Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 11

Mažiuku pasijutęs Marekas: „Neatrodė, kad šiandien žaidėme už Lietuvą“

208 cm ūgio Marekas Blaževičius yra aukščiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas šiame lange, bet net ir jis buvo priverstas pasijusti mažas prie milžiniško ūgio Prancūzijos bokšto Victoro Wembanyamos, debiutavusio nacionalinėje komandoje ir nukalusio savo ekipos pergalę prieš lietuvius.
Rungtynių akimirka
Marekas Blaževičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

M.Blaževičius pelnė 14 taškų ir kartu su Eimantu Bendžiumi buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje, bet to neužteko, kad Lietuva įkibtų į prancūzus – rungtynes 90:65 laimėjo olimpiniai ir Europos vicečempionai.

„Neišpildėme žaidybinio plano. Treneris prašė mūsų žaisti fiziškai, bet buvo atvirkščiai ir prancūzai, o ne mes žaidė fiziškiau, mus nustebindami, – po rungtynių nukabinęs nosį kalbėjo Marekas. – Mums sunkiau sekėsi prieš jų fiziškumą, ypač įžaidėjams, o mes nepadarėme gero darbo jiems padėdami kontroliuoti puolimą. Maži dalykai, kaip 50-50 kamuoliai, kurių nepaėmėme, taip pat buvo svarbūs. Turime tai ištaisyti. Ypatingai trūko kovos. Neatrodė, kad šiandien žaidėme už Lietuvą.“

M.Blaževičiui nedaug teko pačiam gintis prieš V.Wembanyamą, pelniusį 20 taškų ir atkovojusį 9 kamuolius, nes Kęstutis Kemzūra ir jo trenerių štabas pirmoje rungtynių pusėje nusprendė prie jo statyti žemesnius Gytį Masiulį ir Eimantą Bendžių.

Taktiką lietuviai pakeitė tik po ilgosios pertraukos, kai 18-metį prancūzų vunderkindą jau prižiūrėjo vidurio puolėjai, įskaitant ir Mareką, bet tai neišgelbėjo nuo sėkmingų V.Wembanyamos epizodų, kai šis rinko taškus ne tik iš po krepšio.

„Jaučiausi kaip mažiukas ginantis aukštesnį žmogų“, – savo įspūdį apie žaidimą prieš V.Wembanyamą prisiminė lietuvių centras.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rugtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rugtynių akimirka

„Seniai sutikau žmogų, kuris būtų toks aukštesnis už mane, tai tikrai paliko įspūdį, – pratęsė Marekas. – Jo pasitikėjimas savimi irgi palieka įspūdį. 18-metis ateina į vyrų rinktinę, nebijo žaisti, nebijo užsimesti pats sau nuo lentos ir pabandyti įdėti. Jis tikrai tvirto charakterio, kūnas dar tobulėja. Atrodo aukštas IQ, manau, kad su laiku bus įspūdingas žaidėjas.“

Pats Marekas pelnė 8 taškus per atkarpą pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje, o Lietuvos rinktinė buvo sumažinusi skirtumą iki taško, bet tada prasidėjo V.Wembanyamos šou – jaunasis prancūzas ir pats pelnė taškus, ir saugojo prancūzų lanką, leisdamas į pertrauką svečiams išeiti turint dviženklę persvarą. Kas tada nutiko?

„Sunku pasakyti, Wembanyama daugeliui žaidėjų sukėlė abejonę. Gauni kamuolį, tu esi kaip ir laisvas, kaip ir gali mesti, bet jis ten kažkur yra, ir tu suabejoji. Kai ateina antra mintis ir meti tą metimą, tai dažniausiai jis nėra taiklus. Tai turbūt buvo pagrindinė problema šiandien. Kitas dalykas, tikrai prametėme daug laisvų metimų šiandien, kai kurie metimai net nelietė lanko“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės centras.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rugtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rugtynių akimirka

Jam su V.Wembanyama teko susidurti ne pirmą kartą – dar kovą prancūzas viešėjo ir Kaune, kai tuomet jo atstovautas Vilerbano ASVEL žaidė prieš Kauno „Žalgirį“, kuriam atstovavo ir Marekas.

Visgi lietuvio teigimu, V.Wembanyama per kiek daugiau nei pusmetį spėjo stipriai pasikeisti.

„Jo kūnas tikrai patobulėjo lyginant su praėjusiais metais ASVEL. Jo žaidimo būdas yra kitoks. Čia galbūt ir sistema, bet jis pridėjo ir pasitikėjimo savimi. Nebuvo, kad jis galėjo varytis kamuolį nuo tritaškio, apžaidinėti žmogų ir mesti atsilošęs metimus. Pagrinde tai kūnas ir pasitikėjimas savimi – jis tikrai pridėjo daug“, – tikino M.Blaževičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas