Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 30

M.Ndourui – G.Žibėno pagyros: „Jau pirmoje atakoje jis griuvo ant niekieno kamuolio“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai Maurice'o Ndouro sugrįžimo rungtynėse pasismagino Kėdainiuose ir net 100:68 nušlavė „Nevėžį-Optibet“. Po susitikimo nugalėtojų ekipos strategas Giedrius Žibėnas džiaugėsi, kad ši dvikova tapo puikiu pasiruošimu prieš mūšį FIBA Čempionų lygoje ir negailėjo pagyrų iš karto puikiai pritapusiam legionieriui iš Senegalo.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Norėjome šias rungtynes kontroliuoti nuo pat jų pradžios, nes žinome, kad kiekvienas oponentas prieš mus yra labai motyvuotas. Buvome disciplinuoti prieš geriausiai besiveržiančius jų žaidėjus, uždengdami jiems stipriąsias rankas, taip pat prieš jų metikus, leisdami jiems veržtis. Mums labai svarbu buvo iš šių rungtynių išeiti geros nuotaikos prieš svarbų mačą antradienį. Manau, mums tas pavyko“, – dvikovą reziumavo Žibėnas.

Pateikiame kitas Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio mintis spaudos konferencijoje.

– Anksčiau esate minėjęs, kad turite priekaištų vidurio puolėjams dėl kamuolio neišsimetimo iš baudos aikštelės. Kiek šioje situacijoje yra progresas?

– Manau, kad su kiekviena treniruote tas gerėja. Mes žinome, kas įkerta, nes kartais būdavo, jog įkerta du žaidėjai, ir su kiekviena treniruote tampame organizuotesni. Assist'ų skaičius turėtų augti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour

– Pirmosios Maurice'o Ndouro rungtynės. Kokį įspūdį jis palieka pirmose treniruotėse ir rungtynėse?

– Jeigu pastebėjote, jis šiandien žaidė per dvi pozicijas. Jam atpažinti derinius ar kažkokias gynybos sistemas yra labai paprasta. Jis jau pirmos gynybos atakoje griuvo ant niekieno kamuolio ir tai turbūt pasako visą jo atsidavimą ir visą reikšmę mums. Kiek jis sustabdė gynyboje tų vadinamų lay up'ų, privertė mesti kitokius metimus, kiek jis karaliavo baudos aikštelėje. Žinome, kad jis mums duos daug ir svarbiausia, kad jis žaidžia dėl komandos. Dėl to jį čia visi mėgsta.

– Kurioje pozicijoje M.Ndourą matote ateityje – sunkaus krašto puolėjo ar vidurio puolėjo?

– Tai padiktuos varžovas ir tiek Ivano, tiek Arno pražangų skaičius. Norime žaisti ir mobiliu penketu, norime žaisti ir sunkesniu penketu. Žiūrėsime, ko reikalaus rungtynės. Iš jo mes galime gauti abu.

– Teigiamų dalykų po tokių rungtynių yra daug, tačiau ar yra kažkas, ką būtų galima dar pataisyti?

– Visą laiką galima pataisyti discipliną. Mes žinome, kad kitose rungtynėse žaisime prieš ypatingai talentingą individualiai komandą. Eilė žaidėjų, žaidusių NBA. Mums jų skautingas – kas veržiasi, kas meta, yra labai svarbus, o šiose rungtynėse mes pakankamai gerai įėjome į antradienio rungtynes. Nepatiko paskutinė ataka, kai turėjome jos nerengti. Viskas susiję su disciplina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas