Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 14

M.Schilleris: apie pirmąjį titulą, J.Lauvergne'o norą likti Kaune ir šventimo planą

Kauno „Žalgiris“ išsaugojo Karaliaus Mindaugo taurės titulą Nemuno saloje įsikūrusioje „Žalgirio“ būstinėje, o pirmąjį trofėjų Lietuvoje iškovojęs Martinas Schilleris neslėpė pasididžiavimo. Iš Pauliaus Jankūno rankų KMT titulo sulaukęs austras džiaugėsi situacija, kurių, kaip jis sako, karjeroje nepasitaiko daug.

Tai buvo antrasis iš eilės bei ketvirtas šeštus metus rengiamos Karaliaus Mindaugo taurės „Žalgirio“ iškovotas titulas. Martinui Schilleriui – pirmasis trofėjus apskritai Lietuvoje, kai jis perėmė šalyje dominuojančios Kauno ekipos vairą.

38-erių strategas iš Austrijos pritariamai linksėjo galva vaikščiodamas šalia šoninės linijos, kai žalgiriečiai pirmajame kėlinyje išstatė Eurolygos lygio gynybą.

Su kito lygio žvėrimi susitikę Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai per pirmąsias 10 minučių suklydo daugiau kartų (9), nei pelnė taškų (8). Thomasas Walkupas žaidė finalo MVP ritmu, o žaliai balti greitai susikrovė dviženklę persvarą ir kontroliavo mačo eigą.

Tiesa, finalo ketverto naudingiausiu krepšininku išrinktas buvo prancūzas Joffrey Lauvergne'as, surengęs 28 taškų ir 32 naudingumo balų vertės įspūdingą pasirodymą pusfinalyje.

Būtent po jo ir Nigelo Hayeso atliktų dviejų galingų dėjimų iš eilės „Žalgirio“ pranašumas buvo išaugęs iki 20 taškų ribos.

Gyvą „Lietkabelį“ išlaikė Kyle'as Vinalesas, individualiomis pastangomis sumažinęs Panevėžio komandos deficitą iki vienaženklio skirtumo. Bet tai buvo viskas – „Žalgirio“ gynybos gniaužtuose uždusęs „Lietkabelis“ krito 69:76.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Tuščioje „Cido“ arenoje žalgiriečiai šventė kiek santūriai, lyginant su pernykščiu triumfu „Švyturio“ arenoje, kai Klaipėdoje Šarūnas Jasikevičiaus maudėsi po Nigelo Hayeso atsuktu vandens dušu.

„Šis titulas man reiškia labai daug, bet keista laimėti be sirgalių. Laimėjome titulą, paspaudėme rankas ir viskas. Trūko emocijų iš šono, bet jos buvo viduje, – po pergalės kalbėjo M.Schilleris. – Noriu pasakyti, kad esu labai laimingas laimėjęs šį titulą. Šis klubas yra laimėjęs daug trofėjų, mes buvome favoritai ir dabar, bet triumfuoti lengva nebuvo. „Lietkabeliui“ per tris kėlinius leidome įmesti 41 tašką. Tai buvo raktas į pergalę. Pastangos gynyboje ir koncentracija. Labai dėl to džiaugiuosi. Pabaigoje turėjome persvarą, varžovai turi greitų vyrukų, o mes nesugebėjome išlaikyti kamuolio prieš save. Jie atliko puikų darbą, kad sumažintų atsilikimą. Turiu pagirti Thomasą Walkupą, kuris gerai padirbėjo, kad išsaugotume persvarą ir laimėtume.“

– Koks jausmas laimėti pirmąjį titulą?

– Tai mano antras titulas karjeroje, pirmąjį iškovojau pernai G lygos Vasaros lygoje. Bet tai pirmas titulas Europoje. Labai dėl to džiaugiuosi. Per karjerą mes neturime tiek daug galimybių laimėti trofėjus.

– Atrodė, kad komanda rungtynes pradėjo kitaip, nei pusfinalyje, su kur kas didesne energija. Kas tai lėmė, kaip motyvavote komandą prieš finalą?

– Rodėme dideles pastangas gynyboje. Vyrukai buvo susifokusavę ties „Lietkabelio“ puolimu ir žaidėjais. Gynyba leido atlaisvėti puolimui. Taip dažnai būna. Man buvo malonu, kad žaidėjai įsisavino, ką mes ruošėmės ir kalbėjomės ryte. Tai nėra lengva, kai žaidi dvejas rungtynes per dvi dienas. Šiame turnyre labai svarbus Rokas, nes neturėjome Luko, kuris įprastai mums duoda išskirtinį žaidimo elementą.

VIDEO: Citadele KMT rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Lietkabelis“ [2021-02-14]

– Joffrey Lauvergne‘as tapo turnyro MVP, ką manote apie tai?

– Vakar jis davė labai daug naudos, kai mes strigome rinkdami taškus. Mes kamuolį pristatydavome į baudos aikštelę, o jis rinko taškus. Jojo išskirtinė persona, puikiai pritapo mūsų grupėje. Visi jį labai mėgsta rūbinėje. Jis nuoširdus darbininkas, kuris nesigėdija pripažinti klaidas ar užduoti klausimus. Dėl to jis yra puikus komandos draugas.

– J.Lauvergne‘as neseniai pratęsė sutartį. Kaip šis procesas vyko jūsų akimis?

– Procesas buvo lengvas. Jojo ir agentas kreipėsi į mus, kad nori likti Kaune, tad reikia sudaryti sandorį. Paulius Motiejūnas su savo komanda greitai paruošė dokumentus ir sutvarkė reikalus. Man patinka, kad Jojo puikiai jaučiasi Kaune ir norėjo čia likti. Jis nori kartu dirbti ir statyti komandą. Noriu paminėti trenerių štabą, nes pas mus kiekvienas treneris yra atsakingas už tam tikras žaidėjų grupes. Nuoširdžiai manau, kad Arne Woltmannas padėjo išryškinti Jojo stiprybes bei prisidėjo prie to, kad jis jaustųsi čia patogiai.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“

– Paulius Jankūnas titulą iškart perdavė jums. Kokio palaikymo sulaukėte iš šios grupės žaidėjų nuo pirmosios dienos Kaune?

– Tai buvo labai ypatinga akimirka. Paulius taurę yra laimėjęs daug kartų, bet aš ne, todėl man tai yra ypatinga. Galiu pasikartoti, kad per karjerą daug progų laimėti titulus nėra, norėjau pasinaudoti šia proga. Tai gražus gestas iš Jankio.

Jis ir kiti žaidėjai mane palaikė nuo pirmos dienos. Man buvo svarbu rasti bendrą kalbą su komandos branduoliu, suprasti vienas kitą. Jankis, Marius, Milas, Thomas Walkupas, kuris yra praktiškai lietuvis. Labai svarbu buvo rasti bendrą kalbą su jais nuo pirmosios mano dienos Kaune.

– Ką šis turnyras jums parodė apie komandą, artėjant svarbiausiems mūšiams Eurolygoje ir LKL?

– Turiu grįžti ir pasižiūrėti rungtynes. Tokios rungtynės parodo kokybę. Noriu paminėti Karolį Lukošiūną, kuris šį savaitgalį atliko puikų darbą. Jis šį sezoną mūsų rotacijoje nebuvo per svarbiausius mačus. Bet tokia bivo situacija, kad Steve‘as sugrįžo po traumos, o Lukas susirgo COVID-19, tad nusprendėme išplėsti rotaciją. Karolis žaidė puikiai LKL ir puikiai atrodo treniruotėse. Labai džiaugiuosi dėl jo ir dėl savęs. Jis puikiai žaidė vakar ir šiandien. Jis buvo bebaimis. Sveikinu jį su geru pasirodymu.

– „Žalgiris“ garsėja pergalių šventimo tradicijomis. Ko tikitės sulaukti rūbinėje?

– Girdėjau apie tai, šiek tiek jau mačiau po rungtynių. Tai ypatinga. Nesitikiu kažko konkretaus, bet laukiu. Aš noriu grįžti namo pas šeimą. Keista, kad jų nebuvo čia. Mano dvi dukros ir žmona žiūrėjo rungtynes ir emocingai palaikė mus. Noriu grįžti ir ramiai švęsti šį titulą su šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas