Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 20

„Lietkabelio“ šturmą atlaikęs „Žalgiris“ sėkmingą savaitę vainikavo pergale

Trečią kartą per pastarąsias šešias dienas rungtyniavusiam Kauno „Žalgiriui“ už šį dvikovų maratoną galima rašyti aukščiausią balą. Nors Lietuvos čempionai centrinėse savaitgalio rungtynėse sugebėjo iššvaistyti beveik visą 20 taškų pranašumą, galiausiai 82:77 (27:13, 13:7, 13:27, 29:30) susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“ (7-3) ir atsirevanšavo už nesėkmę, patirtą pirmajame rate.

Po aštuntosios pergalės iš eilės LKL pirmenybėse „Žalgiris“ dar labiau sustiprino savo pozicijas pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau atsipūsti jiems nebus kada – jau trečiadienį žaliai balti namuose egzaminuos Miuncheno „Bayern“.

„Lietkabelis“ Lietuvos krepšinio lygoje pralaimėjo pirmą kartą po septynių pergalių iš eilės. Nenado Čanako auklėtiniai išliks antri.

Dar Eurolygoje savo taikiklius susiderinę „Žalgirio“ krepšininkai tritaškių lietumi pradėjo ir šias rungtynes. Mačo pradžioje trys tolimi metimai iš karto skrodė šeimininkų tinklelį – pastarieji gynyboje buvo bejėgiai sustabdyti įsibėgėjusį LKL čempionų puolimo traukinį.

„Žalgiris“ jau per pirmą ketvirtį pelnė net 27 taškus, greitai susikūrė dviženklį pranašumą, o Martinas Schilleris toliau galėjo spręsti savo uždavinius – jau antrojo kėlinuko pradžioje rotacijoje buvo panaudojęs net 11 savo auklėtinių.

„Lietkabeliui“ galiausiai pavyko pristabdyti į priekį nurūkusius varžovus, tačiau kieta gynyba pareikalavo daug jėgų, kurių elementariai neliko puolimui – sukrapštyti vos 7 taškai per kėlinį, o skirtumas tarp ekipų – dvigubas (40:20).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“

Po pertraukos rungtynės apsivertė aukštyn kojomis. Vidinių jėgų suradę „Lietkabelio“ krepšininkai pradėjo siausti puolime ir tuo pačiu surasti vis didesnių plyšių varžovų gynyboje. Atskiro paminėjimo verti P.Valinskas ir G.Maldūnas – pastarasis ne tik dėjimais drebino kauniečių krepšį, bet ir buvo labai aktyvus gynyboje. Šeimininkai kėlinį laimėjo net 27:13 ir sugrąžino intrigą.

Panevėžiečiai ginklų nesudėjo ir lemiamo ketvirčio metu – K.Vinalesas savo klubą priartino iki keturių taškų (54:58), tačiau arčiau savo varžovų svečiai iš laikinosios sostinės neprisileido. Įpusėjus kėliniui net tris labai svarbius tritaškius pataikė A.Milaknis, o dar kartą sugrįžti iš dviženklio deficito „Lietkabeliui“ nepavyko – „Žalgiris“ laimėjo 82:77.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Milas šiame mače įskraidino net 5 tritaškius iš 7 ir iš viso pelnė 15 taškų, tačiau naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo Joffrey Lauvergne'as.

Prancūzas pelnė 17 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus.

Šeimininkų gretose ne tik rezultatyviai (19), bet ir naudingai (22) rungtyniavo Kyle'as Vinalesas.

Kauniečiai nežymiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (32:28) ir puikiai dalinosi kamuoliu – atliko net 28 rezultatyvius perdavimus.

„Lietkabelis“ dvitaškius metė solidžiu 65 proc. taiklumu, tačiau ypatingai strigo iš tolimojo nuotolio (5/19, 26%), prastai metė ir baudų metimus (8/14, 57%).

Panevėžio „Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 19 (4 rez. perd., 22 naud. bal.), Paulius Valinskas ir Margiris Normantas (17 naud. bal.) po 13, Gabrielius Maldūnas 12 (9 atk. kam., 4 per. kam., 19 naud. bal.), Gytis Masiulis 11.

Kauno „Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 17 (25 naud. bal.), Artūras Milaknis 15 (5/7 trit.), Nigelas Hayesas 13, Marius Grigonis 11 (8 rez. perd.), Rokas Jokubaitis 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 15 naud. bal.).

VIDEO: „urBONUSas“: rekordinis „Žalgiris“, pigus „Ryto“ naujokas ir peticija prieš D.Gudelį

Netrukus papildysime...

Rungtynių eiga:

Po keturių kėlinių Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 77:82

Liko 35 sek. G.Masiulis pataiko tik vieną baudą (73:78).

39 min. K.Vinalesas kerpa svečių pranašumą iki šešių (72:78).

38 min. Prasidėjus priešpaskutinei minutei kauniečiai priekyje 78:67

37 min. Stabdykite jį! Trečias A.Milaknio tritaškis iš eilės ir rungtynių nugalėtojo klausimas greičiausiai išspręstas (60:74).

36 min. K.Vinalesas bando pataikyti dar vieną kosminį tritaškį, tačiau nieko iš to nepeša. Savo ruožtu kitoje aikštės pusėje antrą tolimą bombą iš eilės įskraidina Milas ir skirtumas tarp komandų vėl dviženklis (60:71).

35 min. Aukščiausias pilotažas iš A.Milaknio, kuris pataiko gyvybiškai svarbų tritaškį (58:65).

34 min. Panevėžiečiai kentės dėl peržengto komandinių pražangų limito (56:62).

33 min. Vau! K.Vinalesas nesikuklina ir paleidžia labai tolimą tritaškį (54:58).

32 min. „Žalgiris“ naudojasi D.Gagičiaus lėtumu gynyboje, tačiau aukštaūgis šiandien nuostabiai skirsto perdavimus (51:56).

31 min. Abipusė pražanga fiksuojama Th.Walkupui ir P.Valinskui. Pastarasis toliau lieka prikibęs prie amerikiečio ir užsidirba dar vieną nuobaudą. (49:53).

Po trijų kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 47:53 (13:27, 7:13, 27:13).

30 min. Po ilgo laiko kauniečiams taškus pagaliau pelno R.Jokubaitis, tačiau ketvirtasis kėlinys nusimato labai įdomus! (47:53).

28 min. P.Valinsko ir G.Maldūno duetas toliau varo į neviltį kauniečius, o prie jų prisideda ir K.Vinalesas, pataikydamas tritaškį. Fantastika, kas vyksta „Cido“ arenoje – 45:51.

27 min. Spurtas į spurtą: akimirką „Žalgirio“ persvara siekė vėl 15, po dviejų sėkmingų varžovų atakų – 11 taškų (40:51).'

25 min. Jau apdainuotasis P.Valinskas prameta du baudų metimus, tačiau komandinėmis pajėgomis nusiima kamuolį puolime ir vis tiek pelno du taškus. „Lietkabelio“ spurtas nesibaigia – greitoje atakoje krepšį dėjimu drebina G.Maldūnas ir intriga grįžta! (36:47).

23 min. P.Valinskas suranda būdų nuskausminti žalgiriečius. „Lietkabelis“ atrodo gyvesnis ir per 2,5 min. pelno 10 taškų – pusė tiek, kiek surinko per du kėlinius. Martinas Schilleris priverstas paprašyti pasitarimo (30:45).

21 min. Panevėžiečiai inicijuoja mini spurtą 4:0, kurį greitai nutraukia tritaškį įskraidinęs M.Grigonis (24:43).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis

Po dviejų kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 20:40 (13:27, 7:13)

J.Lauvergne'as kauniečiams pelnė 10 taškų ir surinko 14 naudingumo balų.

Kitoje barikadų pusėje M.Normantas yra rezultatyviausias su 6 taškais.

20 min. R.Jokubaitis kabina aukštą parašiutą per pusę aikštės P.Jankūnui, o pastarasis pelno lengvus taškus iš po krepšio. Po dviejų kėlinių svečiai karaliauja ir pirmauja dvigubai.

18 min. „Žalgirio“ prancūzas toliau siautėja, o LKL čempionai varžovus tuoj triuškins dvigubai (20:38).

17 min. Šeši J.Lauvergne'o taškai iš eilės, o paskutinieji – gražiu dėjimu kamuolį pagavus ore (20:36).

15 min. Įpusėjus kėliniui G.Maldūnas pyksta ant savęs dėl neprotingos pražangos, kuri yra jau penktoji komandinė. Panevėžiečiai šiame ketvirtyje solidžiai ginasi, tačiau stringa puolime ir priartėti nesugeba (20:32).

13 min. M.Normantas tritaškiu metimu šeimininkų deficitą kerpa iki vienženklio, tačiau jau kitoje atakoje tokios pat vertės metimu atsako Th.Walkupas (18:30).

12 min. Viena retesnių gražių „Lietkabelio“ atakų šiame mače. Įsiveržęs M.Valinskas serviruoja saldainiuką D.Gagičiui, kuris pelno du taškus (15:27).

11 min. Į aikštę žengus M.Blaževičiui „Žalgiris“ jau panaudojo 11 krepšininkų rotaciją, o vienintelis savojo šanso dar laukiantis žaidėjas yra jaunasis Mantas Rubštavičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas

Po pirmojo kėlinio: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 13:27

9 min. P.Valinskas pataiko pirmąjį šeimininkų tritaškį, tačiau kitoje aikštės pusėje „2+1“ atsako L.Lekavičius (12:27).

8 min. Tai bent išėjimas į aikštę! Nuo suolo pakilęs K.Lukošiūnas drebia tritaškį, pelno lengvus taškus iš po krepšio greitoje atakoje ir „Žalgiris“ toliau bėga (9:24).

6 min. K.Vinalesas pralaužia ledus puolime aštriais prasiveržimais, tačiau gynyboje panevėžiečiai atrodo apsnūdę – jei ne keli visiškai laisvi pramesti kauniečių tritaškiai, skirtumas galėtų būti ir dar didesnis (7:15).

4 min. N.Hayesas nieko netrukdomas galėjo įskraidinti ir ketvirtą kauniečių tritaškį, tačiau kamuolys išsisuka iš lanko. LKL čempionai suranda kitų būdų pasižymėti ir po M.Grigonio dvitaškio „Lietkabelis“ prašo pasitarimo – 2:13.

3 min. 3/3 – štai toks žalgiriečių pasisveikinimas iš tolimojo nuotolio, o skirtumas tarp komandų jau beveik dviženklis (2:11). Milas varžovus baudžia negailestingai.

2 min. Šeimininkų taškų sąskaitą atidaro D.Gagičius, tačiau jiems reikėtų sunerimti – kauniečiai pataiko savo pirmuosius du tolimus metimus (antrojo autorius A.Milaknis).

1 min. Kažkur tai matėme, ar ne? N.Hayesas iš karto smeigia tritaškį (0:3).

„Lietkabelio“ startinis penketas: Kyle'as Vinalesas, Paulius Valinskas, Troy'us Barnesas, Gytis Masiulis ir Djordje Gagičius.

„Žalgirio“ startinis penketas: Thomas Walkupas, Marius Grigonis, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas, Joffrey Lauvergne'as.

Dvikovos pradžia 17:20 val.

Martinas Schilleris šiose rungtynėse suteiks poilsio Augustine'ui Rubitui, o į galutinį komandos dvyliktuką įtrauktas 18-metis Mantas Rubštavičius, iki šiol rungtyniavęs tik „Žalgirio“ dublerių ekipoje NKL pirmenybėse.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas