Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 24

Milžinišką deficitą Panevėžyje panaikinęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo didžiojo finalo

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kol kas tiesiausiu keliu žengia ten, kur praėjusį sezoną net nebuvo. Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiadienio vakarą turėjo kaip reikiant paplušėti, panaikino net 17 taškų deficitą ir 86:83 svečiuose dar kartą pranoko Panevėžio „Lietkabelį“ bei per žingsnį priartėjo prie LKL didžiojo finalo.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / LKL nuotr.

Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių „Žalgiris“ pirmauja 2-0. Trečiasis serijos mačas penktadienį vyks Kaune.

Galima tik prisiminti, kad praėjusiais metais kauniečiai neperžengė būtent pusfinalio barjero ir pirmąsyk istorijoje tenkinosi tik bronzos medaliais.

Pirmoje rungtynių pusėje panevėžiečiai tritaškius metė net 69 proc. taiklumu (9/13) ir šios Gedimino Oreliko ir Kristiano Kullamae tolimos bombos laikė „Lietkabelį“ priekyje.

Įpusėjus akistatai šeimininkai pirmavo trimis taškais (41:38), bet antrą pusę pradėjo Manto Rubštavičiaus šou, atkarpa 7:0 ir pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą – 48:38.

Kazys Maksvytis trečio kėlinio viduryje gavo techninę pražangą ir pabandė prikelti savo komandą. Tai pavyko. Kauniečiai pradėjo žaibišku tempu tirpdyti atsilikimą, kol galiausiai 36-ąją minutę Lukas Lekavičius vėl persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai – 76:75.

Rungtynių nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Likus 21 sek. ir esant lygiam rezultatui (81:81), Rolandas Šmitas prasiveržė po krepšiu, metė netaikliai, bet kamuolį atkovojo ir taškus su varžovo pražanga pelnė Laurynas Birutis.

Panevėžiečių bandymas išsigelbėti baigėsi Jamelo Morriso prarastu kamuoliu.

Kitame pusfinalyje šalies čempionas Vilniaus „Rytas“ 2-0 pirmauja prieš Jonavos „CBet“.

Į „Žalgirio“ rikiuotę sugrįžo praėjusį mačą praleidęs Arnas Butkevičius, ant parketo praleidęs vos 7 minutes, tačiau ekipai padėti nebegali Achille Polonara, kurio sezonas veikiausiai baigtas.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė lietuvių duetas – Tomas Dimša (15 taškų, 18 naudingumo balų) ir Edgaras Ulanovas (14 taškų, 23 naudingumo balai).

Pralaimėtojams daugiausiai, 18 taškų, pelnė Kristianas Kullamae, taip pat surinkęs 19 naudingumo balų.

„Lietkabelis“: Kristianas Kullamae 18, Gediminas Orelikas 13, Mantas Rubštavičius ir Jamelas Morrisas 10, Gabrielius Maldūnas 8, Jordenas Duffy 7, Vytenis Lipkevičius ir Željko Šakičius po 6.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 15, Edgaras Ulanovas 14, Lukas Lekavičius 12, Laurynas Birutis 10, Rolandas Šmitas 9, Kevarrius Hayesas ir Isaiah Tayloras po 7.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Lietkabelis“ – „Žalgiris“ 83:86.

40 min. Laurynas Birutis atkovoja kamuolį po netaiklaus Rolando Šmito metimo, pelno taškus ir dar uždirba baudą. Ji taikli – 84:81. Jamelas Morrisas praranda kamuolį, Edgaras Ulanovas sumeta baudas. Kristiano Kullamae pataikymas nieko nereiškia. „Žalgiris“ triumfuoja.

39 min. Rolandas Šmitas išveda kauniečius į priekį – 81:79. Jamelas Morrisas sumeta baudas – 81:81.

38 min. Lieka trys minutės ir rezultatas yra lygus – 77:77.

37 min. Lukas Lekavičius atkovoja kamuolį po varžovų krepšiu ir persveria rezultatą. „Žalgiris“ po labai ilgos pertraukos vėl priekyje – 76:75.

36 min. Mantas Rubštavičius ir Isaiah Tayloras apsikeičia metimais. 75:74.

35 min. „Lietkabelis“ ir toliau sutrikęs, o kauniečiai tuo naudojasi. Lukas Lekavičius tritaškiu mažina atsilikimą iki taško – 72:73.

33 min. „Žalgiris“ atsisako kelti baltą vėliavą. Gera kauniečių atkarpa ir intriga grįžta. Kauniečiai karšti. Edgaro Ulanovo, Luko Lekavičiaus ir Rolando Šmito išpuoliai grąžina „Žalgirį“ į kovą dėl pergalės. Lieka vos šeši taškai.

III kėlinys. „Lietkabelis“ – „Žalgiris“ 67:59.

30 min. Kauniečiai nupjovė deficitą septyniais taškais, bet praraja vis dar dviženklė. Tomas Dimša tritaškiu uždaro kėlinį.

28 min. Kazys Maksvytis įsiutęs ir baudžiamas technine pražanga. Maža to, Jordenas Duffy pataiko tritaškį. Bronzinis prizininkas gilioje duobėje. 64:47.

25 min. Tomas Dimša prasiveržia link krepšio, bet į tai Jordenas Duffy atsako dviem rezultatyviais išpuoliais. Kol kas „Žalgiris“ stipriai stringa. 57:44.

24 min. Gabrielius Maldūnas firminiu metimu didina žalgiriečių bėdas – 53:42.

23 min. Rolandas Šmitas pataiko puskablį, Edgaras Ulanovas – flauterį. Visgi į tai panevėžiečiai atsako Manto Rubštavičiaus tritaškiu – 51:42.

22 min. Mantas Rubštavičius... Du su Luko Lekavičiaus pražanga ir šeimininkai nutolsta dviženkle persvara – 48:38.

21 min. Antrą mačo pusę panevėžiečiai pradeda Manto Rubštavičiaus ir Kristiano Kullamae išpuoliais. Rekordinė „Lietkabelio“ persvara – 45:38.

II kėlinys. „Lietkabelis“ – „Žalgiris“ 41:38.

20 min. Aštuntą panevėžiečių tritaškį šiame mače pataiko Gediminas Orelikas. Lygu – 38:38. Kėlinį dar vienu tritaškiu užbaigia Kristianas Kullamae.

19 min. Gedimino Oreliko smagus tritaškis, bet kitoje aikštės pusėje jo gynybą nesunkiai įveikia Ignas Brazdeikis. Vytenis Lipkevičius smeigia tritaškį iš aikštės krašto. 35:37. Laurynas Birutis prameta tris baudas iš eilės...

18 min. Tomo Dimšos puiki atkarpa. Iš pradžių tritaškis, o po to ir perimtas kamuolys bei taškai iš po krepšio. „Žalgiris“ tolsta – 35:29.

17 min. Lukas Lekavičius smogia iš toli, o Gabrielius Maldūnas atsako metimu iš baudos aikštelės. 29:30.

16 min. Tomas Dimša pataiko tritaškį iš aikštės krašto. „Žalgirio“ atkarpa 7:0. Ją galiausiai nutraukia Kristianas Kullamae. 27:27.

15 min. Edgaras Ulanovas pataiko savo firminį metimą po gražaus Luko Lekavičiaus prasiveržimo ir perdavimo. 25:24.

14 min. Tomas Dimša pataiko flauterį, bet prasižengia puolime. Taškai įskaitomi.

13 min. Jamelas Morrisas pataiko du tritaškius iš eilės. Laurynas Birutis į tai atsako galingu dėjimu, bet tik dviejų taškų vertės. 25:20.

11 min. Kevarriusas Hayesas po pertraukėlės išveda kauniečius į priekį, bet jau kitos atakos metu taikliu metimu atsako irŽeljko Šakičius. 16:16.

I kėlinys. „Lietkabelis“ – „Žalgiris“ 14:14.

8 min. Žalgiriečius gelbsti po varžovų krepšiu atkovojami kamuoliai, antraip „Lietkabelio“ pranašumas būtų gerokai didesnis. 13:10.

7 min. Kristianas Kullamae pataiko iš toli. 12:10.

6 min. Gediminas Orelikas traukia šeimininkus į priekį. Smagus jo prasiveržimas po krepšiu ir 9:8.

5 min. Pagaliau tritaškį pataiko Gediminas Orelikas, o po to du taškus prideda ir Kristianas Kullamae. 7:4.

4 min. Panevėžiečių taškų sąskaitą atidarė Nikola Popovičius, bet į tai žalgiriečiai atsakė Lauryno Biručio bauda.

2 min. Po kelių netaiklių abiejų komandų išpuolių galiausiai tritaškį pataiko Rolandas Šmitas. 0:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas