Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 31

M.Schilleris akcentavo minučių paskirstymą, Ž.Urbonas „Žalgirį“ lygino su devyngalviu slibinu

Utenos „Juventus“ krepšininkai po ilgų mėginimų pirmą kartą klubo istorijoje savo namų tvirtovėje pagaliau patiesė Kauno „Žalgirį“ – 90:87. Martinas Schilleris spaudos konferencijoje nedaugžodžiavo, o štai Žydrūnas Urbonas pasinaudojo šlovės akimirka ir širdingai dėkojo savo vyrams.
Martinas Schilleris ir Žydrūnas Urbonas
Martinas Schilleris ir Žydrūnas Urbonas / 15min nuotr.

„Sveikinimai „Juventus“ komandai su pergale. Pirmoje rungtynių dalyje nesugebėjome išlaikyti kamuolio prieš save. Varžovai tikrai sėkmingai žaidė ant ūselio ir iš tų situacijų surasdavo laisvus metimus bei pataikydavo daug tritaškių. Jie sužaidė labai geras rungtynes“, – dvikovą reziumavo Schilleris.

Kauniečių strategas šiose rungtynėse vertėsi be Mariaus Grigonio ir Thomaso Walkupo, kuriems buvo suteiktas poilsis po dvigubos Eurolygos savaitės, o net ir svarbiausiomis rungtynių minutėmis M.Schilleris nepabijojo į aikštę mesti tiek Martino Gebeno, tiek Karolio Lukošiūno.

Pasak stratego, plati rotacija šioje sezono stadijoje yra būtina.

„Mums labai svarbu tinkamai paskirstyti žaidimo minutes ir krūvius žaidėjų kūnams per šias 7 rungtynes, kurias sužaisime per 14 dienų. Jeigu neklystu, apskritai tai buvo jau 37-osios sezono rungtynės ir minučių paskirstymas užima labai didelį vaidmenį.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Nugalėtojų ekipos strategas Žydrūnas Urbonas spaudos konferencijoje džiaugėsi savo auklėtinių pergale, tačiau pridėjo, kad šis laimėjimas būtų dar saldesnis, jei arena būtų pripildyta ištikimiausių aistruolių.

Strategas kaip visuomet svaidėsi sparnuotomis frazėmis, o šįkart „Žalgirį“ sulygino su „devyngalviu slibinu“.

„Ką čia pasakyti, klausykit... Reikia eiti švęsti, – spaudos konferenciją puikios nuotaikos pradėjo „Juventus“ vairininkas. – Aš visas rungtynes jiems klykiau į ausis, kad mes turime pasiimti šitą pergalę, mes galime tai padaryti. Tiesiog jaučiau, kad šiandien galime nugalėti. Iš tikro labai smagu – juk perrašėme istoriją, niekada nebuvome nugalėję „Žalgirio“ Utenoje. Gaila, kad tokiomis istorinėmis pergalėmis negali pasidžiaugti mūsų žmonės, dėl kurių mes žaidžiame. Šiandien vyrai didvyriai, lenkiu galvą.

Kauniečiams tai nėra jokia tragedija. Reikia suprasti, kad jų laukia Eurolyga ir jie čia gali pralaimėti ne vienas rungtynes. Bet be jokios abejonės – jų pora žmonių kaip visas mūsų biudžetas, dėl to mums smagu. Vienaip ar kitaip, „Žalgiris“ yra „Žalgiris“ – jis kaip devyngalvis slibinas. Vieną galvą nukerti – dar trys išauga. Pavyzdžiui, Lukošiūnas – buvęs „Šiaulių“ lyderis. Tai gera komanda ir jiems ateityje linkiu kuo didžiausios sėkmės.“

VIDEO: Ž. Urbonas: „Sunku surasti žodžių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas