Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:08

Legenda nori galo „Ryto“ prakeiksmui: „Kai eilę metų nieko nepasieki, tave slegia“

Jau netrukus pakils devintojo FIBA Čempionų lygos sezono uždanga. 32 klubai stos į kovą dėl titulo, tarp jų ir viena Lietuvos komanda – Vilniaus „Rytas“. Pirmuoju Giedriaus Žibėno auklėtinių varžovu antradienį taps Emilijos Redžo „Pallacanestro“ klubas. Mačas Italijoje prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Bet pradėkime nuo pradžių ir apžvelkime „Ryto“ pasiruošimą Europai. Lyginant nuo triumfu LKL pažymėto praėjusio sezoną, vasarą „Rytas“ išgyveno nemažus pasikeitimus. Klubą paliko tokie mohikanai, kaip Martynas Echodas, Marcusas Fosteris ar Justinas Gorhamas.

Reikėjo lopyti skyles ir „Rytą" papildė šeši naujokai, o tai reiškė, kad G.Žibėnui bei kompanijai teko iš naujo sulipdyti komandą į vieną kumštį.

Ryškiausiais papildymais tapo Eurolygoje blykstelėjimų turėjęs Stevenas Enochas, FIBA Čempionų lygoje siautėjęs Jayvonas Gravesas ir LKL MVP tapęs vilnietis Ąžuolas Tubelis.

„Komplektaciją vertinu tikrai pozityviai, atletiška komanda, tokiu stiliumi ir žaidžia, – portalui 15min pasakojo „Ryto“ legenda bei dabartinis Jonavos „CBet“ trenerio asistentas Steponas Babrauskas. – Neseniai žaidėme su jais draugiškas rungtynes. Tai yra komanda su daug potencialo, bet jiems reikia išsiaiškinti vaidmenis. Yra nemažai naujokų, išsiaiškins vaidmenis, apsišlifuos ir bus gerai.“

nuotr. lkl.lt/Steponas Babrauskas ir Kazys Maksvytis
nuotr. lkl.lt/Steponas Babrauskas ir Kazys Maksvytis

Kaip ir visos pradžios gyvenime, taip ir ši „Rytui“ buvo kupina iššūkių. Pasirengimo etape vilniečiai iškovojo penkias iš šešių pergalių, tačiau neturėjo labai rimtų testų, nes pajėgus turnyras Izraelyje, kuriame „Rytas“ turėjo varžytis, buvo atšauktas. Todėl teko pasisparinguoti su S.Babrausko atstovaujamu Jonavos klubu. Bet tai – visai kito kalibro varžovas nei Jeruzalės bei Tel Avivo „Hapoel“ ar Vilerbano ASVEL.

Negana to, traumas pasirengimo metu patyrė gynėjai J.Gravesas ir Ignas Sargiūnas. Amerikietis be krepšinio praleido dvi savaites, lietuvis į rikiuotę pilnai negrįžo iki šiol.

Sezonas taip pat prasidėjo ne taip, kaip buvo norėta. Pirmajame LKL mače čempionų šventę sugadino Klaipėdos „Neptūnas“, „Ryto“ tvirtovėje nukaudamas vilniečius. Visgi G.Žibėno kariauna atsitiesė praėjusį savaitgalį, kuomet išvykoje užtikrintai susitvarkė su Utenos klubu.

„Pirmųjų rungtynių nesureikšminčiau, – apie „Ryto“ pralaimėjimą „Neptūnui“ sakė S.Babrauskas. – „Rytas“ tiesiog perdegė, prastai sužaidė eilė žaidėjų – Ąžuolas, Margiris neblizgėjo. Jie tiesiog per anksti nusiramino. Galėjo užsidaryti rungtynes – neužsidarė ir gavo pamoką.“

Nors prieš kovas Europoje vilniečiai žaidžia banguotai, su „Rytu“ istoriniame 2008-2009 m. sezone visus penkis titulus susišlavęs Europos taurės čempionas situacijos nedramatizuoja, bet taip pat davė suprasti, kad ji nėra dėkinga, kuomet europinis turnyras – ant nosies.

„Pirminis įspūdis – komandai tiesiog trūksta laiko. Gravesas turėjo traumą, dingo turnyras Izraelyje, kur jie būtų išsiryškinę, pasitikrinę. Buvo problemų pasiruošime, bet vaizdas – pozityvus. Aišku, norėtųsi, kad „Rytas“ žaistų stabiliau. Jau tuoj ateis svarbios rungtynės Europoje. Reikia kuo greičiau įeiti į formą.“

LKL nuotr./Jayvonas Gravesas
LKL nuotr./Jayvonas Gravesas

Artėjančio sezono Čempionų lygoje proga, portalas 15min pasikalbėjo su S.Babrausku apie pirminį Vilniaus „Ryto“ vaizdą, laukiančius varžovus, bei sostinės klubą persekiojantį prakeiksmą Senajame žemyne.

Pasak Stepo, žvelgiant europiniu mastu, surinkta „Ryto“ komanda – kietas riešutas.

„Surinkta pajėgi komanda, turi daug ginklų, tik reikia apsišlifuoti. Didžiulis koziris – gilumas gynėjų grandyje – išsaugojo lyderius, pridėjo Gravesą, Sargiūną, Paliukėną, kuris labai geras gynyboje.

Gal nėra tokio labai išreikšto snaiperio, bet Gravesas turėtų būti tas, kuris gali nužudyti tais tritaškiais. Galbūt aukštaūgių grandyje jie nebeturi tų metančių žaidėjų, bet dabar „Rytas“ yra labiau gynybinė komanda“, – sakė tituluotas Lietuvos krepšininkas.

S.Babrauskas netrukus įvardijo ir pagrindinį „Ryto“ kozirį, kuris turėtų būti labai svarbus artėjančiame Čempionų lygos sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas