Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 02

Lietuviais besirėmęs „Rytas“ įrodė savo pranašumą prieš Mažeikių ekipą

Vilniaus „Rytas“ (10-2) antrąjį „Betsafe-LKL“ ratą pradėjo užtikrinta pergale Telšiuose. Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje 77:60 (18:18, 27:20, 17:14, 15:8) įveikė Mažeikių „M Basket-Delamode“ (4-8) ir atsitiesė po praeitą savaitę patirto pralaimėjimo sostinės derbyje.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Mačą geriau pradėjo šeimininkai (18:10), tačiau sulig pirmojo ketvirčio sirena vilniečiai atstatė lygybę (18:18). Antrajame kėlinyje svečiai perėmė iniciatyvą, įgijo dviženklę persvarą (45:35) ir sugebėjo šeimininkų nebeprisileisti artyn iki pat rungtynių pabaigos.

Sostinės ekipa šįkart vertėsi be sirguliuojančio Keitho Hornsby. Nors buvo registruotas susitikimui, į aikštelę neįbėgo Justinas Gorhamas, o antrojo ketvirčio viduryje už šlaunies susiėmęs R.J. Cole'as vėliau ant parketo nepasirodė. Pražangas sparčiai rinkęsis Javinas DeLaurier taip pat rungtyniavo tik 11 minučių, tad treneris Giedrius Žibėnas rėmėsi beveik tik lietuviais krepšininkais.

Naudingiausias tarp nugalėtojų buvo Martynas Echodas, prie 8 taškų pridėjęs 9 atkovotus kamuolius ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Be to, vidurio puolėjas pagal visų laikų atkovotus kamuolius „Ryto“ istorijoje su 1016 atkovotų kamuolių aplenkė ne ką kitą, o priešininkų kapitoną Artūrą Jomantą, kuris rungtyniaudamas sostinėje iš viso sugriebė 1014 kamuolių. Dabar M.Echodas šiame sąraše rikiuojasi trečias.

Kitame ture „Ryto“ gruodžio 9 d. (šeštadienį) laukia išvyka į Pasvalį, o „M Basket-Delamode“ tą pačią dieną mėgins svečiuose mesti iššūkį Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

„M Basket-Delamode“: Giedrius Staniulis 22, Henri Kantonenas 14, Deontae Hawkinsas ir Martynas Paliukėnas po 6.

„Rytas“: Margiris Normantas 16, Gytis Masiulis ir Arnas Velička po 13, Gytis Radzevičius 10, Martynas Echodas 8, Lukas Uleckas 7, Oskaras Pleikys 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas