Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 09

Lietuvoje neliks: V.Sirvydis pasirašė kontraktą su Lenkijos klubu

Virginijus Sirvydis palieka Jonavos „Cbet“ klubo trenerių štabą ir išvyksta darbuotis į Zeliona Guros „Enea Zastal“ klubą Lenkijoje.
Virginijus Sirvydis
Virginijus Sirvydis / Klubo nuotr.

Sirvydžių karjeros keliai prasilenks artimiausią sezoną.

Į Lietuvos rinktinę pretenduojantis patekti Deividas Sirvydis praėjusią savaitę sudarė sutartį su Panevėžio klubu, o jo tėtis Virginijus Sirvydis ketvirtadienį iškeliavo į Lenkiją.

49 metų krepšinio specialistas pasirašė sutartį su Zeliona Guros „Enea Zastal“ ir nuo ketvirtadienio pradeda darbus kaimyninės šalies komandoje.

Tokiu būdu, V.Sirvydis atsisveikina su Jonavos „Cbet“ klubu, kuriame Virginijaus Šeškaus asistentu darbavosi praėjusį sezoną.

Nors Jonavos krepšininkai užlipo į klubui neregėtas aukštas, patekę į Karaliaus Mindaugo taurės finalą ir užėmę ketvirtą vietą „Betsafe-LKL“ čempionate, šią vasarą klube nėra daug naujienų.

„Galvojau, kad liksiu, bet nepavyko rasti bendros kalbos su klubo vadovybe“, – sakė V.Sirvydis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Zeliona Guros komandoje jis talkins Davidui Dedekui – šis du dešimtmečius Lenkijoje dirbantis slovėnas prie komandos vairo pakeitė Oliverį Vidiną, persikėlusį į Vroclavo „Sląsk“.

„Enea Zastal“ klubas praėjusį sezoną Lenkijos lygoje užėmė devintą vietą, bet anksčiau yra penkis kartus tapęs šalies čempionu.

„Auganti, stiprėjanti lyga, daug atletiško kontaktinio krepšinio – bus įdomu“, – apie naujus iššūkius sakė V.Sirvydis.

Pats buvęs ilgametis Vilniaus „Sakalų“ krepšininkas, jis paklajojo ir po kelis užsienio klubus žaisdamas krepšinį, bet treneriu iki šiol dirbo Lietuvoje.

Alfredo Pliadžio nuotr./Virginijus Sirvydis
Alfredo Pliadžio nuotr./Virginijus Sirvydis

Pradėjęs nuo Vilniaus „Sakalų“, jis trumpai treniravo ir Utenos „Juventus“ bei Kėdainių „Nevėžį“, paskui vadovavo „Palangos“ ir Šakių „Vyčio“ ekipoms NKL pirmenybėse.

Nuo 2017 metų V.Sirvydis vėl darbavosi LKL – penkerius metus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, o pastarąjį sezoną Jonavos „CBet“ trenerių štabuose.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Virginijus Sirvydis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Virginijus Sirvydis

Šią vasarą krepšinio specialistas padėjo ruoštis Lietuvoje stovyklavusiai Filipinų rinktinei, kuri šeimininkų teisėmis žais rugpjūčio 25 dieną prasidedančiame pasaulio čempionate.

Kiek anksčiau jau pasakojęs 15min apie darbą su filipiniečiais, V.Sirvydis sakė, kad neseniai sulaukęs pasiūlymo dar padėti jiems pasirengimo procese, kas galbūt būtų nuvedę ir iki kelionės į pasaulio čempionatą.

„Nežinau kaip viskas būtų susiklostę, bet atsiprašiau jų, pasakęs, jog nebegaliu padėti, nes pasirašiau kontraktą su Lenkijos klubu“, – sakė V.Sirvydis.

Išvykęs į Lenkiją jis prasilenks su savo sūnumi D.Sirvydžiu, po trejų metų pertraukos grįžusiu rungtyniauti į Lietuvą.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Deividas Sirvydis
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Deividas Sirvydis

Šiuo metu pasaulio čempionatui su Lietuvos rinktine besirengiantis 23 metų snaiperis pasirašė sutartį su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, tuo pradžiugindamas savo tėvą.

„Daug kalbėjomės ir tarėmės su Deividu, – sakė V.Sirvydis. – Gerai vertinu, bus įdomu ir smagu žiūrėti – žais Lietuvoje, viskas gerai.

Žmona iš Panevėžio, aš pats Panevėžyje gimęs, tai Deividas bus kaip ir namuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas