Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Balčiūnas skelbia apie pozityvias derybas su R.Kurtinaičiu dėl rinktinės vairo

Vienas iš kandidatų į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą Mindaugas Balčiūnas išplatino pranešimą, kuriame teigia ruošiantis labiausiai krepšinio bendruomenę dominantį sprendimą – naujojo Lietuvos vyrų rinktinės vyr. trenerio skyrimą.

„Vyriausiojo trenerio skyrimas, turės būti vienas pirmųjų naujosios kadencijos vadovybės sprendimų, jį tvirtins LKF vykdomasis komitetas. Jau lapkritį laukiantis labai svarbus 2025 m. Europos čempionato atrankos langas, jį daro dar svarbesniu, – pažymėjo M.Balčiūnas.

15min skaitytojo nuotrauka/Mindaugo Balčiūno ir Rimo Kurtinaičio susitikimas Birštone rugpjūčio viduryje.
15min skaitytojo nuotrauka/Mindaugo Balčiūno ir Rimo Kurtinaičio susitikimas Birštone rugpjūčio viduryje.

– Su treneriu Rimu Kurtinaičiu kalbėjomės keletą kartų, ieškome bendrų sprendimų, į vadovavimą vyrų krepšinio rinktinei treneris žiūri pozityviai, tačiau dar yra spręstinų dalykų“.

2007–2009 m. Lietuvos rinktinės Ramūno Butauto trenerių štabe dirbęs Rimas Kurtinaitis padėjo tuometinei vyrų rinktinei iškovoti Europos čempionato (2007 m.) bronzos medalius bei finišuoti 4-oje vietoje Pekino (2008 m.) olimpinėse žaidynėse, bet jų duetas pasitraukė 2009 metais po nesėkmingo Europos čempionato Lenkijoje.

M.Balčiūno konkurentas Robertas Javtokas teigia regintis keturis kandidatus treniruoti Lietuvos rinktinę – tarp jų ir R.Kurtinaitį, bet visų pavardžių neatskleidžia.

15min kalbėjosi su R.Kurtinaičiu praėjusį savaitgalį, kai specialisto klausėme apie pokalbius su LKF kandidatais.

Tada R.Kurtinaitis teigė, nekalbėjęs su R.Javtoku, o apie pašnekesius su M.Balčiūnu pasakojo taip:

„Kalbėjome tik vieną kartą ir tai daugiau bendromis temomis. Yra daugybė klausimų, kurie dar turi būti išspręsti. Sakiau, kad šiuo metu esu užsiėmęs savo klubo reikalais, o jei pokalbiai vyktų toliau, galėsime kalbėtis“, – sakė 64 metų treneris.

Pastaruoju metu Baku „Sabah“ (Azerbaidžanas) krepšininkus treniruojantis kaunietis teigė, kad klubas norėtų, kad jis tęstų darbus Azerbaidžane. „Jei pavyktų suderinti darbus, tuomet galėtumėme ieškoti geriausio sprendimo“, – sakė R.Kurtinaitis.

Zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri ir Rimas Kurtinaitis
Zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri ir Rimas Kurtinaitis

Jis pabrėžė, kad nėra įsitikinęs, kad norėtų vadovauti Lietuvos rinktinei.

Jei atvirai, net nežinau, – 15min sakė R.Kurtinaitis. – Yra daug klausimų, kaip ir kalbėjome su Mindaugu Balčiūnu. Aš turėčiau reikalavimų, kadangi matau, kas vyksta. Pasakysiu atvirai: mes nesame ta šalis, kuri gali susirinkti į treniruočių stovyklą tik savaitę prieš. Reikia grįžti prie to, kaip dirbome prieš 20 ar 30 metų, nepaisant klubinio nuovargio, apie kurį visi kalba.

Dabar dažnai girdžiu pasiteisinimus, tokius kaip „esu pavargęs“, „aš su šeima“ ir panašiai. Jei visi kalba tik apie pasiteisinimus ir niekas nenori dirbti, nemanau, kad yra prasmės ten eiti – man to nereikia.

Jei eičiau – tai kažką laimėti. Tačiau norint laimėti, iš karto galiu pasakyti, reikėtų dirbti daug ir nuobodžiai. Dabar mums reikia grįžti į tuos laikus, kurie buvo dar treniruojant Jonui Kazlauskui. Dabar yra tik pasakos, kaip mums gerai yra 15 vieta, man ji nėra gera. Aš esu užaugęs taip, kad yra tik pirma vieta ir visos kitos – paskutinės.

Tų klausimų yra labai daug ir jei galime diskutuoti ir rasti bendrą matymą, tuomet galime kalbėti; kitu atveju nėra tikslo gaišti laiko.

Kaip tenka matyti, dabar yra tik kariaujama. Gaila matyti, kad krepšinis yra taip ,,plėšomas“ – atrodo blogiau nei tarp politinių partijų. Tiesa yra tokia, kad karalius yra nuogas.“

VIDEO: PIKENROLAS su R.Javtoku: medžioklė Kazachstane, rinkiminė vizija ir „išrūpintas“ diplomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas