Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Balčiūno dešinioji ranka: apie pirmą darbą, įtaką ir norą ateities rinkimams

Mindaugui Balčiūnui kovoje dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento sosto nurungus Robertą Javtoką, paaiškėjo ir naujasis LKF generalinis sekretorius.
Mindaugas Balčiūnas, Rimas Kurtinaitis ir Dominykas Domarkas
Mindaugas Balčiūnas, Rimas Kurtinaitis ir Dominykas Domarkas / 15min, FIBA ir NKL nuotr.

Į prezidento postą persėsiančio 47-erių M.Balčiūno dešiniąja ranka taps 32-ejų Dominykas Domarkas.

Žaidėjo karjerą šiuo metu vis dar tęsiantis D.Domarkas eina ir Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos (LPKA) direktoriaus pareigas.

NKL nuotr./D.Domarkas praėjusį sezoną užbaigė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoje NKL lgoje
NKL nuotr./D.Domarkas praėjusį sezoną užbaigė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoje NKL lgoje

Po M.Balčiūno triumfo karštuose LKF prezidento rinkimuose – pergalės 84:63 prieš ilgametį rinktinės kapitoną R.Javtoką – D.Domarkas prabilo apie laukiantį pirmąjį darbą, galvosopį dėl asmeninės karjeros, derybas su Rimu Kurtinaičiu, įtaką Lietuvos krepšiniui ir norą ateities rinkimams.

„Emocijos yra geros, tikrai, – po M.Balčiūno pergalės džiaugėsi D.Domarkas. – Matėme krepšinio bendruomenės palaikymą Mindaugui, reiškia, kad darbai buvo padaryti tikslingai. Atsakomybė didelė. Tikrai laukiu darbų pradžios, nes jų yra daug. Daug pažadų, kuriuos visus stengsimės įvykdyti per šiuos ketverius metus.“

– Ar tokio balsų skaičiaus ir laukėte?

– Tikrai neskaičiavau. Girdėjau kažkokius lūkesčius. Kaip suprantu, abi komandos tikėjosi laimėti pagal savo skaičiavimus. Laimėjome mes.

– Kaip po tokių karštų rinkimų suvienyti Lietuvos krepšinį?

– Aš manau, kad rinkimai baigėsi, tad viskas turėtų atslūgti, visos emocijos nurimti. Tuomet reikės pradėti kalbėtis. Pristatytas modelis, rinktinės modelis – tai turėtų vienyti. Reikės kalbėtis. Labai tikiuosi, kad pavardės, kurios buvo R.Javtoko komandoje, prisidės, nes tikrai yra laukiama kiekviena nuomonė, kiekviena idėja. Mes nesame užsidarę. Labai tikiuosi, kad noras prisidėti, po šių rinkimų toliau tęsis, o ne sustos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Robertą Javtoką rinkimuose palaikė šalies krepšinio garsenybės
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Robertą Javtoką rinkimuose palaikė šalies krepšinio garsenybės

– Kokie laukia pirmieji darbai?

– Paskelbti Lietuvos rinktinės trenerį, (sudaryti) vykdomąjį komitetą. Tokie administraciniai darbai. Pirmas darbas yra didelis, tai – rinktinės trenerio paskyrimas.

– Jūsų komandos favoritas – Rimas Kurtinaitis?

– Negaliu patvirtinti, nes rinkimai ką tik baigėsi. Manau, kad jis – labai stiprus kandidatas. Tikiuosi, kad viskas paaiškės, kaip galima greičiau. Nauja pozicija man, tad nežinau, kaip greitai viską galima padaryti.

Su R.Kurtinaičiu bendravo M.Balčiūnas, tad aš nežinau, kokioje stadijoje yra derybos. Tikslas – kuo greičiau pristatyti trenerį.

– Ar generalinio sekretoriaus pareigos LKF reikš jūsų karjeros pabaigą?

– Pranešiu greitu metu. Noriu dabar pakalbėti su M.Balčiūnu apie šią mano situaciją, nes turiu klubą. Apsitarsime, kaip viską matome, ir nuspręsime.

– Kaip jums atrodė šių rinkimų fonas?

– Manau, kad faktas, jog fonas nebuvo smagus. Jis – skaldantis ne tik krepšinio bendruomenę, bet ir visą visuomenę. Tikrai buvo daug menamų įtarimų, kuriuose trūksta didesnio teisinio pagrindo ar argumentų. Tikrai nesinorėtų, kad kiti rinkimai būtų tokie aršūs. Norėtųsi, kad būtų daugiau kalbama apie idėjas, apie matymus ir viziją.

VIDEO: LKF ataskaitinė–rinkiminė konferencija 2024 | Tiesioginė transliacija

– Ar šis postas – jūsų svajonės išsipildymas?

– Taip, aš suprantu į kokią poziciją atėjau. Tokios svajonės neturėjau. Mano svajonė visada buvo tapti kuo geresniu krepšininku. Bet visada šalia su savo mokslais dėliojausi mintis, kad noriu būti šalia krepšinio. Pradėjau nuo Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos.

NKL nuotr./Dominykas Domarkas
NKL nuotr./Dominykas Domarkas

Kai atsirado šis pasiūlymas, reikėjo kelias dienas apgalvoti, pasverti, kad kažkuria prasme galėsiu daryti didelę įtaką Lietuvos krepšiniui, prisidėti prie Lietuvos krepšinio kūrimo. O tai yra svajonės išsipildymas.

– Atrodote labai ramus. Tokios rinkimų baigties ir tikėjotės?

– Nežinau, iš kur tokia ramybė. Ramus, nes žinau, kad rytoj prasideda darbai, žinau, kokia atsakomybė kris ant mano pečių. Tikrai nežinojau, kaip baigsis balsavimas. Žinojau, kad abi pusės laukia pergalės. Čia nereikia eiti į aikštelę, čia reikia stebėti ir laukti. Sulaukėme balsų, džiaugiuosi, kad buvo parodytas pasitikėjimas Mindaugo veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas