Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

M.Kuzminskas apie galbūt paskutinę vasarą rinktinėje: „Labai panašu į tai“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiandien Palangoje pradėjo pasirengimą olimpiniam atrankos turnyrui, o prie jos prisijungęs Mindaugas Kuzminskas svarstė, kad jam tai gali būti paskutinė vasara nacionalinėje komandoje.

34 metų 205 cm ūgio puolėjas į Palangą atvyko pailsėjęs kiek daugiau nei didžioji dalis kitų žaidėjų, nes sezoną Graikijoje su Atėnų AEK baigė gana anksti.

„Laikas bėga labai greitai. Turėjau laisvas 3 savaites, kiti – mažiau, bus labai įdomu pasižiūrėti, kaip treneriams pavyks visus įjungti į vieną ritmą. Kai kurie baigė sezoną tik prieš keletą dienų, o kai kurie, kaip aš, prieš keletą savaičių“, – kalbėjo krepšininkas.

AEK šį sezoną purtė įvairios negandos, kalbėta, kad žaidėjams bus labai sunku atgauti uždirbtus pinigus, tačiau M.Kuzminskas apie susiklosčiusią padėtį kalba gana ramiai ir tikisi, kad nereikės su Atėnų klubu santykius aiškintis teisme.

„Tikiuosi, kad nereikės, kol kas karjeroje dažniausiai pavykdavo išsispręsti reikalus be to, – kalbėjo puolėjas. – Žiniasklaidoje buvo dalis tiesios. Tiesa iš mano pusės yra tokia, kad man atlyginimo mokėjimo vėlavimai nebuvo tokie dideli, kad galėčiau išvykti ar nutraukti kontraktą. Negaliu kažko per daug blogo pasakyti dėl finansų. Ne visiems žaidėjams buvo mokami vienodai, kai kurie jau galėdavo praleisti treniruotes, tad jos nevykdavo. Pirmą kartą teko susidurti su tokia situacija. Nemaniau, kad mano nioliktame sezone dar gali būti kažkokių pirmų kartų.“

Savo paties žaidimą Graikijos čempionate krepšininkas įvertino teigiamai.

„Vertinu gerai, pavyko išlaikyti sportinę formą, tik komandiniai rezultatai nuvylė. Bet tai buvo dėl objektyvių priežasčių, – dėstė M.Kuzminskas. – Aš gavau traumą, pagrindinis vidurio puolėjas išvyko, pasikeitė daug žaidėjų, per sezoną turėjome virš 20. Keitėsi ir treneriai. Tai turėjo daug įtakos. „Žalgirio“ pavyzdys rodo, kad ir dėl vieno žaidėjo netekties gali sugriūti komanda.“

Tuo pačiu krepšininkas pažymėjo, kad jį nustebino Vilniaus „Ryto“ pergalė LKL čempionate.

„Prieš seriją būčiau sakęs, kad „Žalgiris“ yra favoritas, bet po pirmų rungtynių pamatėme, kad nėra to pranašumo. Įspūdingiausia buvo, kaip degė „Ryto“ žaidėjų akys. Sezono pabaigoje ypatingai sunku būna legionieriams, jie jau lagamininėmis nuotaikomis gyvena, bet „Ryto“ žaidėjų akys degė. Dėl to aukščiausias balas treneriams ir kapitonui“, – savo nuomonę dėstė veteranas.

Kur kitą sezoną pasuks jo paties karjera, M.Kuzminskas kol kas atsakyti negalėjo.

„Su amžiumi ta agentų rinka prasideda vis vėliau, pirmiausia klubai pasiima jaunesnius, perspektyvesnius žaidėjus. Yra kalbų su pora klubų Europoje ir ne tik, bet nėra nieko konkretaus dabar ar kad kažkas galėtų įvykti greitu metu“, – tvirtino puolėjas.

Lietuvos rinktinės veteranas teigė tikįs, kad nacionalinė komanda pateks į Paryžiaus olimpines žaidynes ir buvo įsitikinęs, kad viskas yra pačių žaidėjų rankose.

„Olimpinių žaidynių negali lyginti su jokiu kitu turnyru, jie būna panašūs vienas kitą. Žaidynės yra unikalios, eini valgyti, o greta sėdi Usainas Boltas ir kiti geriausi pasaulio atletai. Tai yra neįkainojama. Kiek žinau, šiemet to nebus, nes krepšininkai žais kitame mieste, todėl šiek tiek liūdna. Bet duok Dieve patekti, – kalbėjo M.Kuzminskas. – Meluočiau, jei sakyčiau, kad galvojame apie kažką kitą, o ne tik pergalę atrankos turnyre. Manau, su atrankos grupe, lyginant su kitomis, tikrai pasisekė, viskas – mūsų rankose, turime nuvažiuoti ir laimėti.“

Paklaustas apie Jono Valančiūno padėtį ir tai, kad vidurio puolėjas gali būti priverstas praleisti atrankos varžybas, pašnekovas kalbėjo ramiai.

„Tikiuosi, kad žais, visą laiką, bet ne viskas priklauso nuo gerų norų. Jonui didžiausia pagarba iš mūsų visų, kad tiek metų žaidė, pradedant jaunimo rinktinėmis ir baigiant vyrų, nors tikrai galėjo pasiimti laisvesnių vasarų. Jei nutiks dabar taip, kad nežais, nieko baisaus. Tikėkimės, kad pavyks iškovoti olimpinį kelialapį ir jis prisijungsׅ“, – sakė M.Kuzminskas.

Pats puolėjas, be abejo, dega noru žaisti rinktinėje, tačiau pažymėjo, kad nėra tikras, kad bus reikalingas treneriams.

„Reikia pradžiai patekti į sudėtį, – paklaustas apie savo galimą rolę sakė žaidėjas. – Džiaugiuosi, kad rinktinėje visi sutinka su savo rolėmis, nepriklausomai nuo to, ar žaidžia, ar ne. Turėti komandoje 12 laimingų žmonių yra labai sunku. Man kokią rolę duos, jeigu duos, su tokia ir susitaikysiu.“

Taip pat veteranas neatmetė tikimybės, kad ši vasara rinktinėje gali būti jam paskutinė.

„Labai panašu į tai, logiškai mąstant, – svarstė M.Kuzminskas. – Kitą vasarą nieko nevyks, o tada jau... Ateina nemažai jaunų žaidėjų, reikės kažkada užleisti vietą. Nenoriu skambių frazių, niekada negali žinot, kaip viskas pasisuks, bet gali taip būti.“

Lietuvos rinktinės kandidatai:

  • Rokas Jokubaitis („Barcelona“)

  • Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)

  • Tomas Dimša (Kauno „Žalgiris“)

  • Vaidas Kariniauskas („Wolves-Twinsbet“)

  • Deividas Sirvydis (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“)

  • Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“)

  • Rokas Giedraitis (Belgrado „Crvena zvezda“)

  • Arnas Butkevičius (Kauno „Žalgiris“)

  • Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

  • Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK)

  • Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“)

  • Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“)

  • Domantas Sabonis („Sacramento Kings“)

  • Donatas Motiejūnas („Monaco“)

  • Laurynas Birutis (Kauno „Žalgiris“)

  • Ąžuolas Tubelis (Klaipėdos „Neptūnas“)

  • Motiejus Krivas (Arizonos universitetas)

Lietuvos rinktinės olimpinis kelias:

Birželio 23 d. Vilniuje ir 25 d. Liublianoje – kontrolinės rungtynės su Slovėnija:

Liepos 2-7 d. olimpinis krepšinio atrankos turnyras Puerto Rike. Lietuva varžybas pradės grupėje su Meksika ir Dramblio Kaulu Krantu. Kitoje grupėje žais Italija, Puerto Rikas ir Bahreinas. Po pusfinalio ir finalo rungtynių paaiškės nugalėtojas, kuriam atiteks vienintelis olimpinis bilietas į olimpines žaidynes Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius