Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Brazys komentavo paskutinę ataką, N.Čanakas pripažino: „Mums pasisekė“

Nenadas Čanakas džiaugėsi Panevėžio „Lietkabelio“ slidžia pergale, atvėrusia kelią į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvertą.
Nenadas Čanakas
Nenadas Čanakas / P.Židonio nuotr.

Panevėžiečiai namuose 79:76 laimėjo prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Pirmosios rungtynės uostamiestyje buvo pasibaigusios neptūniečių pergale dviem taškais, tad bendrame dviejų rungtynių santykyje – vos vieno taško „Lietkabelio“ persvara.

Jos galėjo ir nelikti paskutinės „Neptūno“ atakos metu, tačiau puikias rungtynes žaidęs ir 24 taškus pelnęs Ignas Sargiūnas apmaudžiai nepataikė iš po krepšio.

„Noriu pasveikinti ir „Neptūną“, nes kova abejose rungtynėse buvo puiki, – sakė N.Čanakas. – Šiandien pradėjome gerai gynyboje, bet buvo akivaizdu, kad jautėme spaudimą, nesijautėme gerai po penkių pralaimėjimų iš eilės. Turėjome problemų sudėtyje.

Trečiajame kėlinyje susikūrėme skirtumą, tai buvo geriausias kėlinys šiemet kol kas. Turime būti protingesni, geresni puolime, geriau skaityti varžovų žaidimą.

Gynyboje... Jei kita komanda bando tave vytis, jie tikrai mes tritaškius. O jie turi gerus metimus, mes juos palikome laisvus. Galiausiai viskas nuėjo iki paskutinės gynybos. Mums pasisekė. Prieš „Juventus“ jie įmetė, šiandien – ne. Toks krepšinis.“

VIDEO: „Citadele KMT“ rungtynių apžvalga: „7bet-Lietkabelis“ - „Neptūnas“ [2024-01-21]

„Reikia pasveikinti „Lietkabelį“, laimėjusį ir patekusį į Karaliaus taurės ketvertą, – dėstė Mindaugas Brazys. – Nusipelnė komanda pagarbos. Turi problemų, bet kovoja, yra žaidėjai, kurie yra aukštesnio lygio, turi daugiau patirties – prieš juos žaisti labai sunku buvo. Čia ir buvo tas momentas. Negali su jais atsipalaiduoti. Kai pagavo ritmą, kai pajautė žaidimą, pasidarė sudėtinga, bet čia daugiau apie žaidėjų koncentraciją kalba.“

„Neptūno“ treneris komentavo paskutinę rungtynių ataką.

„Žaidėjas (Ignas Sargiūnas – aut. past.), kurį pasirinkau, atakavo. Jis ne vienerias rungtynes ištraukė šiame sezone, juo galiu pasitikėti, turi charakterį. Nemanau, kad buvo bloga situacija. Galėjo ir įkristi metimas. Nemačiau dar tos situacijos pakartojimo, buvo pražanga ar ne – nenoriu komentuoti nematęs“, – teigė klaipėdiečių vairininkas.

O štai N.Čanakas gyrė 20 taškų surinkusį ir 9 kamuolius atkovojusį Ąžuolą Tubelį: „Jis palieka man puikų įspūdį. Ne tik šiandien, apskritai žvelgiant į jo sezoną. Jis Eurolygos kalibro žaidėjas. Ketvirtas numeris, galintis mesti. Kai kurie specialistai sako, kad jis nemetantis, bet mesti jis tikrai gali.“

VIDEO: N. Čanakas: „Lietuvos krepšinis turi labai šviesią ateitį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas