Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 19

Lyderiu tapęs Antanas Kavaliauskas idealiai pasinaudojo spraga „centro“ pozicijoje

Geriausią sezoną karjeroje sužaidęs Antanas Kavaliauskas antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje į priekį jau tempė ne Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą, o Lietuvos krepšinio rinktinę. 30-metis „centras“ yra labai arti to, kad vos antrą kartą karjeroje patektų į pagrindinį Lietuvos rinktinės dvyliktuką.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po pirmosios mačo su Makedonija dalies svečiai buvo priekyje 32:27, o A.Kavaliauskas turėjo 5 taškus ir 1 atkovotą kamuolį. Vis dėlto, po pertraukos barzdotasis galiūnas ėmėsi taip gerai jam žinomo darbo – negailestingai stumdė varžovų gynybą, tempdamas į priekį visą savo komandą.

Vos per dvi su puse trečiojo ketvirčio minutės A.Kavaliauskas įmetė 8 taškus (3/3 dvit., 3/4 baud.), padėdamas Lietuvai pirmą kartą išsiveržti į priekį – 35:32. Svarbiausia, kad be taškų A.Kavaliauskas į Lietuvos rinktinės žaidimą įnešė taip reikalingos energijos ir užsivedimo.

Susirgus A.Gudaičiui, išvykus Jonui Valančiūnui, o Robertui Javtokui „nerandant“ formos, A.Kavaliauskas tiesiog privalėjo veikti ir jis tai padarė. 

Simboliška, bet likus žaisti keturias minutes iki mačo pabaigos, A.Kavaliausko dvitaškis dar kartą persvėrė rezultatą Lietuvos naudai – 59:58. Po šio momento makedonai mūsų nebepasivijo.

Šią vasarą į kandidatų sąrašą patekęs A.Kavaliauskas kol kas geriausiai buvo pasirodęs pirmajame mače su Australija. Vėliau „centras“ žaidė per daug neišsiskirdamas, o daugelis neabejojo, kad dėl Artūro Gudaičio noro žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje A.Kavaliauskui durys į rinktinę vis tiek yra atviros.

„Huawei Cup“ turnyre A.Kavaliauskui susiklostė tiesiog puikios aplinkybės pagaliau dar kartą sužibėti ir parodyti, kad rinktinėje jis vertas būti ne vien trečiuoju pasirinkimu vidurio puolėjo pozicijoje.

Susirgus A.Gudaičiui, išvykus Jonui Valančiūnui, o Robertui Javtokui „nerandant“ formos, A.Kavaliauskas tiesiog privalėjo veikti ir jis tai padarė. Visi šeši taiklūs dvitaškiai, devyni atkovoti kamuoliai ir keturios išprovokuotos pražangos per 20 minučių – solidus pasirodymas bet kam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas