Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
02 17

Linas Kleiza prognozuoja dar vieną niūrų KMT savaitgalį Vilniaus „Rytui“

Jau šį savaitgalį Nemuno saloje įvyks didžiausia metų krepšinio šventė Lietuvoje – 2023–2024 metų sezono Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertas, kuris po septynerių metų pertraukos sugrįžta į „Žalgirio“ areną. Ekspertai penktąjį taurės titulą iš eilės prognozuoja Kauno komandai, tačiau dėl Andrea Trinchieri auklėtinių laukiančio varžovo finale nuomonės išsiskyrė.

Dėl KMT titulo šį savaitgalį Kaune kausis Andrea Trinchieri prikeltas Kauno „Žalgiris“, puikią atkarpą po iškritimo iš FIBA Čempionų lygos fiksuojantis Vilniaus „Rytas“, Deivido Sirvydžio traukiamas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir prie Žydrūno Urbono atsigavę „Šiauliai“.

Būtent šie keturi klubai dėl KMT trofėjaus grūmėsi ir 2022-aisiais metais ASG arenoje.

„Šiame turnyre daug ką lems psichologija – kas kontroliuos žaidimą, kas žais drausmingiau svarbiais momentais? – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ žvalgas Benas Matkevičius. – Pusfinaliuose ir finaluose būna daug įtampos – kuo labiau artėji link ketvirto kėlinio, tuo įtampa didesnė, tad tokiuose susitikimuose svarbus yra šaltakraujiškumas.“

Pastaraisiais metais įtampą taurėje sunkiai atlaikydavo „Rytas“, KMT finale nežaidęs nuo 2020-ųjų metų. Prieš metus Giedriaus Žibėno auklėtiniai pusfinalyje sulaukė itin skaudaus Virginijaus Šeškaus ir Jonavos „CBet“ antausio.

„Taurių turnyrai yra neprognozuojami, titulą kartais laimi nebūtinai stipriausia komanda. Kartais iššauna mažesni klubai“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza, kuris KMT titulą su „Rytu“ iškovojo 2019-aisiais, tačiau šįmet Vilniaus krepšininkams prognozuoja dar vieną niūrų KMT savaitgalį.

Metai Nugalėtojas Rezultatas Pralaimėtojas MVP
2016 Vilniaus „Rytas“ 67:57 Kauno „Žalgiris“ Antanas Kavaliauskas
2017 Kauno „Žalgiris“ 84:63 Panevėžio „Lietkabelis“ Edgaras Ulanovas
2018 Kauno „Žalgiris“ 81:62 Vilniaus „Rytas“ Edgaras Ulanovas
2019 Vilniaus „Rytas“ 70:67 Kauno „Žalgiris“ Arciomas Parachouskis
2020 Kauno „Žalgiris“ 80:60 Vilniaus „Rytas“ Edgaras Ulanovas
2021 Kauno „Žalgiris“ 76:69 Panevėžio „Lietkabelis“ Joffrey Lauvergne'as
2022 Kauno „Žalgiris“ 91:66 Panevėžio „Lietkabelis“ Joffrey Lauvergne'as
2023 Kauno „Žalgiris“ 81:77 Jonavos „CBet“ Edgaras Ulanovas

Prieš ketverius metus KMT šūkis buvo „Tikėkis netikėto“, tačiau šįmet visi krepšinio ekspertai sutartinai mato „Žalgirio“ triumfą, kuris Eurolygoje pastaruoju metu skynė įspūdingas pergales ir sirgaliams sugrąžino įkrintamųjų viltį.

Tikėjimas grįžo ir į Saulės miestą, kai „Šiaulių“ vairą perėmęs Žydrūnas Urbonas per 12 mačų iškovojo 9 pergales.

Vis dėlto šių ekipų svorio kategorijos pernelyg skirtingos, jog PIKENROLE dalyvavę ekspertai įžvelgtų galimą sensaciją.

„Jei lyginame Eurolygos komandą su LKL, tai greičiai kitokie, agresija – irgi kitokia, – sakė B.Matkevičius. – Įdomu, kaip Tomašas Pavelka ginsis prieš pagrindinį „Žalgirio“ ginklą – Keenano Evanso ir Lauryno Biručio „du prieš du“. „Šiaulių“ centras tikrai bus įtraukiamas į žalgiriečių pikenrolą. Jei šiauliečiai ginsis zonine gynyba, o „Žalgiris“ kažkiek nepataikys, tuomet nervai kažkiek įsijungs, bet pažvelgus į talento ir suoliuko ilgio skirtumus, sunku įsivaizduoti „Žalgirį“ pralaimint šį mačą. Tai būtų didelis siurprizas visiems, o „Žalgiriui“ – didžiulis nusivylimas.“

Betsafe-LKL nuotr./Tomašas Pavelka
Betsafe-LKL nuotr./Tomašas Pavelka

„Šiauliečiai tikrai neturi šansų, – sakė L.Kleiza. – Galbūt finale „Žalgiriui“ kažkas ir patampys nervus, bet Kauno komanda dabar rimtai nusiteikusi. Andrea Trinchieri, kaip ir Šarūnas Jasikevičius, visur ir visada reikalauja maksimumo – tiek Eurolygoje, tiek „Betsafe-LKL“ čempionate.“

Didysis klausimas – kuri komanda prieš žalgiriečius kausis finale?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius