Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 21

Lietuvos rinktinės nariai kategoriškai įvertino pasikeitusią prognozę ir varžovų netektis

Kardinaliai besikeičiantis Lietuvos rinktinės varžovų paveikslas nejaudina nacionalinės komandos. Mūsiškiai seka netektis Australijos, Kanados ir Senegalo ekipų stovyklose, bet kol rinktinės akcijos kyla, vyrai koncentruojasi į savo, ne priešininkų rūpesčius.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Prieš Lietuvos rinktinės stovyklos atidarymą liepos 22-ąją bukmekeriai prognozavo, kad lietuviai liks treti H grupėje, kurioje aukščiau mūsiškių išrikiavo Australijos ir Kanados ekipas. Bet prognozės greitai keičiasi.

Iš 17 NBA žaidėjų sąrašo Kanados rinktinėje liko vos 1-2 pavardės. Australai taip pat neteko dviejų „Philadelphia 76ers“ krepšininkų, tarp kurių buvo ryškiausia žvaigždė - Benas Simmonsas. NBA atstovai neprisistatė į Senegalo rinktinės stovyklą, o lietuvių pasirodymas pasaulio čempionato atrankoje smarkiai keičia favoritų lenktynes.

Lažybų bendrovės „Betsafe“, „CBet“ ir „TOPsport“ lietuvius regi favoritais laimėti H grupės varžybas, tik „OlyBet“ vis dar aukščiausių Lietuvos krepšininkų mato australus.

VIDEO: „Rinktinė 2019“ su legenda: Š.Marčiulionis atvirai apie rinktinę ir gąsdinančias tendencijas

„CBet“, „Betsafe“ ir "OlyBet" lietuvius jau reitinguoja nebe 7, o 6 pasaulio čempionato favoritų vietoje. „TOPsport“ mūsiškių šansus vertina 6-7 vietose – vienodai su australų, o „OlyBet“ dar mano, kad Australijos pozicijos yra kiek geresnės nei Lietuvos.

Bet nei traumos, nei masinis varžovų atsisakymas atstovauti rinktinei, nei besikeičianti jėgų pusiausvyra ant popieriaus nekeičia Lietuvos rinktinės atstovų nuomonės.

„Turbūt pirmą kartą per mano karjerą rinktinėje mūsų grupė yra tokia pajėgi, kad tą piką reikia pagauti pačioje pradžioje“, – prieš išvykdamas į stovyklą Seule, pabrėžė Mindaugas Kuzminskas.

Patikslintas, ar ta grupė vis dar atrodo tokia bauginanti, kaip po pasaulio čempionato burtų, kai priešininkai dešimtimis skaičiavo NBA atstovus, 29-erių lietuvis purtė galvą.

„Be abejo, be abejo pajėgi, – priešininkai menkesni nepasirodė M.Kuzminskui. – Manau, vis tiek tokios šalys turi daug gerų žaidėjų. Net ir atsisakius keliems krepšininkams, jos išlieka labai pajėgios.“

Būrimu iš kavos tirščių niekada neužsiėmė ir Dainius Adomaitis.

„Visada ant popieriaus matėsi tik pavardės. Sulauksime tos dienos, kai prasidės čempionatas, sulauksime, kokie būsime patys ir ruošimės priešininkams, kokie jie bus. Spėlionėmis neužsiimame – ruošimės žaisti prieš tokius varžovus, kokius tą dieną matysime“, – daug paprasčiau žaidimą vertina D.Adomaitis.

Trejas rungtynes per šešis kontrolinius mačus laimėjusi Lietuvos rinktinė į varžovų kiemą nesidairo ir sprendžia savas problemas. Dabar tai yra didelis klaidų skaičius – net vidutiniškai 16,3 per susitikimą, ir žaidimo kreivės išlaikymas prasidėjus keitimams.

Svarbiausia, kad lietuviai turi beveik visas pajėgas taisyti savo žaidimo broką. Tik prieš rinktinės stovyklos atidarymą Dainius Adomaitis sužinojo, kad dėl reabilitacijos prie nacionalinės komandos nespės prisijungti Artūras Gudaitis. Visi kiti geriausi krepšininkai, kuriuos stovykloje norėjo matyti treneris, prisistatė į treniruočių bazę.

„Labai gaila tų žaidėjų, – nuoširdžiai dėl ilgo traumuotų pasaulio čempionato žaidėjų sąrašo išgyvena M.Kuzminskas. – Juk ta galimybė žaisti rinktinėje nepasitaiko taip dažnai. Tikrai gaila. Bet galiu tik pasidžiaugti, kad mums nenutiko nieko panašaus.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl pasaulio čempionato Kinijoje prestižo
VIDEO: Linksmas duetas: V.Šeškus ir D.Motiejūnas apie snaiperius, rinktinės žaidimą ir iššūkius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento