Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 05

Latvio tritaškių užkurtas „Žalgiris“ nepaliko šansų „Lietkabeliui“

Kauno „Žalgiris“ (10-1) daug lengviau nei pirmajame rate įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (7-5) ir išlaikė dvivaldystę Lietuvos krepšinio lygoje. Tiek pat pergalių turi ir Vilniaus „Rytas“ (10-1).
Janis Strelnieks
Janis Strelniekas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

23 taškus pelnęs Janis Strelniekas užsvaidė tritaškiais, o „Žalgiris“ iškovojo dešimtą pergalę LKL pirmenybėse sekmadienį, kai namie 84:70 (18:15, 19:16, 28:20, 19:19) nugalėjo Panevėžio komandą.

„Pataikiau nemažai laisvų metimų, – BTV sakė 5 tritaškius iš 6 sekmadienį pataikęs latvis. – Be to, lengviau, kai žaidi daugiau minučių.“

Tai buvo daug įtikinamesnė pergalė nei pirmajame rate, kai tuomet dar Martino Schillerio treniruoti Kauno krepšininkai ilgai vijosi Panevėžio ekipą, kol ją palaužė (73:69).

Šįkart treneris Jure Zdovcas iniciatyvos ėmėsi dar antrą minutę.

Išvydęs, jog jo vyrai pradėjo mačą ne ta koja ir atsiliko 0:4, slovėnas paprašė minutės pertraukėlės, po kurio „Žalgiris“ pradėjo daug agresyviau gintis.

J.Strelniekas pataikė tris tolimus metimus vien per pirmą kėlinį, o „Lietkabelis“ pirmą tolimą metimą pataikė tik įpusėjus antrajam mačo ketvirčiui.

Kai įsižaidė Edgaras Ulanovas, „Žalgirio“ persvara šoktelėjo iki 17 taškų trečiajame kėlinyje.

„Lietkabeliui“ trūko Gedimino Oreliko indėlio, bet Panagiotis Kalaitzakis ir Nikola Radičevičius dar sugebėjo pažadinti svečius, kurie buvo sumažinę skirtumą iki 7 taškų.

Vis dėlto J.Strelniekas vėl pataikė tritaškį per rankas ir atvėsino „Lietkabelį“.

LKL varžybose Jure Zdovco auklėtiniai išlaikė dvivaldystę, nes tiek pat pergalių turi ir Vilniaus „Rytas“ (10-1), vienintelis įveikęs žalgiriečius Lietuvos čempionate.

Sekmadienį Kauno klubas pasirodė aikštėje be penkių krepšininkų: Lukui Lekavičiui suteikta poilsio, Nielsas Giffey sveiksta po COVID-19, o Joffrey Lauvergne'as (petys), Paulius Jankūnas (meniskas) ir Mantas Rubštavičius (kelio raiščiai) gydosi ilgalaikes traumas.

„Žalgiris“: Janis Strelniekas 23 (5/6 tritaškių), Edgaras Ulanovas 15 (8 atk. kam.), Regimantas Miniotas 13 (8 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 10 (8 atk. kam.), Zoranas Dragičius 8, Karolis Lukošiūnas ir Marekas Blaževičius po 5, Artūras Milaknis 3, Joshas Nebo 2 (Mantas Kalnietis, Tai Websteris);

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 19, Nikola Radičevičius 13, Gabrielius Maldūnas ir Djorde Gagičius po 8, Kristupas Žemaitis 7, Vytenis Lipkevičius 6, Dovydas Giedraitis 5, Kasparas Berzinis 3, Gediminas Orelikas 1 (Karolis Giedraitis, Grantas Vasiliauskas).

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“

Dabar „Žalgiris“ galės ramiai rengtis Eurolygai, kurioje penktadienį Kaune laukia pasimatymas su buvusiu žalgiriečiu Mariumi Grigoniu ir jo atstovaujama Maskvos CSKA.

„Lietkabelio“ irgi laukia stiprus varžovas Europos taurės varžybose, kai trečiadienį Panevėžyje lankysis Badalonos „Joventut“.

Kitose LKL rungtynėse sekmadienį Vilniuje „Rytas“ (10-1) sulaukė dviejų po traumų grįžusių žaidėjų ir be problemų 97:76 įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (2-7).

Tuo tarpu „Lietkabelis“ nusileido į penktąją vietą, ketvirtą užleidęs „Šiaulių-7bet“ komandai (7-4).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynių Kaune tarp „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ eigą nuo 17 val. 20 min. fiksavo 15min portalas.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Įtikinama žalgiriečių pergalė, daug ramesnė nei pirmajame rate.

38 min. Kai labiausiai reikia, Kauno komanda randa J.Strelnieką. Latvis per rankas įraitė tritaškį, po kurio žalgiriečiai atšaldė svečių ryžtą priešintis.

37 min. N.Radičevičius skaudžiai krito ant grindų, bet po serbo prasiveržimo ir P.Kalaitzakio greitos atakos iš šeimininkų persvaros liko 7 taškai (73:64).

34 min. P.Kalaitzakis spardosi tritaškiais. Graikas jau pelnė 17 taškų ir padėjo Panevėžio ekipai įkvėpti oro. Skirtumas sumažėjo iki 58:70.

32 min. Z.Dragičius įkrovė iš viršaus, o T.Cavanaugh išrašė puikų bloką K.Žemaičiui. Kai tritaškį įsprogdino ir K.Lukošiūnas, persvara šoktelėjo iki 17 taškų – 70:53.

Trečiasis kėlinys

29 min. E.Ulanovo 7 taškai padėjo Kauno komandai spurtuoti. Jau 63:47.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

25 min. Panevėžio komandos atakų lyderis G.Orelikas šiandien pelnė tik tašką. Jo trūksta kovoje prieš šeimininkus, kurie pirmauja 51:42.

21 min. D.Gagičius pataikė pirmą tritaškį atstovaudamas "Lietkabeliui"! Tiesa, J.Strelniekas pataikė dvitaškį ir pridėjo baudą, tad skirtumas lieka toks pats – 40:34.

Antrasis kėlinys

20 min. Kieta gynyba ir J.Strelnieko tritaškiai padėjo „Žalgiriui“ sukaupti šešių taškų persvarą pirmojoje rungtynių dalyje – 37:31.

Per pirmuosius du kėlinius J.Strelniekas įmetė 9 taškus, T.Cavanaugh pelnė 8, R.Miniotas – 7.

„Lietkabeliui" 9 taškus pelnė N.Radičevičius, 7 – P.Kalaitzakis.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

19 min. Žalgiriečiai toliau ginasi patikimai ir neskubėdami renka taškus. Jau 35:26.

16 min. „Lietkabelis“ pataikė pirmą tritaškį. Tai P.Kalaitzakio darbas. Bet ir R.Miniotas pasižymėjo savo pirmuoju tritaškiu vilkint žalią aprangą. Kauno komanda tolsta 30:24.

14 min. Koks gražus D.Giedraičio reidas, tarsi mėgdžiotų savo tėvą. Vėl lygu (21:21).

12 min. Z.Dragičius pelnė tik 2 taškus, bet slovėno agresija duoda labai daug naudos gynyboje. „Lietkabelis“ kol kas nėra įmetęs nė vieno tritaškio iš keturių bandymų. Šeimininkai pirmauja 21:17.

Pirmasis kėlinys

10 min. Gynybinio plano rungtynėse „Žalgiris“ išsiveržė į priekį pirmą kartą paskutinę pirmojo kėlinio sekundę, kai trečią tritaškį įskraidino J.Strelniekas. 18:15.

7 min. Oho, techninė pražanga Mantui Kalniečiui! „Žalgirio“ kapitonas tikrai nėra tarp lyderių šioje kategorijoje, bet šįkart jis nubaustas už repliką teisėjui. Manto pyktį sukėlė arbitrų abejingumas neskirti pražangos G.Maldūnui, kuris atsitrenkė į M.Kalnietį.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

6 min. Šeštuoju bandymu iš toli šeimininkai pagaliau pataikė – tai J.Strelniekas iššovė kartą, o kitoje atakoje darsyk – 10:10.

4 min. Kauno krepšininkai prametė jau 5 tritaškius, kol kas puolimas labai sunkus, tad nenuostabu, kad treneris metė naujų žaidėjų į kovą: J.Strelnieką, Z.Dragičių ir R.Miniotą.

2 min. J.Zdovcas nieko nelaukęs paprašė minutės pertraukėlės, išvydęs, kad žalgiriečiai mačą pradėjo klaidomis gynyboje ir rezultatu 0:4.

Starto penketai:

Žalgiris“: M.Kalnietis, K.Lukošiūnas, E.Ulanovas, T.Cavanaugh, J.Nebo.

Lietkabelis: N.Radičevičius, P.Kalaitzakis, V.Lipkevičius, G.Orelikas, D.Gagičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas