Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 04

L.Kleiza palygino „Wolves“ vairininkus: „Krepšinio filosofija tikrai skiriasi“

Pirmą sezoną gyvuojantis Alytaus „Wolves“ klubas prieš pat sezono finišo tiesiąją atliko netikėtą rokiruotę, pakeisdamas Rimą Kurtinaitį Kęstučiu Kemzūra. 15min tinklalaidėje PIKENROLAS dalyvavęs Linas Kleiza įvertino specialistų skirtumus ir įdomią K.Kemzūros citatą po pirmųjų rungtynių prie „vilkų“ vairo.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų savo karjeros kelyje susidūrė ir su buvusiu, ir su nauju „Wolves“ strategais.

Su Rimu Kurtinaičiu L.Kleizai teko dirbti dar jaunimo rinktinėse, vėliau Kurtis talkino Ramūnui Butautui Lietuvos nacionalinėje vyrų komandoje, kuriai atstovavo ir L.Kleiza, o galiausiai šių vyrų keliai susidūrė Vilniaus „Ryte“, kur R.Kurtinaitis treniravo, o L.Kleiza dirbo sporto direktoriumi.

Su Kęstučiu Kemzūra buvęs krepšininkas dvejus metus koja kojon ėjo Lietuvos rinktinėje. Vyrai kartu 2010 m. parvežė pasaulio čempionato bronzą, o 2012 m. dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse.

PIKENROLE paprašytas palyginti specialistus, L.Kleiza išskyrė K.Kemzūros gynybinę filosofiją.

„2010 metais, kai žaidžiau, Kemzūros buvo naujas požiūris į krepšinį: greitas krepšinis su mažesniais penketais, jaunimu, vikrus, kamuolys judėjo, daug bėgom. Bet Kęstas daugiau akcentuos gynybą, jis – gynybinis treneris. Mano manymu, krepšinio filosofija tikrai skiriasi nuo Rimo“, – teigė buvęs žaidėjas.

K.Kemzūra jau prisistatė „Wolves“ sirgaliams sekmadienį, kai jo vadovaujama Alytaus komanda Jonavoje 85:74 įveikė „CBet“ ir pasiekė saldų revanšą už prieš tris savaites patirtą nesėkmę, kai komandai dar vadovavo R.Kurtinaitis.

„Jis tikrai moka prieiti prie žaidėjų, – apie K.Kemzūrą tęsė L.Kleiza. – Jei esi elitinio lygio asistentas, kas jis buvo su Blattu, kaip asistentas turi mokėti prieiti prie žaidėjų. Čia vienas asistento darbų. Ne visada pagrindinis treneris tą gali padaryti, yra asistentai, kurie daugiau su žaidėjais bendrauja. Šiaip Kęstas yra geras žmogus, bet jis nėra toks iškalbus, tonas visai kitoks nei Rimo. Pas Rimą tų istorijų, iškalbos ir visko, kai pasiklausai, tai jis grynas šoumenas. Charizmos jam netrūksta.

Bet Rimas turi savo. Jei jis jau suranda tuos žaidėjus, kurie nepatinka, tai neturi jie gero laiko (juokiasi). Bet kiek aš susidūręs, tai kiekvienas treneris tą turi. Aš be galo gerbiu abu trenerius, su abiem esu dirbęs ir pasiekęs. Su Rimu nuo vaikystės, su Kemzūra vyrų rinktinėje.

Čia ne jų kaltė, ne Kęstas atleido Rimą, yra toks sudėtingas verslas. O dabar visas spaudimas persikėlė ant vadovybės. Sezono pabaiga parodys, ar buvo geras sprendimas priimtas, ar reikėjo laukti vasaros.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis

L.Kleiza kartu su Ryčiu Vyšniausku užsiminė ir apie įdomią K.Kemzūros citatą po rungtynių Jonavoje, kai naujasis „vilkų“ gaujos vadas pareiškė, kad jo komandos tikslas – patekti į LKL prizininkų trejetą.

„Būti trejetuke, toks yra tikslas. Tačiau mes norime laimėti kiekvienas rungtynes, nesvarbu su kuo žaidžiame“, – po rungtynių spaudos konferencijoje apie lūkesčius sakė naujasis „Wolves“ strategas.

PIKENROLO dalyviams kilo natūralus klausimas – ar tik tai nebus trenerio, stojusio prie antrojo pagal biudžeto dydį LKL klubo vairo, blefas?

„Kam tada tiek stiprintis sezono metu, jei tik trečia vieta yra tikslas? Aš galvoju, kad „Wolves“ tikslas yra finalas“, – teigė R.Vyšniauskas.

„Wolves“ nuotr./Kęstutis Kemzūra
„Wolves“ nuotr./Kęstutis Kemzūra

„Wolves“ deklaruotas tikslas buvo finalas. Manau, tikslas turėtų būti tik finalas, bet čia kažkoks apsidraudimas išeina, – svarstė L.Kleiza. – Dabar labai daug spaudimo yra. Kas tą sprendimą priėmė? Kaukė (komandos prezidentas Rimantas Kaukėnas – red. past.) pakeitė trenerį tokiu metu ir jeigu užbombinsi, bus labai nepasiteisinęs sprendimas. Aišku, galėsi kalbėti apie ateitį, bet tu keiti trenerį, kad išeitum į finalą. O jei to nepadarysi, automatiškai sprendimas atrodys kvailai.“

„Wolves“ su 17 pergalių ir 8 pergalėmis LKL turnyrinėje lentelėje žengia treti. Jie tik vienu laimėjimu lenkia Panevėžio „Lietkabelį“ (16-9) ir trimis taškais atsilieka nuo antroje vietoje esančio Vilniaus „Ryto“ (20-5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas