Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 04

L.Kleiza apie „Žalgirio“ permainas: „Medaus mėnuo pasibaigs ir pasimatys Napoleonas“

Linas Kleiza sukritikavo Kauno „Žalgirio“ sprendimą atleisti Kazį Maksvytį, tačiau stojo mūru už pastaruoju metu nemažai kritikos sulaukiantį klubo sporto direktorių Paulių Jankūną. „Manau, kad P.Jankūnas bus idealus vadovas, bet reikia iš šių klaidų pasimokyti“, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo L.Kleiza.

„Kas galėjo pagalvoti, jog „Rytas“ bus mažiausiai skandalų turinti TOP3 komanda Lietuvoje?“, – 15min laidoje PIKENROLAS juokėsi Linas Kleiza.

Naujausiame laidos epizode buvęs Lietuvos rinktinės lyderis dalijosi mintimis apie pastaruoju metu vykusius nesusipratimus Vilniaus „Wolves“, o ypač – Kauno „Žalgirio“ klube.

Dar nuo lapkričio mėnesio pradžios šalies krepšinio užkulisiuose sklandė gandai apie Lietuvos čempionų svarstymus parodyti duris vyriausiajam treneriui Kaziui Maksvyčiui, kuris dar pernai išvedė „Žalgirį“ į Eurolygos atkrintamąsias bei iškovojo abu titulus šalies pirmenybėse, bet šį sezoną susidūrė su krūva problemų ir galiausiai pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė vos 16-oje pozicijoje – 5 pergalės ir 12 pralaimėjimų.

Šūviai užsakyti jau buvo gruodžio viduryje po pralaimėjimo Belgrado „Partizan“ komandai, bet tuomet kelią trenerio iš Darbėnų atleidimui užkirto Nemuno saloje sukilę žaidėjai.

Kaip parodė laikas – tai buvo tik laikina ramybė Kaune, kadangi po dar dviejų savaičių ir dar trijų papildomų pralaimėjimų Stambulo „Fenerbahče“, „Barcelona“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipoms K.Maksvytį vis tiek pakeitė jau seniai numatytas jo įpėdinis Andrea Trinchieri.

„Atrodė, kad atleidimas – tik laiko klausimas. „Žalgirio“ vadovybė turi savų argumentų, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza. – Ant komandos uždėtas spaudimas, judinama trenerio kėdė ir visas balaganas išėmė iš komandos energiją. Pradžioje pamatėme sukrėtimą, bet jei nelaimi rungtynių, tuomet atsiranda dar daugiau spaudimo. Jei Kazys Maksvytis būtų laimėjęs prieš „Barcelona“, bet vėliau pralaimėjęs prieš ALBA ar ASVEL, likimas, manau, vis tiek būtų toks pat. Jausmas toks, kad šis atleidimas jau buvo užprogramuotas. Vadovai buvo labai nekantrūs. Jie norėjo naujos energijos ir kad žmonės toliau eitų į areną, nebūtų nusivylimo. Galime pripažinti, kad Kauno ir Lietuvos sirgaliai yra lepūs pergalėms. Išparduotų bilietų serija tęsiasi, bet sirgalių kantrybė po truputį senka. Jaučiasi, kad pralaimėti 3–4 taškais prieš „Barcelona“ jiems neužtenka. Visiems reikia pergalės.“

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Įdomu tai, jog lapkričio viduryje „Žalgiris“ išreiškė „visišką pasitikėjimą“ K.Maksvyčiu, socialiniuose tinkluose pasidalintame paveikslėlyje sudėjęs visas žiniasklaidoje pasirodžiusias antraštes apie artėjantį trenerių rokiruotę, neva tai būtų iš piršto laužtas melas.

„Sunkiausia yra pripažinti savo klaidas, – sakė L.Kleiza. – Kiti klubai turėtų pasimokyti iš „Žalgirio“ pastarųjų savaičių, kokios komunikacijos nederėtų daryti. Tai turėtų būti gera pamoka ne tik „Žalgiriui“, bet ir konkurentams. Palyginimui, Vilniaus „Ryto“ komunikacija šiuo metu yra ideali. Jie viską daro gerai. „Žalgiris“ stebisi, kaip žurnalistai gali apie juos kažką sakyti, bet juk pats klubas pridarė nesąmonių. Visi miega „Žalgirio“ lovoje, visi viską apie šitą klubą žino, o ir patys į išorę išleido daug informacijos. Komunikacijos vadovas užvarė ant žurnalistų, tačiau klubas po dviejų savaičių vis tiek atleido Kazį (juokiasi). Tai – visiška kliurka ir pavyzdys, ko nereikėtų daryti.“

Pokalbio metu Linas Kleiza dalijosi įspūdžiais apie Pauliaus Jankūno perspektyvas sporto direktoriaus pozicijoje, Kazio Maksvyčio palikimą „Žalgiryje“, neparankų sėdėjimą ant dviejų karščiausių kėdžių šalies krepšinyje bei užprogramuotą naujojo Kauno ekipos stratego Andrea Trinchieri virsmą į Napoleoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas