Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 19

LKL sezono startas: dešimt komandų – dešimt intrigų

25-ąjį sezoną pasitinkančios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos išsirikiavusios prie starto linijos. Antradienį vakare oficialus startas bus duotas Panevėžyje. Rungtynėmis tarp vietos „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“ pajudės beveik devynis mėnesius truksiantis čempionatas. 24sek pristato dešimt intrigų, susijusių su visomis pirmenybių dalyvėmis.
LKL 25-asis sezonas žada nemažai intrigų
LKL 25-asis sezonas žada nemažai intrigų

Alytaus „Dzūkija“: kas bus naujasis komandos dirigentas?

Slovėnas Andrejus Urlepas pastaraisiais metais buvo tapęs savotišku Dzūkijos ekipos simboliu, tačiau šio sezono išvakarėse netikėtai paliko komandą.

Oficiali stratego pasitraukimo priežastis – šeimyninės aplinkybės, tačiau komandai likti be trejus metus visas vadžias laikiusio specialisto turėtų būti tikras šokas.

Laikinai šias pareigas perims makedonas Nikola Vasilevas – buvęs Tomo Pačėso ir Rimo Kurtinaičio asistentas „Lietuvos ryte“. Kaip žinia, T.Pačėsas yra ir „Dzūkijos“ klubo įkūrėjas.

Praėjusį sezoną „Dzūkija“ užėmė aštuntąją vietą. Žinant, kad tarpsezonyje Alytuje pasikeitė kone pusė sudėties, o atsistojus prie starto linijos komandos liko be vedlio, galima spėti, kad naujam treneriui pakartoti šį pasiekimą gali būti labai rimtas iššūkis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Andrejus Urlepas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Andrejus Urlepas

Kauno „Žalgiris“: ar sugrįš į tribūnas žiūrovai?

Žalgiriečiai pradeda jubiliejinio 20-ojo titulo medžioklę ir auksakaliai veikiausiai nesuklystų, jei Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pirštus pradėtų matuoti jau dabar.

Praraja tarp Eurolygos dalyvio ir likusių šalies komandų kasmet vis didėja, tad pritraukti aukščiausio lygio kovų išlepintus sirgalius į „Žalgirio“ areną LKL rungtynėms šeimininkams darosi vis sudėtingiau.

Praėjusį sezoną pagal lankomumą kauniečiai (vid. 4002 žiūrovai) nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ (4340). Ar pavyks šiemet „Žalgiriui“ triumfuoti ne tik aikštelėje, bet ir tribūnose?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Žalgirio“ arena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Žalgirio“ arena

Kėdainių „Nevėžis“: ar bridimas į tą pačią upę bus sėkmingesnis?

Ramūnas Cvirka po vienų metų pertraukos sugrįžta į Kėdainius ir šiame poste pakeis Paulių Juodį. Pastarasis nuo šiol eis asistento pareigas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Cvirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Cvirka

Labiau patyrusio specialisto „Nevėžio“ vadovai norėjo dėl to, kad komanda įgijo teisę kautis atrankoje dėl vietos FIBA Europos taurės varžybose.

R.Cvirka praėjusį sezoną sėkmingai dirigavo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ ir Baltijos krepšinio lygoje iškovojo sidabro medalius.

LKL pirmenybėse „Nevėžis“ pernai liko devintas ir į atkrintamąsias nepateko. Užpernai, kai prie komandos vairo stovėjo R.Cvirka, kėdainiečiai taip pat buvo per žingsnį nuo atkrintamųjų.

Ar šį kartą tikslą pavyks pasiekti?

Klaipėdos „Neptūnas“: kieno balsas drabužinėje skambės garsiausiai?

Uostamiesčio klubas pradeda naują etapą. Su nauju, bet puikiai pažįstamu Kaziu Maksvyčiu ir be ilgamečio kapitono Martyno Mažeikos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Simas Galdikas ir Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Simas Galdikas ir Kazys Maksvytis

Rinktinės trenerį Dainių Adomaitį klaipėdiečiai nusprendė pakeisti su „Lietkabeliu“ pergales skynusiu ir klubui anksčiau jau vadovavusiu treneriu, o tarpsezonyje atliko simpatiškų judesių ir krepšinio turguje.

Po ilgų metų į Klaipėdą sugrįžo Renaldas Seibutis, Tomas Delininkaitis, komandoje liko ant rinktinės slenksčio balansuojantis Mindaugas Girdžiūnas.

Prieš sezoną vykusiuose naujojo kapitono rinkimuose nugalėjo taip pat po pertraukos į Klaipėdą sugrįžęs Simas Galdikas. Tačiau ar tikrai aukštaūgio balsas rūbinėje bus garsiausias, kai komandoje yra tiek patyrusių buvusių rinktinės žaidėjų?

Panevėžio „Lietkabelis“: ar latviai nesudegs Aukštaitijoje?

Pakartoti praėjusių metų stebuklą ir dar kartą iškopti į LKL finalą panevėžiečiams gali būti gerokai sunkiau.

Karolio Kavolėlio nuotr./Arturas Štalbergas
Karolio Kavolėlio nuotr./Arturas Štalbergas

Nors klubas išsaugojo brolius Lavrinovičius ir dar pridėjo patyrusius Simą Jasaitį, Adą Juškevičių bei Vaidą Čepukaitį, naujo ekipos trenerio Arturo Štalbergo laukia nelengvas darbas.

„Lietkabelio“ vadovai, rinkdamiesi trenerį, sužaidė gana rizikingai ir pasirinko latvį, o ne taip pat tarp pretendentų minėtą D.Adomaitį.

Ar šis sprendimas pasiteisins, parodys laikas, o siekti tikslų Arturui padės ir gana solidžiai Europos čempionate rungtyniavęs jo tautietis Žanis Peineris.

Vilniaus „Lietuvos rytas“: ar klubas išsaugos pavadinimą?

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gedvydas Vainauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gedvydas Vainauskas

Naują etapą pradedantis sostinės klubas šiemet puoselėja viltį susigrąžinti bent jau antrąją vietą, o kartu ir atsikratyti praeities šleifo.

Naujieji klubo vadovai Antanas Guoga ir Linas Kleiza stengiasi purtytis bet kokių sąsajų su buvusiu ilgamečiu komandos vadovu Gedvydu Vainausku, bet ar šie žodžiai nesiskirs nuo darbų, parodys tik laikas.

Kol kas klubo pavadinimas, reklamuojantis jo leidybos verslą, nebus keičiamas.

Naujieji savininkai kol kas šio žingsnio nežengė, tačiau apie pavadinimo keitimą kalbama nuo pat pirmos sandorio dienos. Ekipos spalvos sugrąžintos į legendinės „Statybos“ laikus. Ar tai yra pirmas žingsnis ir link radikalesnių permainų?

„Šiauliai“: ar finansinis drugys nesupurtys viduryje sezono?

Praėjusiais metais rimtų finansinių problemų turėjęs ir dėl išlikimo kovojęs Šiaulių klubas liko LKL žemėlapyje. Kad šis miestas yra svarbus lygos geografijai, ne kartą yra pabrėžęs ir LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Antanas Sireika
Alvydo Januševičiaus nuotr./Antanas Sireika

Naujajam klubo vadovui Mindaugui Žukauskui, atrodo, pavyko užpudruoti opiausias žaizdas. Į buvusio savo auklėtinio M.Žukausko ir klubo valdybos pirmininko verslininko Artūro Nacicko kvietimą sugrįžti atsiliepė Antanas Sireika, subūręs kur kas pajėgesnę ir brangesnę ekipą nei praėjusį sezoną.

Tačiau ar senos opos nepradės kraujuoti sezonui įsibėgėjus?

Utenos „Juventus“: ar G.Petrauskas išlaikys egzaminą?

„Pagal kišenę“ gyvenantis Utenos klubas šiuos metus vėl pasitinka stipriai pasikeitęs. Iš praėjusių metų sudėties komandoje liko vos trys žaidėjai, tad naujam komandos treneriui Gediminui Petrauskui teko kaip reikiant pasiraitoti rankoves ir burti naują ekipą.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Gediminas Petrauskas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Gediminas Petrauskas

Antrą kartą per savo karjerą skirtingame LKL klube A.Sireiką pakeičiančiam 32-ejų kauniečiui taip pat teks reabilituotis po nesėkmingo etapo Vengrijoje.

Pirmasis blynas keičiant A.Sireiką su „Šiauliais“ tuomet neprisvilo. Per keturis sezonus G.Petrauskas padėjo ekipai tris kartus iš eilės triumfuoti Baltijos krepšinio lygoje, o 2015 m. laimėti LKF taurės turnyro bronzos medalius.

Pastaraisiais metais „Juventus“ lygos kontekste išsiskirdavo, jog, net ir nebūdamas didžiausias klubas, trenerių loterijoje sugebėjo ištraukti laimingus bilietus.

D.Adomaitis ir A.Sireika komandą kilstelėjo į naują lygį. Ar aukštai iškeltą kartelę pavyks išlaikyti ir jauniausiam lygos treneriui?

Prienų-Birštono „Vytautas“: kaip ant parketo seksis verslininkui?

Virginijaus Šeškaus vadovaujamas klubas ir šiemet turės kuo nustebinti. Pirmenybių išvakarėse prieniškiai žengė originalų žingsnį ir į savo sudėtį įregistravo profesionalaus krepšinio niekada nežaidusį verslininką Tomą Tumyną.

196 cm ūgio naujokas įregistruotas puolėjo pozicijoje tiek LKL kovoms, tiek atrankai į FIBA Čempionų lygą.

31-erių verslininko įmonė užsiima Madrido „Real“ futbolo žvaigždės Cristiano Ronaldo prekinio ženklo apatinių ir kojinių siuvimu Kazlų Rūdoje.

„Vytauto“ nuotr./Tomas Tumynas
„Vytauto“ nuotr./Tomas Tumynas

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: ar pavyks išlaikyti tradiciją?

Šiemet prie šiauriausios LKL komandos vairo sugrįžo su klubu anksčiau jau dirbęs Rimantas Grigas. Tiesa, naujuoju vedliu 55-erių klaipėdietis tapo tik rugpjūtį, kai komplektacijos darbai buvo įsibėgėję.

Ar nepritrūks pasvaliečiams, kaip studentams, paskutinės nakties, pamatysime jau pirmuosiuose turuose.

Septintą sezoną elitiniame ešelone žaisiantis Pasvalys visuomet prasibraudavo į atkrintamąsias. Ar šią tradiciją „Pieno žvaigždėms“ pavyks pratęsti?

Lažybų bendrovės prasčiau už pasvaliečių vertina tik „Dzūkijos“ ir „Nevėžio“ galimybes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Steponas Babrauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Steponas Babrauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas