Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 02

LKL finalo starte intriga nepakvipo: „Žalgiris“ užtikrintai dėjo žingsnį link aukso

Kauno „Žalgiris“ galingai pradėjo 11-ojo iš eilės LKL čempionų titulo medžioklę. Trečiadienį prasidėjusioje finalo serijoje Martino Schillerio auklėtiniai savo aikštėje be didesnių problemų 90:75 (23:23, 28:12, 20:24, 19:16) nukovė Vilniaus „Rytą“.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Finalo serijoje kovojama iki trijų pergalių. Antrasis serijos mačas šeštadienį vyks Vilniuje.

Pakiliai finalą pasiekę Giedriaus Žibėno vyrai šeimininkams priešinosi tik pirmą kėlinį. Po pirmųjų dešimties minučių rezultatas švieslentėje rodė lygų rezultatą 23:23 tačiau į antrąją atkarpą „Žalgiris“ išėjo kur kas labiau susikaupęs ir stipriai pagerinęs gynybą pradėjo sparčiai bėgti.

Antrą ketvirtį LKL čempionai laimėjo net 16 taškų pranašumu ir sudavė lemiamą smūgį, po kurio svečiai atgaivinti intrigos taip ir nepajėgė.

Kauniečius į priekį vedė 18 taškų pelnęs Joffrey Lauvergne‘as, 12 pridėjo Lukas Lekavičius, po 10 – Martinas Gebenas ir Augustine’as Rubitas.

„Ryto“ gretose galingai ir vėl sužaidė 22 taškus pelnęs Ivanas Buva, tačiau vieno jo pastangų sostinės klubui neužteko. 17 taškų pridėjo Andrew Goudelockas, 12 – Arnas Butkevičius, 11 – Martynas Echodas.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne’as 18 (10 atk. kam.), Lukas Lekavičius 12, Martinas Gebenas ir Augustine’as Rubitas – po 10, Thomasas Walkupas (7 rez. perd.) ir Nigelas Hayesas – po 9.

„Rytas“: Ivanas Buva 22 (5 atk. kam., 25 n.b.), Andrew Goudelockas 17, Arnas Butkevičius 12, Martynas Echodas 11 (6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 6.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Rytas“ (23:23, 28:12, 20:24, 19:16).

40 min. Rungtynės baigiasi.

36 min. Stabdyti šeimininkų atakas sekasi sunkiai. Su tokia gynyba tikėtis bent vienos pergalės šioje serijoje bus sunku.

33 min. Augustine'as Rubitas ir Rokas Jokubaitis vėl trukteli kauniečius priekin – 77:59. Panašu, kad svarbiausias klausimas jau yra atsakytas.

31 min. Mindaugas Girdžiūnas susižeidžia čiurną ir palieka aikštę iš skausmo perkreiptu veidu.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Rytas“ 71:59 (23:23, 28:12, 20:24).

29 min. Kėlinio antroje pusėje „Rytas“ vėl kiek atkuto, bet sumažinti iki vienženklės žymos deficito jiems nepavyko.

25 min. Visgi į tai kauniečiai sureagavo labai greitai. Kelios sėkmingos atakos ir persvara ne tik vėl sugrįžo į buvusius skaičius, bet dar ir padidėjo... 59:42.

22 min. Vilniečiai antrą mačo pusę pradėjo nebloga gynyba ir po truputuką mažino atsilikimą. Arnas Butkevičius pataikė du tritaškius paeiliui. Vilniečiai buvo sumažinę atsilikimą iki dešimties taškų, bet kitoje aikštės pusėje tritaškį pataikė ir Thomasas Walkupas.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Rytas“ 51:35 (23:23, 28:12).

20 min. „Rytą“ toliau tempė Ivanas Buva, tačiau tai tebuvo menka paguoda. „Žalgiris“ pagavo ritmą. Pirmą rungtynių pusę Thomasas Walkupas baigė taikliu metimu iš vidutinio nuotolio.

18 min. Mindaugas Girdžiūnas negauna Augustine'o Rubito pražangos ir užputoja ant teisėjų bei tuoj pat yra atvėsinamas technine pražanga...

17 min. Giedrius Žibėnas nenori „paleisti“ mačo. Po reklamos minutės pertraukėlės „Ryto“ strategas beveik iš karto išnaudoja ir savąją. Visgi tai negelbsti. Kauniečiai šį kėlinį laimi 19:4.

16 min. Antrajame kėlinyje kauniečiai akivaizdžiai pagerino gynybą ir tai jiems leido po truputį didinti atotrūkį. Artūras Milaknis pataikė tritaškį ir „Rytas“ buvo pasiųstas į lengvą nokautą. Žalgiriečių persvara padidėjo iki pavojingos trylikos taškų žymos – 40:27.

13 min. Kol kas gražiausas rungtynių epizodas. Thomasas Walkupas „kabina“ kamuolį virš svečių krepšio ir Joffrey Lauvergne'as krauna iš viršaus – 31:27.

11 min. Antrą kėlinį keturiais taškais pradėjo Rokas Jokubaitis, bet į tai „Rytas“ atsakė Mindaugo Girdžiūno tritaškiu.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Rytas“ 23:23.

10 min. Augustine'as Rubitas pataiko iš toli ir po ilgesnės pertraukos išvedė kauniečius į priekį, tačiau prieš pat kėlinio pabaigą Andrew Goudelockas išprovokavo Martino Gebeno pražangą ir baudų metimais rezultatą išlygino – 23:23.

9 min. Svečius į priekį veda Ivanas Buva. Aukštaūgis renka jau devintą tašką ir kol kas dominuoja po žalgiriečių krepšiu (21:18).

7 min. Vilnius žaidžia drąsiai ir laikosi. „Rytas“ ir toliau išlaiko nediduką pranašumą bei yra žingsneliu priekyje – 17:14. Mindaugas Girdžiūnas didina persvarą iki penkių taškų (19:14).

5 min. Taškų lenktynės tęsiasi. Arnas Butkevičius pataiko iš toli, Andrew Goudelockas – iš vidutinio nuotolio, bet į tai žalgiriečiai atsako Joffrey Lauvergne'o ir Luko Lekavičiaus išpuoliais. „Rytas“ priekyje 13:12.

3 min. Rungtynes abi komandos pradėjo didele sparta, rezultatyviomis atakomis ir nedaug besirūpindamos gynyba. Paulius Jankūnas tritaškiu pabandė truktelti šeimininkus į priekį, bet jau kitos atakos metu dviem taškais su pražanga atsakė ir „Rytas“ – 8:8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas