Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 01

LKL verdiktas: teisėjai suklydo lemiamame KMT susitikimo epizode Vilniuje

Lietuvos krepšinio lyga „Teisėjo švilpuko“ rubrikoje išanalizavo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynėse tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ daug aistrų sukėlusį ir galimai didelę įtaką susitikimo baigčiai turėjusį epizodą.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lemiamo kėlinio viduryje uteniškiai dar turėjo keturių taškų pranašumą, tačiau tada teisėjai užfiksuodami pražangą svečių vidurio puolėjui Martinui Gebenui sumaišė visas kortas. Ne gana to, kad Arnas Butkevičius neteisėtai buvo pasiųstas prie baudų metimo linijos, dar viską puikiai matęs ir už teisybę kovojęs „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas buvo nubaustas iš karto dvejomis techninėmis pražangomis ir turėjo keliauti į rūbinę.

Šią situaciją išanalizavęs LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas jokio M.Gebeno neteisėto veiksmo neįžvelgė ir pripažino, kad teisėjai priėmė neteisingą sprendimą. Detaliai epizodą išnagrinėję ir jį paaiškinę LKL specialistai nurodė, kad A.Butkevičius puldamas dar ir gudravo, kadangi jis metimą atliko kaire ranka, o siekdamas išvengti bloko, dešine pats inicijavo kontaktą su M.Gebeno ranka.

VIDEO: Teisėjo švilpukas: 17 epizodas

Tuo pačiu LKL pridūrė, kad po klaidingai užfiksuotos M.Gebeno pražangos sekusi „Juventus“ stratego reakcija yra perdėta ir teisėjų sprendimas skirti dvi technines pražangas – teisingas.

Visgi ne vietoje švilpuku pasinaudoję teisėjai „Juventus“ teisę organizuoti ataką pavertė keturiais vilniečių baudų metimais, o kai uteniškiams pagaliau buvo leista prisiliesti prie kamuolio ir rengti savo išpuolį, turėtas keturių taškų pranašumas jau buvo sumenkęs iki taško.

Be vyr. trenerio likusiai „Juventus“ ekipai dar prireikė ir laiko, kad sustyguotų savąjį žaidimą, o būtent tai greičiausiai ir lėmė, kad vietoje turėtos persvaros atsakomąjį susitikimą tenka pasitikti su dviejų taškų deficitu.

Istorija rodo, kad tai nėra pirmas kartas, kai „Juventus“ nukenčia nuo aplaidžiai rungtynėms teisėjaujančių teisėjų. Dar praėjusio sezono KMT ketvirtfinalio rungtynes išanalizavusi LKL pripažino net tris arbitrų klaidas „Ryto“ naudai per lemiamas dvi minutes. Labai realu, kad tą kartą klaidingi teisėjų sprendimai galėjo nulemti net ir tai, kad „Juventus“ prarado galimybę kautis dėl medalių turnyro finaliniame ketverte, kadangi ketvirtfinalio nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis pratęsimo sekundėmis.

Panašu, kad ne tik „Juventus“ ir „Ryto“ komandų susitikimai KMT ketvirtfinalyje tapo tendencija, bet ir abejotini teisėjų sprendimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento