 15 tūkst. tribūnų kokio tūkstančio žiūrovų, rungtynes supo ta išskirtinė atmosfera.

„Ryto“ sirgalių deglai nušvietė sutemusį Kauną dar prieš mačą. „Žalgirio“ sirgaliai stipriu priešišku švilpimu sutiko „Rytą“ ir jo aistruolius.

„Kodėl jūsų plakate karalius yra žalias?“ – arenos informatorius iškart pabandė įgelti „Ryto“ sirgaliams, nors vilniečių plakate karalius buvo nuspalvintas pilkai.

„Tos emocijos kažkokį prieskonį prideda. Net neabejoju, kad komandoms kovojant dėl aukštų tikslų taip būna“, – sakė E.Ulanovas.

Po incidento ir nesportinių pražangų „Žalgiris“ metė keturis baudų metimus ir dar tvirčiau pasijuto aikštėje.

„Ryto“ sporto direktoriui Linui Kleizai tuo metu ironiškai besišypsant, „Žalgiris“ padidino pranašumą iki 17 taškų.

Visas trečias kėlinys buvo labai geras „Žalgiriui“, nes jie laimėjo jį 30:16, o pranašumą nuo 3 taškų padidino iki 17.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza

Kartu su Mariumi Grigoniu trečiajame kėlinyje spurtą užsukęs E.Ulanovas teigė, kad iš pradžių „Rytas“ pranoko šeimininkus energija, nepaisant to, kad atvažiavo po pralaimėjimo LKL.

„Antrojoje pusėje mes susilyginome, o gal ir pranokome juos energija. Tas noras, ėjimas į kontaktą, protingi sprendimai ir vedė į pergalę, – sakė E.Ulanovas. – Be to, mes jiems buvome pralaimėję pirmąsias praėjusio sezono rungtynes Kaune, tad nesinorėjo, kad tai pasikartotų.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Rytas“ [2018-12-09]

„Žalgiriui“ šįkart negalėjo padėti net trys aukštaūgiai – Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Aaronas White'as, tad E.Ulanovui teko pasislinkti į ketvirtąją poziciją ir stumdytis su „Ryto“ rezultatyviausiu žaidėju Dominique Suttonu. Nors „Rytas“ puolėjas pelnė 25 taškus, pergalę išsinešė „Žalgiris“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Dominique'as Suttonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Dominique'as Suttonas

„Aišku, šiandien varžovas buvo tikrai stiprus. Nėra lengva žaisti prieš D.Suttoną – tą galiu pripažinti, – sakė E.Ulanovas. – Tačiau nepaisant to, kad jis primetė daug taškų, mes uždarėme kitus kelius – kamuolys pas juos ne taip gerai vaikščiojo. Šiose rungtynėse jo rezultatyvumas naudos nedavė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai