Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Balčiūno ir R.Javtoko akistatoje – ir Šaro pavardė: „Pirma laimėkit, tada šnekėsim“

Jau kitą antradienį paaiškės naujoji Lietuvos krepšinio galva. Ja pretenduoja tapti Mindaugas Balčiūnas, dabartinės federacijos generalinis sekretorius, ir ilgametis rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Ketvirtadienio vakarą jie abu dalyvavo LRT laidoje „Dienos tema“.

Tiesa, ne akis į akį – R.Javtokas atvyko į studiją, o M.Balčiūnas prisijungė nuotoliu.

Apsikeitę diplomatiškais komplimentais vienas kitam ir abu išreiškę tikėjimą savo šansais laimėti rinkimus, jie bandė atsakyti ir į vieną opiausių klausimų – kas taptų rinktinės treneriu jų pergalės atveju?

M.Balčiūnas neslėpė, kad prioritetą teiktų Rimui Kurtinaičiui.

15min skaitytojo nuotrauka/Mindaugo Balčiūno ir Rimo Kurtinaičio susitikimas rugpjūtį Birštone
15min skaitytojo nuotrauka/Mindaugo Balčiūno ir Rimo Kurtinaičio susitikimas rugpjūtį Birštone

„Mano pareiga yra susirinkti informaciją iš visų galimų pretendentų. Aš tai ir darau. Tikrai nėra jokių galutinių sprendimų. Žinau, kad ir Robertas (su R.Kurtinaičiu) kalbėjo, – LRT eteryje kalbėjo M.Balčiūnas. – Pirmas prezidento darbas bus spręsti rinktinės trenerio klausimą. Jį tvirtins Vykdomasis komitetas, bet teiks prezidentas. Žinau visų pretendentų situaciją. Taip pat – ir R.Kurtinaičio. Aišku, kaip vieno prioritetinių. Yra keletas klausimų, kuriuos dar reikia išspręsti, bet jis tikrai pozityviai žiūri į šitą klausimą. Ir tai yra labai džiugu.“

R.Javtokas ištarė daugiau pavardžių – ne tik R.Kurtinaičio, bet ir Japonijoje dirbančio Dainiaus Adomaičio bei Stambulo „Fenerbahče“ klubą Eurolygoje treniruojančio Šarūno Jasikevičiaus.

Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Jeigu pradėti nuo Rimo, tai manau, kad jis tikrai galėtų. Didelio pasirinkimo mes neturime – visi šnekame apie tas pačias pavardes. Reikia nuspręsti, kaip mes matome tą trenerį. Ar tik vasarą? Ar visą sezoną dirbantį federacijai? Tai priklausys nuo jų. Tas pats R.Kurtinaitis, D.Adomaitis ar Šarūnas (Jasikevičius) sako: „Pirma laimėkit, tada šnekėsim“. Visų nuomones žinau. Aišku, laimėjus viskas pasikeičia. Ateini su visai kitokia galia ir darbo pasiūlymu“, – dėstė R.Javtokas.

„Bet jūs manote, kad galėtumėte juos įkalbėti?“ – perklausė laidos vedėja Nemira Pumprickaitė.

„Aš manau, kad tikrai turiu šansų daugiau“, – atsakė R.Javtokas.

Būtina pažymėti, kad aštrios kritikos dabartinei LKF valdžiai neslepiantis Š.Jasikevičius atvirai palaiko R.Javtoko kandidatūrą.

Tiesa, Š.Jasikevičius ne sykį yra pakartojęs, kad darbas Eurolygoje ir Lietuvos rinktinėje – nesuderinami dalykai dėl per didelio krūvio.

„Manau, kiekvienas, net ir garsiausias vardas, turės gerbti bendruomenės pasirinkimą. Ne garsūs vardai balsuoja ir sprendžia ateitį, o LKF nariai. Tie žmonės, kurie kasdien sunkiai dirba tam, kad Lietuvos krepšinis turėtų talentus, pergales ir šviesią ateitį“, – į klausimą, ką kviestų prie rinktinės vairo, jei dabartinę LKF valdžią taip pat kritikuojantis R.Kurtinaitis galiausiai atsisakytų, atsakė M.Balčiūnas.

Priminsime, kad daug aistrų ir diskusijų keliantys LKF prezidento rinkimai vyks jau kitą savaitę – rugsėjo 17 dieną.

Juose 150 balso teisę turinčių asmenų rinksis iš dviejų kandidatų – dabartinio LKF gen. sekretoriaus M.Balčiūno ir iššūkį jam metusio legendinio šalies krepšininko R.Javtoko.

15min atlikta apklausa rodo, kad balsų skirtumas tarp kandidatų – itin mažas, o intriga, kas taps naujuosius šalies krepšinio vadu – didžiulė.

VIDEO: PIKENROLAS su M.Balčiūnu: elito kirčiai, NKL perversmo pasekmės ir audra dėl IBU

VIDEO: PIKENROLAS su R.Javtoku: medžioklė Kazachstane, rinkiminė vizija ir „išrūpintas“ diplomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas