Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

„Lietuvos ryto“ puolėjas nori būti dvigubų dublių mašina

Nors „Lietuvos rytas“ Europos taurės varžybas pradėjo trimis pralaimėjimais, niūriai Vilniaus komandai prasėdėjusiame sezone yra šviesulių. Praėjusią savaitę vilniečiai pasiekė B grupėje pirmąją pergalę, o ekipos sunkusis puolėjas Drew Gordonas įsitvirtino tarp turnyro geriausių žaidėjų.
Drew Gordonas
Drew Gordonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos ryto“ amerikietis pirmauja Europos taurės varžybose pagal atkovotus kamuolius – vidutiniškai 13 per rungtynes ir yra antras pagal naudingumo vidurkį – 23.

Prieš trečiadienio rungtynes Vilniuje su „Chimki“ ekipa interviu Europos taurės turnyro interneto svetainei D.Gordonas pasakojo apie savo talentą kovoti dėl kamuolių,

Pirmaujate Europos taurės varžybose pagal atkovotus kamuolius. Kaip jums pavyksta dominuoti šį sezoną šioje statistikos kategorijoje?

– Pagaliau esu sveikas ir žaidžiu 4-oje pozicijoje. O puolime dažnai atsiduriu perimetre, tad galiu pajausti kur lekia kamuolys, kur turėčiau būčiau pats, jei metimas bus netaiklus. Toks mano darbas: mėgstu atakuoti ir kovoti dėl kamuolių. Jaučiu, jog tai viena lengviausių žaidimo dalių. Tereikia sekti kamuolį. Nereikia jo varytis ar daryti kažką panašaus. Tiesiog eiti link kamuolio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas

Ko reikia žaidėjui, kad būtų geru kovotoju dėl kamuolių? Tai instinktas, ar tam reikia treniruotis?

– Manau, kad labiau instinktas. Reikia turėti uoslę kamuoliui. Dažnai tiesiog tenka nuspėti, kaip pasisuks ataka, reikia nuspręsti, kaip atsidurti tinkamoje aikštės vietoje.

Reikia atkreipti dėmesį, kaip žaidėjai meta į krepšį

Reikia atkreipti dėmesį, kaip žaidėjai meta į krepšį

, į kamuolio skriejimo trajektorijas, atšoks į dešinę ar kairę. Tobulinausi daug metų, net mokykloje, koledže rinkau po 10 kamuolių. Tapęs profesionalu, darau tą patį. Taigi, per tiek metų galiu jausti kamuolį ir suprasti, kur jis nukris.

– Europos taurės varžybose esate atstovavęs trims skirtingoms komandoms: „Banvit“, Sasario „Banco di Sardegna“, o dabar – „Lietuvos rytui“. Kaip jums šis turnyras?

– Tai gera galimybė keliauti ir pamatyti kitas komandas, sutikti draugus, kurie žaidžia kitose šalyse. Akivaizdu, kad noriu žaisti aukščiausiu lygiu ir varžytis su geriausiomis komandomis. Man tikrai patinka keliauti ir pamatyti žmones, kurių nemačiau kelerius metus. Tikiuosi, kad ir pergalių pasieksime. Be to, man patinka žaisti prieš skirtingus varžovus.

– Pradėjote profesionalo karjerą kitoje krepšinio šalyje, kai Eurolygoje žaidėte Belgrado „Partizan“ klube. Palyginkite Serbijos ir Lietuvos krepšinio sirgalius ir žaidimą šiose krepšinį mylinčiose šalyse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas

– Ne daug sutiksite tokių fanų, kaip „Partizan“. Jie – labai aistringi. Per visas rungtynes bilietai būdavo išpirkti, mes žaisdavome karštoje atmosferoje. Buvo smagu, bet aš nemanau, kad tikrai įvertinau, kiek pasišventę buvo „Partizan“ sirgaliai. Tarp aistruolių Lietuvoje irgi yra tokių: jie pasirodo per mūsų namų ir išvykų rungtynes. Jie mažiau triukšmingi nei Serbijos fanai, bet taip pat aistringi. Dabar daugiau rungtynių žaisime namie, bus proga tai pamatyti.

– Kitos jūsų rungtynės su „Chimki“. Tai tarsi 2009 metų Europos taurės turnyro pakartojimas, be to, jūs žaidėte prieš juos šį sezoną. Ko reikia pergalei?

– Sunkus klausimas... Dažniau pataikyti į krepšį! Anksčiau esu žaidęs su Aleksejumi (Švedu) ir E.J. (Rowlandu), esu žaidęs su daugybe šios komandos vaikinų, mes gerai suprantame šią komandą ir jų tvarką.

– Būdamas 26-erių žaidėte JAV, Prancūzijoje, Italijoje, Turkijoje, Serbijoje, o dabar – Lietuvoje. Kaip jums patinka galimybė žaisti skirtingose šalyse ir pažinti skirtingas kultūras?

– Jei man būnant vaiku, kas būtų pasakęs, kad galėsiu keliauti po pasaulį, žaisti krepšinį – mylimą sportą, būčiau nepatikėjęs.

Jei man būnant vaiku, kas būtų pasakęs, kad galėsiu keliauti po pasaulį, žaisti krepšinį – mylimą sportą, būčiau nepatikėjęs.

Negalvojau, kad mano krepšinio įgūdžiai padės man persikelti į tarptautinius vandenis, kad galėsiu keliauti per pasaulį ir tiesiog žaisti krepšinį. Esu palaimintas.

Mano karjera yra įdomi. Buvo pasitaikę nuopuolių, bet, atvirai kalbant, žaisti krepšinį ir turėti galimybę keliauti yra ypatinga. Ne tiek daug žmonių gauna tokį šansą.

– Koks sezonas būtų geras jums asmeniškai ir komandai?

– Asmeniškai norėčiau toliau būti dvigubų dublių žaidėju. Aš tikrai stengiuosi pasiekti dvigubą dublį kiekviename mače. Tai galiu padaryti ir noriu, kad visi pasaulyje suprastų, jog galiu rinkti dvigubus dublius, gaudamas žaidimo laiko ir pasitikėjimo iš trenerio. Tai čia mano paties norai.

Dėl komandos noriu, kad patektume į kitą etapą ir toliau eitume pirmyn. Žinau, kad patyrėme kelis skausmingus pralaimėjimus, bet galime viską pakeisti, pradėti laimėti rungtynes bei patekti į kitą etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai