Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 10

L.Kleiza laukia „Žalgirio“ vasaros darbų: „Pamatysime, ar karalius nėra nuogas“

Lietuvos čempionų titulą apgynęs Kauno „Žalgiris“ laiko poilsiui neturės. Vasarą laukia masyvūs sudėties rekonstrukcijos darbai, kadangi ekipą palieka būrys neseniai pasibaigusio sezono vedlių. Pirmajame 15min krepšinio tinklalaidės „PIKENROLAS“ epizode – „Žalgirio“ sezono aptarimas bei žvilgsnis į ateitį kartu su legendiniu krepšininku Linu Kleiza ir humoristu Mantu Stonkumi.

2020–2021 metų Kauno „Žalgirio“ sezonas oficialiai yra baigtas. Du titulai vietiniame fronte bei vienuoliktoji pozicija Eurolygoje (17 pergalių ir 17 pralaimėjimų).

Šiai ekipai vadovavo austras Martinas Schilleris, bet pagrindiniu komandos architektu buvo Šarūnas Jasikevičius, surinkęs sudėtį ir praėjusią vasarą išvykęs į „Barceloną“.

Naujam strategui teko dirbti su jau paruoštu būriu žaidėjų. Ir jam pavyko pasiekti iškeltus tikslus. Bet dabar sudėties komplektacija vyks pagal M.Schillerio ir klubo vadovo Pauliaus Motiejūno viziją.

Naujas „Žalgirio“ etapas, kurį nekantrauja išvysti ir „PIKENROLO“ tinklalaidės dalyviai.

„Aš dar nežinau, apie ką yra treneris Martinas Schilleris. Manau, kad šią vasarą pamatysime ir visą Pauliaus Motiejūno talentą. Jis yra geras direktorius, sutikime su tuo, bet dabar bus ne komandos remontas, o visiška rekonstrukcija. Išeina pagrindiniai „Žalgirio“ žaidėjai, matysime, kas laukia komandos. Ar jie sugebės ką nors iš šios situacijos nulipdyti? Pamatysime, ar karalius nėra nuogas“, – tinklalaidėje „PIKENROLAS“ kalbėjo Linas Kleiza.

Legendinis Lietuvos krepšininkas stebėjosi „Žalgirio“ piniginės siaurėjimu, kurį vis akcentuoja P.Motiejūnas.

„Jis protingai daro, sakydamas, kad daug nesitikėkite, nes biudžetas mažės. Bet man keista, kaip biudžetas gali mažėti, kai į dalininkus ateina vienas turtingiausių Lietuvos žmonių? – apie būsimą „Tesonet“ atėjimą kalbėjo L.Kleiza. – Tai kur komanda gali eiti žemiau? Dabar buvo 11 vieta Eurolygoje, tai į kokią bus taikoma kitą sezoną? 14 ar 15?“

Aktorius ir humoristas Mantas Stonkus siūlė „Žalgirio“ treneriui M.Schilleriui vasarą niekur nevažiuoti iš Lietuvos, pajusti lietuvišką atmosferą ir dar labiau prisitaikyti prie komandos ir rūbinėje esančio mentaliteto bei vertybių.

„Jis turi suprasti, kad „Žalgiris“ negali būti super profesionalus dalykiškas klubas su labai dalykišku, balso nekeliančiu treneriu. Jis be galo taktiškas. Komandoje turime daug lietuvių ir kauniečių, juos auklėti reikia kaunietiškai“, – šypsenos neslėpęs teigė M.Stonkus, taip pat siūlęs austrui vasarą praleisti tikrame lietuviškame kurorte Šventojoje.

Asmeninio albumo nuotr./„Digiklasės“ bendraįkūrėjas Mantas Stonkus
Asmeninio albumo nuotr./„Digiklasės“ bendraįkūrėjas Mantas Stonkus

„Lietuviai yra lyderystė. Be gerų savų žaidėjų, tu nieko nelaimėsi. Todėl ir Pauliaus Jankūno nauda yra nepasveriama. Jankis per karjerą susidūrė su daugybe traumų, jam 48 metai, žaidžia jau 35-ąjį sezoną, – juokdamasis sakė L.Kleiza ir pridūrė, kad kapitonas laiko visą rūbinę. – Mariaus Grigonio praradimas yra didelis. Tai žaidėjas su dideliais kiaušiniais, kuriam niekas nerūpėjo. Jis galėjo prisiimti atsakomybę, patraukdavo komandą, kai to reikėdavo. „Žalgiriui“ būtina išlaikyti lietuvius, ką padarė su Luku Lekavičiumi.“

Mariaus Grigonio ir Roko Jokubaičio kitą sezoną „Žalgiryje“ nebebus, vienas išvyks į Maskvą, kitas – į Barseloną.

Lietuvos čempionai ima jausti vietinių žaidėjų stygių, tad Pauliaus Motiejūno ir Martino Schillerio žvilgsnis krypsta į veteraną Mantą Kalnietį.

34-erių metų Krasnodaro „Lokomotiv“ įžaidėjas sužaidė vieną geriausių sezonų karjeroje, sulaukęs ir VTB Jungtinės lygos MVP pripažinimo.

Kaip praėjusią savaitę rašė 15min, jog gegužės pradžioje M.Kalnietis turėjo ilgą susitikimą su M.Schilleriu, kuriame svarstė galimą bendradarbiavimą.

„Viskas eina link Manto sugrįžimo, bet išlieka pinigų klausimas. Jis turėjo gerą sezoną, jam greitai bus 35-eri. Manau, kad jis nori grįžti į Kauną ir užbaigti karjerą. Bet jis nori ir žaisti, nesėdėti ant suolo, o kuris 35-erių metų įžaidėjas gali dominuoti Eurolygoje? M.Kalnietis turėtų būti gynėjų rotacijos žaidėjas, o „Žalgiriui“ nėra daug ką apie tai galvoti“, – sakė L.Kleiza.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./15min studijoje – Eurolygos finalinių kovų aptarimas su Linu Kleiza
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./15min studijoje – Eurolygos finalinių kovų aptarimas su Linu Kleiza

Tai būtų netradicinis „Žalgirio“ ėjimas, kadangi prie buvusio vairininko Šarūno Jasikevičiaus klubas vengdavo senųjų komandos veteranų sugrįžimų. Durys būdavo užvertos tiek M.Kalniečiui, tiek ir Jonui Mačiuliui.

Jeigu laidos „PIKENROLAS“ dalyviai vienbalsiai sutiko dėl M.Kalniečio sugrįžimo į Kauną, tai nuomonė dėl Mindaugo Kuzminsko, kuris praėjusį sezoną irgi solidžiai atrodė Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje, buvo priešinga.

„Psichologinis faktorius yra svarbus. Jis, grįžęs į „Žalgirį“, jaustų spaudimą. Pilna arena, joje 15 tūkstančių sirgalių, eini į aikštę ir jauti, kaip visi įkvepia: „Na, Kuzia, bent dabar“. Žmonės nuo to kartais bėga. Žymiai paprasčiau žaisti Rusijoje, kur niekas ant tavęs neloja ir nevaro, o žiniasklaidos dėmesys daug mažesnis“, – sakė M.Stonkus.

„Esmė ta, kad Kuzia dar nėra niekur sužaidęs, kai reikėjo sužaisti gerai. Jis toks žaidėjas. Bet ar „Žalgirio“ vietoje tu nori už tokius pinigus įsigyti tokį žaidėją? Jie negali taip pasielgti. Perki lyderį, bet jo negausi. Padarai klaidą uždėdamas jam ant pečių tokią atsakomybę ir išleisdamas didžiulę dalį biudžeto“, – aštriai pasisakė L.Kleiza.

Kviečiame žiūrėti pirmąjį krepšinio tinklalaidės „PIKENROLAS“ epizodą:

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Stonkus – apie „Žalgirio“ rekonstrukciją ir epinius šventimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas