Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16

Konsultuos čempionus: Gintaras Krapikas susirado naują darbovietę

Gintaras Krapikas vėl susikrovė lagaminus į Kiniją. 15min žiniomis, 59-erių specialistas tęs darbus tituluotoje Donguano „Guangdong Southern Tigers“ komandoje.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

G.Krapikas jau išvyko į Kiniją ir perėjo privalomą 14 dienų karantiną. 15min šaltinių teigimu, nuo pirmadienio specialistas iš Lietuvos jau prisijungs prie „Southern Tigers“ stovyklos.

Ilgametis Kauno „Žalgirio“ treneris Kinijos komandoje užims konsultanto-vyr. trenerio asistento pareigas. Susitarimas pasiektas iki 2020-2021 m. sezono pabaigos.

„Southern Tigers“ klubą treniruoja Du Fengas, 2019-2020 m. sezoną nudirigavęs komandą į čempionų sostą. Su 10 CBA čempionų titulų Donguano ekipa yra tituluočiausia visoje Kinijoje. Vieną iš tų titulų „tigrams“ 2013-aisiais atnešė Jonas Kazlauskas.

Prieš 2020-ųjų vasarą sugrįždamas į „Žalgirį“, Donguano komandoje trejus metus dirbo ir fizinio rengimo specialistas Sigitas Kavaliauskas.

„Šis klubas jau nuo seno turėjo daug Kinijos rinktinės pagrindo žaidėjų. Išskirčiau savininko požiūrį – jis labai myli krepšinį, pats jį žaidžia, įdėmiai žiūri ir komandai suteikia daug resursų“, – 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ Donguano klubą pristatė S.Kavaliauskas.

„Southern Tigers“ klube G.Krapikas ras nemažai bendrų temų su buvusiu žalgiriečiu Sonny Weemsu. 34-erių amerikietis – ryškiausia Donguano klubo žvaigždė. Kartu su buvusiu NBA krepšininku MarShonu Brooksu jiedu užima dviejų Kinijos pirmenybių rungtynėms galimų registruoti legionierių kvotą.

S.Weemsas ne tik padėjo tigrams laimėti pastarąjį Kinijos čempionatą, bet taip pat buvo išrinktas naudingiausiu finalo serijos žaidėju. S.Weemsas „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo 2011-2012 m. sezoną, o 2018-aisiais persikėlęs į Donguaną, „tigrams“ padėjo tapti CBA čempionais dukart iš eilės.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Sonny Weemsas
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Sonny Weemsas

„Southern Tigers“ naująjį Kinijos lygos sezoną pradėjo 9 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu.

G.Krapikui tai bus trečias sezonas Kinijoje. Prieš tai dvejus metus jis dirbo Nankino „TongXi Monkey Kings“ komandoje.

Apie savo darbo įspūdžius egzotiškoje Kinijos ekipoje pernai lietuvis pasakojo 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“.

Taip pat kviečiame paklausyti S.Kavaliausko pasakojimo apie Donguaną ir Jono Kazlausko legendą Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas