Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 29 /19:47

LKL lyderių mače – netikėta intriga ir vos neprisižaidęs „Žalgiris“

Galingai LKL lyderių mačą pradėjęs ir 20 taškų pranašumą turėjęs Kauno „Žalgiris“ vos neprisižaidė, tačiau vis tiek sugebėjo palaužti Panevėžio „Lietkabelį“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai sekmadienį namuose šventė labai sunkią pergalę 92:90 (31:21, 21:22, 28:18, 12:29) ir pagaliau užkopė į turnyro lentelės viršūnę.
Vasilije Micičius
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau rungtynių pradžioje Kevino Pangoso vedami šeimininkai šovė į priekį 12:2 ir, nors varžovams dar buvo kartą pavykę priartėti iki taško, vėliau „Žalgiris“ pabėgo.

Tačiau ketvirtajame kėlinyje pradėję naudoti aikštės gynybą panevėžiečiai pakilo į lemiamą šturmą.

Prasidėjus paskutinei minutei, po Vaido Čepukaičio pataisyto metimo deficitas sumažėjo iki dviejų taškų (90:92), bet perlaužti mačo nepavyko.

Nors žalgiriečiai užpulti nesugebėjo, o „Lietkabelis“ stebuklui turėjo likusias 27 sek., surengti paskutinės atakos svečiams nepavyko.

Tai buvo pirmasis „Lietkabelio“ pralaimėjimas šį sezoną. Kauniečiai LKL taip pat pralaimėjo vos kartą, kai Klaipėdoje nusileido vietos „Neptūnui“.

Šeimininkams šiame mače dar negalėjo padėti Dee Bostas, bet kur kas skaudesnių nuostolių turėjo jų varžovai. Šiame mače panevėžiečiai kovėsi be Lorenzo Williamso ir Kšištofo Lavrinovičiaus.

„Žalgirį“ į priekį vedė „didysis trejetas“ – Vasilije Micičius, Antanas Kavaliauskas (abu pelnė po 19 taškų) ir Kevinas Pangosas (17 taškų) kartu surinko daugiau nei pusę visų komandos taškų.

Tuo tarpu Arono White'o sąskaitoje buvo 11 taškų.

„Lietkabelio“ komandoje išsiskyrė Gary Taltonas, pelnęs 20 taškų ir atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus.

Žygimantas Skučas ir Simas Jasaitis atitinkamai pelnė po 13 ir 11 taškų.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 92:90 (31:21, 21:22, 28:18, 12:29).

40 min. Vaidas Čepukaitis pataiso metimą (90:92). Intriga sugrįžo. Žalgiriečių ataka nesėkminga. Panevėžiečių stebuklui liko 27 sek., bet sklandžios atakos surengti ir atlikti metimo nepavyko.

38 min. Žanis Peineris pelnė keturis taškus iš eilės ir po labai ilgos pertraukos sumažino deficitą iki vienženklės atžymos. Maža to, žalgiriečiai nesugeba užpulti, o Vaidas Čepuikaitis krauna iš viršaus. Iš devyniolikos taškų persvaros lieka vos penki (91:86).

37 min. „Žalgiris“ nejuokauja. Vasilije Micičius ir Antanas Kavaliauskas vėl tempia žalgiriečius į priekį – 91:76.

35 min. Panevėžiečiai šiame mače niekaip nesulaiko po krepšiais dominuojančio Antano Kavaliausko, o kauniečiai – veterano Simo Jasaičio. Likus 6 min. žalgiriečių persvara sumenko iki 11 taškų.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kauno „Žalgirio“ arenoje
Nors „Žalgirio“ pranašumas – saugus ir akivaizdus, Š.Jasikevičius neleidžia atsipalaiduoti savo auklėtiniams. Žalgiriečiai turi „atsiskaityti“ už kiekvieną prastą sprendimą aikštėje. Treneris nuolat mosuoja rankomis šalia atsarginių suolo ir žeria pastabas ant jo sėdintiems žalgiriečiams. Šaro tikslas – ne tik pergalė, bet ir kylanti žaidimo kreivė.

32 min. Lukas Aukštikalnis ir Simas Jasaitis pataikė po tritaškį. Panevėžiečiai vėl rodo atsigavimo ženklus.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 80:61 (31:21, 21:22, 28:18).

30 min. Šarūnas Jasikevičius jau patiki pergale. Į aikštę metamas jaunasis Gytis Masiulis.

28 min. Panevėžiečiai dar bandė kabintis ir sumažinę atsilikimą iki 15 taškų, turėjo galimybę kelis kartus pataikyti visiškai laisvi iš toli. Bet metimai skriejo pro šalį.

25 min. Vasilije Micičius pataiko trečią tolimą metimą trečiuoju mėginimu – 70:50.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kauno „Žalgirio“ arenoje
K.Pangosas vėl ant žemės. Vasilije Micičius po švilpuko rodė pirštu į Adą Juškevičių. Serbui pasirodė, kad tai dėl lietuvio kaltės kanadietis gulinėjo ant parketo delnu trindamas skaudantį pakaušį. K.Pangosas tylėjo. Už jį kalbėjo taškai švieslentėje. 14-uoju vienas „Žalgirio“ lyderių trečiojo kėlinio viduryje didino skirtumą 67:50.

23 min. Antrą rungtynių pusę abi komandos vėl pradėjo visiškai skirtingais greičiais. Atakų uraganą surengę žalgiriečiai, įgijo didžiausią persvarą – 67:50.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 52:43 (31:21, 21:22).

17 min. Visgi kauniečiai kelis kartus apsigina ir vėl trukteli į priekį (45:35). Įsiutęs Arturas Štalbergas užsipuola Tomą Jasevičių. Arbitras iš karto išrašo latviui techninę pražangą.

16 min. Artūras Milaknis ir toliau neranda savęs. Pro šalį skrieja trys pirmi jo tritaškiai. Vienas iš jų, vos liečia lentą...

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kauno „Žalgirio“ arenoje
Artūras Milaknis, kuris iki tol LKL čempionate pataikė 21 tritaškį iš 35, su „Lietkabeliu“ pirmoje pusėje jau prametė visus tris. Kai snaiperis nebesiryžo ketvirtąkart mesti iš toli, atrodo, pirmosiose eilėse už „Žalgirio“ atsarginių suolo sėdintys sirgaliai kažką šūktelėjo Artūrui. Nesu tikras, bet pasirodė, kad Šaras jiems kažką piktai replikavo. Tai ne pirmas kartas, kai Šaras užstoja A.Milaknį.

14 min. Fantastiška „Lietkabelio“ antrojo kėlinio pradžia. Po Žanio Peinerio dėjimo iš 10 taškų deficito lieka vos 2.

12 min. Panevėžiečiai pataikė du tolimus metimus ir labai greitai grįžo į kovą. Žalgiriečių pranašumas aptirpo – 31:27.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 31:21.

8 min. Panevėžiečiams krepšys atsirišo: dvi atakas užbaigė Darjušas Lavrinovičius, iš toli pataikė Donatas Tarolis. Bet gynyboje – didžiulės skylės.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kauno „Žalgirio“ arenoje
„Lietkabelis“ porą minučių žaidė be tikro įžaidėjo. Kamuolio valdymas buvo patikėtas latviui Žaniui Peineriui. Kai 205 cm ūgio žaidėjams perdavimas jį spaudžiant žalgiriečiams prie galinės linijos baigėsi neskania klaida, Artūras Štalbergas metė į aikštę Gary Taltoną.

5 min. Panevėžiečiams labai sunkiai sekasi apsiginti, bet Šaras nori, kad jo vyrai ir toliau nemažintų tempo. Po Vasilije Micičiaus antro pataikymo – 19:10. Serbas šiandien primena tą patį krepšininką, kuris terorizavo varžovų gynybą Barselonoje.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kauno „Žalgirio“ arenoje
Adas Juškevičius brangiai sumokėjo už tą stuktelėjimą ranka per veidą Kevinui Pangosui. Ne nesportinė pražanga čia buvo didžiausia bausmė. K.Pangosas įsiūtį ant lietuvio pavertė dviem tritaškiais iš eilės. Po taiklių metimų kanadietis kažką vis akivaizdžiai burbėjo A.Juškevičiui. Paprastai ramiam „Žalgirio“ gynėjui toks elgesys nebūdingas. Adas pažadino žvėrį?

3 min. Žalgiriečiai rungtynes pradėjo Aarono White'o tritaškiu, bet į tai svečiai atsakė Žygimanto Skučo taškais. Adas Juškevičius jau antrąją dvikovos minutę buvo nubaustas nesportine pražanga, tad po Kevino Pangoso taiklių baudos metimų ir dviejų tritaškių žalgiriečiai šovė į priekį – 12:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas