Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 23

LKF apie S.Lukošiaus pasirinkimą žaisti už Vokietiją: „Mūsų pareiga bus jį įtikinti žaisti už Lietuvą“

Žinomo Lietuvos krepšininko ir trenerio Mindaugo Lukošiaus sūnus Simonas, šį sezoną debiutavęs NCAA lygoje, apsisprendė atstovauti Vokietijai, bet Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas nepraranda vilčių išvysti S.Lukošių vilkintį žalią Lietuvos rinktinės aprangą.
Mindaugas Balčiūnas ir Simonas Lukošius
Mindaugas Balčiūnas ir Simonas Lukošius / 15min ir Scanpix nuotr.

„Buvo daug visokių rinktinių, stovyklų – U15 karta, aš pats ten ne kartą treniravęs, daug būdavo vasaros stovyklų, tačiau ne, jis nesudomino iš tikrųjų nieko. Todėl nusprendėme eiti tokiu keliu“, – sūnaus pasirinkimą atstovauti Vokietijos jaunimo rinktinei „BasketNews“ žurnalistui Tomui Vanagui komentavo M.Lukošius.

19-metis Simonas niekada nežaidė jokioje Lietuvos jaunimo rinktinėje, o šiemet, debiutiniais savo metais NCAA lygoje, Butlerio universiteto „Bulldogs“ komandoje vidutiniškai renka po 6,4 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio per 27 minutes.

Prieš tai jis kelerius metus žaidė Vokietijoje, kur ne vieną sezoną yra dirbęs jo tėvas. Prieš išvykdamas į NCAA, S.Lukošius pernai gynė Bonos „Telekom Baskets“ garbę jaunimo lygyje bei spėjo apšilti kojas ir pagrindinėje komandoje, kurioje Bundeslygoje sužaidė 14 rungtynių bei vidutiniškai pelnė po 2,9 taško.

Prieš dvejus metus jis žaidė ir Eurolygos jaunimo turnyre, kur gindamas Miuncheno „Bayern“ garbę turėjo 13,5 taško vidurkį.

Scanpix/imago images/Nordphoto nuotr./Simonas Lukošius
Scanpix/imago images/Nordphoto nuotr./Simonas Lukošius

„Sprendžiame ne vieną tokią situaciją“, – trečiadienį Vilniaus oro uoste, laukdamas skrydžio kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine į Bosniją ir Hercegoviną, žurnalistams prisipažino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Ir Mato Buzelio, ir Igno Brazdeikio brolio (Augusto, – past.). S.Lukošiaus situacija yra vienas iš einamųjų klausimų“, – pridūrė M.Balčiūnas.

Kalbėdamas apie S.Lukošių jis ragino neskubėti.

„Luktelim iki kitų metų ir pasižiūrėsime visą situaciją. Tikrai, formaliai, ateityje už (Lietuvos) vyrų rinktinę jis dar tikrai galės žaisti. Tiesiog mūsų pareiga bus jį įtikinti“, – teigė LKF prezidento Vido Gedvilo dešinioji ranka.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Balčiūnas

„Aš negaliu komentuoti buvusios situacijos. Matote, ir su Matu (Buzeliu) buvo kažkokių tai nuoskaudų. Bandome tą situaciją keisti, spręsti“, – aiškino M.Balčiūnas.

Jo teigimu, talentingasis M.Buzelis, kviečiamas ir į JAV jaunimo rinktinę, linksta prie sprendimo žaisti už Lietuvą. 17-metis šią vasarą yra kviečiamas net į Lietuvos vyrų rinktinės stovyklą.

„Praėjusią savaitę kalbėjau su Mato mama, jau prašo atsiųsti planus rinktinės. Žinome jų prioritetus. Jie nori iš pradžių universitetą išsirinkti. Stebime, dalyvaujame toje situacijoje ir, aš manau, kad bus gerai viskas“, – vylėsi LKF generalinis sekretorius.

ltu.basketball nuotr./Valdemaras Chomičius ir Matas Buzelis
ltu.basketball nuotr./Valdemaras Chomičius ir Matas Buzelis

Didelį prioritetą už Atlanto rungtyniaujantiems lietuviams teikiančios organizacijos galva teigia, kad tuo pagrindu buvo paskirtas ir studentų rinktinės vyriausiasis treneris bei užsiminė apie laukiantį vizitą Jungtinėse Valstijose.

„Yra ir daugiau tokių jaunuolių. Dėl to studentų rinktinės vyriausiąjį trenerį, kaip matėte, paskyrėme lietuvį, gyvenantį Amerikoje – Aurimą Matulevičių. Tam, kad visus galėtų labai gražiai peržiūrėti, su visais pakalbėti, – pasakojo M.Balčiūnas. – Dar bus vienas vizitas į JAV iki vasaros. Ne tik su studentais pakalbėti, bet ir su Jonu (Valančiūnu), Domantu (Saboniu). Ryšis su JAV yra stiprus ir aš esu tikras, kad tikrai pozityviai išspręsime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas