Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 18

M.Balčiūno kvietimą svarstantis L.Kleiza – apie savo viziją ir galimą rinktinės perstatymą

Linas Kleiza 15min laidoje PIKENROLAS atskleidė, kad yra pasinėręs į apmąstymus dėl Mindaugo Balčiūno kvietimo. Naujai išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas legendinį šalies krepšininką kviečia tapti vyrų programos vadovu.

Tris kadencijas generalinio sekretoriaus pareigas ėjęs 47-erių metų vadybininkas Mindaugas Balčiūnas prezidento rinkimuose 84:63 įveikė ilgametį rinktinės kapitoną Robertą Javtoką.

Spaudos konferencijoje Vydo Gedvilo įpėdinis atskleidė pirmuosius savo darbus valdžioje. Tai – vyriausiojo rinktinės trenerio paskyrimas, kuriuo tapti favoritu išskyrė Rimą Kurtinaitį, bei trijų programų vadovų, atsakingų už sportinę dalį, pristatymas.

„Artimiausiu metu bus paskelbti moterų, vyrų ir jaunimo programų vadovai, kaip ir buvo žadėta. Tikrai tikiu, kad tai duos efektą“, – sakė M.Balčiūnas.

15min laidoje PIKENROLAS legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza atskleidė rimtai svarstantis M.Balčiūno kvietimą.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Linas Kleiza
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Linas Kleiza

„Esu apmąstymuose, žiūriu, kas vyksta su Lietuvos krepšiniu. Lengviausia būtų iškart pasakyti „ne“ ir nieko nedaryti. Manau, kad dabar mano sprendimas yra 50 prieš 50, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė 39-erių metų L.Kleiza. – Jei atvirai, nekandidatavau į prezidentus, nes turi tam atsiduoti ir skirti daug laiko, turi atsitraukti nuo savo gyvenimo. Mažiau to būtų dirbant su rinktine. Bandau įsivertinti savo galimybes. Ar galiu tai padaryti? Daryti tai, kad tik darytum, ar daryti pusiau... Aš jau buvau „Ryte“ (juokiasi). Situacija yra tikrai įtempta, ypač Lietuvos krepšinyje. Kažkam reikės ją aplyginti ir nusimušti savo ego, kažkam reikės žaisti rinktinėje, o Lietuvos krepšiniui reikės gyventi. Lengviausia būtų nusišalinti, bet dabar tikrai esu nežinioje.“

Vyrų programos vadovas – savotiškas Granto Hillo atitikmuo Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinėje, kuris yra atsakingas už vyriausiojo trenerio paskyrimą, komandos formavimą ir žaidėjų stebėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas