Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 10

„Lietkabelį“ palaužęs G.Žibėnas: „Didžiuojuosi, kad laimėjome švariu krepšiniu“

Vilniaus „Rytas“ sugebėjo atsitiesti po netikėto antausio savaitės viduryje ir pasiekė svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), nugalėdamas vieną pagrindinių tiesioginių oponentų.
Georgios Dedas ir Giedrius Žibėnas
LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniečiai dramatiškose ir permainingose rungtynėse namuose per pratęsimą 109:104 palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

„Rytas“ turėjo 13 taškų pranašumą trečiajame kėlinyje, vėliau leido „Lietkabeliui“ įgyti 8 taškų persvarą ketvirtajame, bet išplėšė pratęsimą ir jame spurtavo net 14:1, nuskuosdamas link pergalės.

Vos prieš tris dienas vilniečiai buvo pralaimėję Karaliaus Mindaugo taurės mačą prieš Kėdainių „Nevėžį“.

„Žaidėjai buvo išsiilgę namų rungtynių, – po pergalės kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Sveikinimai jiems, jie žaidė šiandien kartu, parodė reakciją po paskutinių nekokių rungtynių, švelniai tariant. Aišku, reiktų išmokti parodyti reakciją ir po laimėtų rungtynių. Sveikinimai žaidėjams dar kartą, sveikinimai „B tribūnai“ su 24-uoju gimtadieniu. Aš manau, kad šiandien pergalę pasiekėme todėl, kad kontroliavome emocijas. „Lietkabelis“ sužaidė turbūt geriausias puolimo rungtynes šį sezoną, fantastiškai pataikydami iš toli. Bet per kančias gynyboje sustabdėme juos tada, kada reikėjo. Tai yra komandinė pergalė, nebuvo kažkokio išreikšto lyderio, tad tikrai džiaugiuosi už komandą.“

– Vienu metu turėjote 13 taškų persvarą, ko pritrūko, kad galutinai nulaužtumėte rungtynes?

– Daug ko trūksta. Kartais kantrybės, kartais geresnės kovos dėl kamuolių. Tikrai žinojome, kad jie nepasiduos, jie turi žaidėjus, kurie kaunasi, ypač aukštaūgius, kurie eina ant lentos. Vieną kitą kamuolį praleidome ir mums tai skaudėjo, nes po tų kamuolių ėjo tritaškiai, kas yra turbūt skaudžiausias epizodas rungtynėse. Gal penkias tokias atakas suskaičiavome, tai 15 taškų. Turbūt tai ir laikė „Lietkabelį“ rungtynėse.

– Atrodo, neblogai pasiteisino vienu metu žaisti penkete su Echodu ir Kairiu, nusiėmėte puolime 20 kamuolių.

– Ne pirmą kartą mes žaidžiame dideliu penketu, mums jis pasiteisina, juolab, kad turėjome rotacijos problemų – nežaidė tiek Lukas, tiek Lekūnas, kurie tą ketvirtą poziciją užpildo. Kiti žaidėjai atstovėjo už tuos, kurių nebuvo.

– Per pratęsimą turėjote daugiau energijos nei varžovai?

– Tikrai taip. Paskutinėse rungtynėse jos nebūtum radęs net su padidinamuoju stiklu, bet šiandien ta energija tryško dar dvi valandos prieš rungtynes.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“

– Kiek esate patenkintas komandos viską besikeičiančia gynyba?

– Treneris niekada nebus pilnai patenkintas, nes vadinamuose missmatchuose iš viršaus, mažiukai prieš didelius, daug taškų prasileidome – tiek tritaškių, tiek prasiveržimų. Tobulumui ribų nėra, kartais tikrai sunkius metimus išsimesdavo ir jokių priekaištų negalima buvo surasti žaidėjams, bet kartais prasileisdavome į stiprią ranką ir tas mums kainuodavo. Tikrai galime geriau ir tai yra mūsų vienas iš geresnių gynybų, kurią turime. Reikės geresnės gynybos kitose rungtynėse.

– Rungtynėse buvo daug apsistumdymų. Kaip į tai reaguojate?

– Aš pasikartosiu, kad mes kontroliavome emocijas ir nepasidavėme. Didžiuojuosi komanda, kad mes, Vilniaus „Rytas“, iškovojome pergalę žaisdami švarų krepšinį.

– Kiek džiugino Gyčio Radzevičiaus agresija, ypač pirmoje pusėje?

– Pasikartosiu ne pirmą ir ne paskutinį kartą, kad mūsų komandos tokia jau sudėtis, kad varžovai negali nuspėti, kas šiandien iššaus. Šiandien buvo Gyčio gera diena, kitą dieną kito žaidėjo. Šiandien Marcusas prametė 15 metimų, bet vis tiek davė daug energijos lemiamais momentais gynyboje ir sureagavo teisingai po pasyvesnių pastarųjų rungtynių. O kitų žaidėjų laikas ateis – be jokių išimčių. Vieną kartą kviestionuojame vieną žaidėją, kitą dieną – kitą, bet anksčiau ar vėliau sužaidžia visi.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“

– Penki žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Kiek jums džiugu kaip treneriui dėl to?

– Labai akcentavome, kad žaistume kaip komanda. Labai norėjome reabilituotis po paskutinių rungtynių ir akcentavome, kad žaistume kartu. Žaistume kaip komanda, nebandytume gelbėti pasaulio po vieną ir šiandien tai atsispindėjo taškų išsidalijime ir, dar svarbiau, metimų išsidalijime.

– Nors ne visi metimai sukrito, Gytis Masiulis atrodė agresyvus. Kiek sezono pradžioje iš jo to trūko?

– Gytis buvo, yra ir bus karys. Tas niekada nesikeis. Kažkada iki jo ateis perdavimas, kažkada ne, bet nepaisant to, jis eis ant kamuolio, ginsis ir nėra tas žaidėjas, kuris skųstųsi.

– Kaip pavyko varijuoti ribota rotacija, ar turėjote minučių paskirstymo planą?

– Turėjome planą rytinėje treniruotėje, kai dar turėjome Ulecką. Po rytinės treniruotės Luko nebeliko, nes užkilo temperatūra. Tas vis tiek išmuša, nes turime kažkokį planą rotacijai ir jį pasiruošiame rytinėse treniruotėse. Tai šiek tiek išmuša, bet trenerių štabas, kurie atsakingi už keitimus, gerai surotavo žaidėjus. Vienareikšmiškai, komandinė pergalė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Lietkabelis“

– Kiek džiaugiatės, kad komandai pavyko atsistatyti ir sugrįžti po praėjusio pralaimėjimo prieš laukiančias FIBA Čempionų lygos rungtynes?

– Trečiadienį bus svarbesnės rungtynės ir mums nėra ko džiaugtis. Esmė, kad buvo žaidėjų reakcija ir tuo mes džiaugiamės, bet dabar svarbiausia pailsėti, atsigauti, paruošti kūnus, galvą ir padaryti trečiadienį tai, ką privalome padaryti.

– Ar Uleckas ir Lekūnas galės žaisti trečiadienį?

– Žiūrėsime turbūt rytoj, poryt, nes lengvą temperatūrą turi. Šiek tiek yra abu peršalę ir žiūrėsime, kaip jie greitai iš ligos patalo išbris.

– Marcusas skaudžiai nusileido, ar jam viskas gerai?

– Neturiu dar informacijos, žiūrėsime su gydytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas