Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23

Lemiamo mūšio su „Neptūnu“ laukiantis G.Žibėnas: „Tai – mūsų atkrintamosios“

Vilniaus „Ryto“ (26-3) krepšininkai namuose 88:68 sutriuškino Alytaus „Dzūkiją“ (11-17) ir „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo jau vienuoliktąją pergalę paeiliui. Po dvikovos spaudos konferencijoje nugalėtojų komandos treneris Giedrius Žibėnas pasidžiaugė savo auklėtinių gynyba ir išskyrė laukiančių rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ svarbą.
Vilniaus "Rytas" - Alytaus "Dzūkija"
Vilniaus "Rytas" - Alytaus "Dzūkija" / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Rungtynės buvo svarbios ne tik turnyrinės lentelės atžvilgiu, bet ir dėl to, kad grįžo Ivanas, Vaidas, „Speedy“ buvo praleidęs vienerias rungtynes, šiandien pailsinome Tannerį, bet jau senokai nežaidėme tokia plačia sudėtimi. Įėjimas į rungtynes buvo labai teisingas, prametėme daug gerų metimų, bet metimų selekcija buvo gera. Viską atidirbome gynyboje – džiaugiuosi, kaip sudirbome ties perimetru, tikrai išjungėme jų pagrindinius snaiperius“, – rungtynes reziumavo Žibėnas.

„Ryto“ aukštaūgiai – Ivanas Buva ir Jarvis Williamsas – šiame mače kartu sudėjus pataikė net penkis tolimus metimus, tačiau trenerio toks baudos aikštelės galiūnų pasirodymas ties perimetru nenustebino.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Alytaus "Dzūkija"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Alytaus "Dzūkija"

„Nenustebino. Nustebino kartais tik tai, kad prieš varžovų gynybą turėjome išsimesti daugiau metimų iš vidutinio nuotolio, tačiau mes kišom kamuolį po krepšiu prieš Lapetą, kuris ten daug vietos užima ir mes to pranašumo neturime. Tiesiog kartais apsisunkindavome sau gyvenimą“, – dėstė 38-erių strategas.

Sostinės ekipa jau rytoj (sekmadienį) gali užsitikrinti pirmą vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone, jei Panevėžio „Lietkabelis“ įveiks Kauno „Žalgirį“.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Alytaus "Dzūkija"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Alytaus "Dzūkija"

Visgi „Ryto“ strategas, paklaustas, ar lauks „Lietkabelio“ pergalės, į varžovus žiūrėti linkęs nėra ir su nekantrumu laukia paskutinės vilniečių dvikovos.

„Lauksime rungtynių su „Neptūnu“, – nedaugžodžiavo Žibėnas, vėliau trumpai aptardamas būsimus varžovus. – Iš rezultatų, iš žaidimo, tai matosi, kad banguoja, bet potencialo turi. Pavojinga komanda, turinti daug patyrusių žaidėjų – tą žinome. Žinome rungtynių kainą – tai yra mūsų atkrintamosios.“

„Ryto“ ir „Neptūno“ akistata uostamiestyje vyks balandžio 28 d.

VIDEO: G. Žibėnas: „Į Klaipėdą vyksime kaip į atkrintamąsias“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas