Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lyg NBA žvaigždė su „Rytu“ sužaidęs serbas tikisi savo geriausio mačo sekmadienį

Džoržde Gagičius šį sezoną buvo tarkuojamas kritikų, bet serbas sužaidė nuostabias rungtynes Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyre ir išvedė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ į finalą.

Džoržde Gagičius buvo atleistas iš „Wolves“, kai rinko vos po 5 taškus šiai Vilniaus ekipai šį „Betsafe-LKL“ sezoną ir vis gaudė kritikos žodžius iš krepšinio speciastų ir sirgalių.

Per lėtas. Per storas. Nenorintis. Praradęs sportinę formą.

Apie Dž.Gagičių buvo pasakyta daug, bet 33 metų serbas tapo superžvaigžde per KMT pusfinalio rungtynes, kuriose „7bet Lietkabelis“ 94:86 įveikė Vilniaus „Rytą“ ir iškopė į finalą sekmadienį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

210 mc ūgio serbas pelnė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių, surinko net 44 naudingumo balus, o tokio ryškaus pasirodymo KMT taurės finalo ketverte nebuvo surengęs joks Panevėžio žaidėjas.

– Džordže, kaip jaučiatės patekęs į finalą?

– Pirmiausia, aš esu patenkintas, kad grįžau į šią komandą, radau ten senus bendražygius. Su treneriu sugalvojome gerų dalykų, o dabar norėčiau tęsti nuo ten, kur buvau sustojęs. Tai nėra tik apie mane. Kai žaidžiame kaip komanda, galime pasiekti daug.

– Kokie lūkesčiai dėl rytojaus finalo?

– Dabar apie tai nemąstau. Aš tik tikiuosi, kad vaikinai atsigaus, Orelikas atsigaus, vaikinai liks susitelkę ir pasiruoš finalui. Aš tikiu šiais vaikinais. Turime kokybę, o su gera energija galime pasiekti.

– Ar jums tai geriausias mačas karjeroje?

– Negalvoju apie geriausias rungtynes pagal taškus. Svarbu laimėti didžius mačus. Gal rytoj nepelnysiu nė taško, bet galbūt mano užtvaros ar kiti nematomi dalykai padės laimėti rungtynes. Tada ir bus geriausias mano mačas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Regis, gerai sutariate su G.Oreliku?

– O jis man lyg brolis. Išskirtinis ryšys, kaip ir Lipke nuo senų laikų, esu žaidęs su Dante (Baldwinu) Boračo klube, esu žaidęs ir su Maldūnu. Tokia pozityvi energija padeda mums. Aš sau linkiu nepelnyti taško, bet laimėti rytoj rungtes. Tai ir bus mano geriausias mačas.

– Kas padėjo perlaužti rungtynes?

– Mes likome pozityvūs, mes kovojome ir nepasidavėme. Tokiais atvejais komanda ir parodo charakterį, o ne tada, kai pirmauja +20. Tokie dalykai parodo komandos paveikslą.

– Kaip tokia pergalė reikšminga N.Čanakui?

– Aš žaidžiau pas N.Čanaką dar kai jis treniravo „Partizan“. Jis suteikė man viską, suteikė pasiūlymą. Mes esame iš tos pačios „Partizan“ mokyklos ir vis bendradarbiaujame. Jis man labai padėjo.

– Kaip vertinate ilgą kovų su „Rytu“ istoriją?

– Kaip paaiškinti? Rungtynės yra rungtynės. Mes ruošiamės prieš bet kurią komandą, nesvarbu ar ji paskutinė ar pirma. Man nesvarbu, kas varžovas, tiesiog noriu laimėti su savo vaikinais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius