Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 05

M.Purlys – apie R.Štelmaheriui netikėtą sprendimą ir D.Sirvydžio galimybes Eurolygoje

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ vadovas Martynas Purlys 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE atvėrė paslapties šydą ir papasakojo apie sprendimą atleisti Robertą Štelmaherį bei susigrąžinti vietinių mylimą Nenadą Čanaką.
Martynas Purlys apie sprendimą Robertą Štelmaherį pakeisti Nenadu Čanaku
Martynas Purlys apie sprendimą Robertą Štelmaherį pakeisti Nenadu Čanaku / 15min nuotr.

Trečiadienis | Europos taurė | „Lietkabelis“ – „Budučnost“ | 19:00 | Panevėžys

„Gimiau ir augau Vilniuje, bet pastaruosius šešerius metus gerokai daugiau laiko praleidžiu Panevėžyje. Žinoma, per šį laikotarpį geriau pažinau miestą ir žmones, man patinka Panevėžys ir panevėžiečiai. Aš šiame mieste vis labiau jaučiuosi savas“, – 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE sakė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ vadovas Martynas Purlys.

Nuo 2018-ųjų metų Aukštaitijos sostinėje plušantis 52-ejų specialistas stipriai prisidėjo prie bene geriausio „Lietkabelio“ laikmečio klubo istorijoje – per šį laiką Panevėžio komanda kartą žaidė „Betsafe-LKL“ finale, triskart iškovojo bronzą, dukart žaidė KMT finale bei triskart iškovojo šio turnyro bronzą, dukart paeiliui kovėsi Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

Šie pasiekimai yra neatsiejami ir nuo Nenado Čanako, kuris birželį „Lietkabelį“ paliko, peršokęs pas Europos taurės finalininkas Ankaros „Turk Telekom“, 47-erių serbas į Panevėžį sugrįžo jau spalio mėnesio pabaigoje, trenerio kėdėje pakeitęs Robertą Štelmaherį.

Legendinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ latvis per dešimt oficialių rungtynių prie „Lietkabelio“ vairo iškovojo penkias pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus.

„Nenorėčiau gilintis į detales – sprendimą keisti trenerį priėmėme per dieną, naktį ar kelias dienas. Kiekvienas klubas tikriausiai seka rinką ir žiūri, kokia yra situacija. Nėra paslapties, kad mūsų santykiai su Nenadu yra geri – ne tik mano, bet ir kitų klubo darbuotojų. Santykiai ne tik darbiniai, bet taip susiklostė, jog atsirado ir asmeninis ryšys. Mes palaikydavome ryšį, kalbėdavome ne tik apie krepšinį, bet ir apie krepšinį, tad mes žinojome N.Čanako situaciją Ankaroje.

Mes labai tikėjome Robertu Štelmaheriu, bandėme jį integruoti, supratome, kad bet kokiam treneriui po Nenado ir po tokių kelių pastarųjų sezonų bus labai sunku. Žinojome, kad bus sunku, bet visi stengėmės – klubas, darbuotojai, trenerio asistentai, personalo žmonės ir žaidėjai. Visi labai stengėsi suprasti ir kartoti tuos dalykus, bet nepavyko, deja, – 15min laidoje PIKENROLO KLUBAS dėstė Panevėžio komandos direktorius Martynas Purlys. – Susiklostė tokia situacija, jog Nenadas tapo laisvas. Mes galėjome laukti, tęsti darbus su Robertu, bet nebūtume buvę garantuoti, jog per šį laukimą N.Čanakas nesusiras kito darbo ir nepasirašys kontrakto kitur. Situacija buvo tokia – darai sprendimus ir kvieti atgal N.Čanaką arba susitaikai su situacija, tęsi darbus su Robertu ir šį sezoną neturi N.Čanako.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Martynas Purlys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Martynas Purlys

Sugrįžęs N.Čanakas su „Lietkabeliu“ per vienuolika mačų iškovojo septynias pergales, vienintelius pralaimėjimus patyręs prieš Kauno „Žalgirį“ (dukart), Las Palmo „Gran Canaria“ ir Klužo Napokos „U-BT“.

Pirmąjį Europos taurės ratą panevėžiečiai užbaigė penktoje B grupės vietoje (4 pergalės, 5 pralaimėjimai), „Betsafe-LKL“ čempionate – ketvirta pozicija (8 pergalės, 4 nesėkmės).

Su N.Čanako sugrįžimu sugrįžo ir sirgalių tikėjimas. Dvikovoje su „Žalgiriu“ praėjusį sekmadienį – net 5200 žiūrovai tribūnose.

„Nenadą Panevėžys labai myli, jis dažnai pakalbinamas gatvėje. Tai – užsienietis treneris, kuris klube dirba jau šeštą sezoną. Viename mieste, viename klube. Nenadas siejamas su didelėmis pergalėmis, tad Panevėžyje jis turi tikrai didelį autoritetą. Visi buvo labai patenkinti, jog N.Čanakas sugrįžo. Dėl to ažiotažas tikrai juntamas mieste. Taip, N.Čanakas yra vienas faktorių, kodėl žmonės ėmė gausiau rinktis į areną“, – sakė M.Purlys.

„7bet-Lietkabelis“ vadovas su 15min portalu pasidalijo mintimis apie nesėkmę prieš Kauno „Žalgirį“, Roberto Štelmaherio reakciją į atleidimą, pokyčius prie sugrįžusio Nenado Čanako, daugiau nei mačą su Ankaros „Turk Telekom“, N.Čanako, Gedimino Oreliko ir Deivido Sirvydžio kontrakto situacijas, ko D.Sirvydžiui trūksta iki Eurolygos, Liutauro Lelevičiaus progresą, traumuotų žaidėjų situacijas, derybas su Ąžuolu Tubeliu ir kodėl Panevėžyje nerungtyniauja amerikiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas