Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 20

M.Kalnietis apie karjeros pradžią rinktinėje: „D.Songaila liepdavo pirkti šampūną“

Lietuvos krepšinio rinktinės pasiruošimas pasaulio čempionatui artėja į pabaigą – dar laukia trejos draugiškos rungtynės, per kurias mūsiškiams teks baigti šlifuoti derinius. Koks progresas jau pasiektas bei kokių rinktinės užkulisių nemato sirgaliai, „Radistui“ Jonui Nainiui pasakojo vieni iš komandos lyderių Mantas Kalnietis ir Domantas Sabonis.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Lino Žemgulio (krepšinionamai.lt) nuotr.

Pastarasis teigia, kad tiek jam, tiek Jonui Valančiūnui aikštėje kartais dar pritrūksta susižaidimo vienas su kitu, o ir žaidimas „ketvirtu“ numeriu yra išbandymas.

„Mes su Jonu dar nespėjome iki galo susižaisti, todėl aikštelėje būnant kartu dar kartais pritrūksta kantrybės bei tarpusavio supratimo. Esu įpratęs žaisti „penktu numeriu“, todėl užleisti ten Joną ir pačiam pereiti į sunkiojo krašto poziciją nėra lengva, taip kartais ir deriniai lieka neišpildyti. (…) Pamažu susižaidžiame. Liko dar daug laiko pasiruošimui, tad žaidimas tikrai tobulės“, – žada „Pacers“ žaidėjas.

Apie to svarbą kalba ir krepšinio žinovai, ir „Betsafe“ krepšinio lažybininkai – anot jų, tikimybė J.Valančiūnui tapti rezultatyviausiu rinktinės žaidėju siekia net 72 proc., o D.Saboniui – 24 proc.

Tuo metu M.Kalnietis sutiko papasakoti apie mažiau matomą rinktinės pusę – santykius tarp komandos senbuvių ir naujokų.

„Kai pradėjau karjerą rinktinėje, prisimenu, kad Darius Songaila liepdavo nupirkti SIM kortelę ar šampūną, po treniruotės surinkti kamuolius ir aprangas. Dabar viskas vyksta kiek kitaip, pavyzdžiui, prieš rungtynes išbėgant iš tunelio, pirmas visada bėga naujokas, o pasiekęs aikštelės vidurį yra priverstas ten ir laukti, nes mes visi sustojome“, – pasakoja įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento