Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 07

M.Schilleris džiaugėsi paskirstytomis minutėmis, Ž.Urbonas dėl to, kad „negavo 40 taškų“

Kauno „Žalgiris“ atsirevanšavo Utenos „Juventus“ ekipai už nesėkmę sausį, o komandų vyriausieji treneriai po susitikimo pabrėžė uteniškius iškamavusių traumų faktorių.
Martinas Schilleris (kairėje) ir Žydrūnas Urbonas
Martinas Schilleris (kairėje) ir Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Žalgiriečiai Utenoje įtikinamai 102:78 susitvarkė su „Juventus“ ir įsirašė 17-ąją pergalę šiame sezone.

Tiesa, Utenos ekipa turėjo verstis net be trijų gynėjų grandies krepšininkų – Vaido Kariniausko, Igno Vaitkaus ir Martyno Gecevičiaus. Apie šias varžovų netektis užsiminė ir „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris, pasidžiaugęs, kad pavyko auklėtiniams paskirstyti laiką, nes jau antradienį laukia dar vienos LKL rungtynės prieš „Šiaulius“.

„Sveikinu mūsų vyrukus su pergale. „Juventus“ yra komanda, turinti daug potencialo puolime. Jų situaciją apsunkino tai, kad jie neturėjo dviejų pagrindinių savo perimetro žaidėjų. Bet tokia realybė.

Manau, kad gerai žaidėme gynyboje pirmoje rungtynių pusėje, bet ne antroje. Esu patenkintas, kad pavyko paskirstyti minutes. Keliaujame toliau – iki kitų rungtynių turime tik 48 valandas“, – sakė M.Schilleris.

Kur kas plačiau apie rungtynes pasisakė „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Jis, nepaisant pralaimėjimo 24 taškų skirtumu, džiaugėsi auklėtinių pastangomis ir ne sykį priminė jo komandą išretinusias traumas.

„Labai gerai žaidėme. Septyniese taip atlaikyti spaudimą prieš „Žalgirį“ – matėsi, kad jie buvo pikti, „smaugė“ mus nuo pačios pradžios. Man, kaip treneriui, šiose rungtynėse svarbiausia buvo, kad niekas negautų traumos, – tikino Ž.Urbonas. – Trys žmonės iš starto jau iškritę, jei dar vienas, tai negi su šešiais žaisi? Vis tiek žinau, koks jų fiziškumas, kokio lygio žmonės – grigoniai, lauvergne'ai ir visi kiti. Kad kažkur kažkas negautų kokios nesąmonės.

Džiaugiuosi už vyrus, jie septyniese sužaidė geras rungtynes, gal net geriau, nei tikėjausi. Buvo mintis, kad negautume 40 taškų. Tikrai buvo neramu. Rotacija nulinė, nes du centrai, Kupšas su Čepukaičiu, jų dviejų neišleisi, tai lieka penki žaidėjai į keturias pozicijas. Patys įsivaizduojate, Gintautas [Matulis] ir kiti žaidė po 36-38 minutes ir panašiai. Ačiū dievui, kad visi sveiki. Lengvai tariant - dzin.“

Trenerio paminėtas G.Matulis prieš „Žalgirį“ sužaidė karjeros rungtynes. 34-erių veteranas įmetė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus – daugiausiai per visą LKL karjerą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gintautas Matulis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gintautas Matulis

Ž.Urbonas negailėjo pagyrų nei jam, nei G.Matulio bendraamžiui Mariui Runkauskui.

„Aš išvis apakęs, kaip pas mus varė du 35 metų vaikinukai – ir Gincė, ir Marka. Šaunuoliai, neturiu jiems nė vieno priekaišto. Jie sužaidė aukščiau, negu reikia, o žaidė su „Žalgiriu,“ kurie mus „smaugė“ – girdėjau, kaip treneris rėkė „arti, arti“. Jie gal pikti buvo po praėjusių rungtynių, o man tokia švelni šypsena buvo, kad kaip nors išgyventume rungtynes. Kažkaip gera nuotaika, net ir po šio pralaimėjimo“, – sakė Ž.Urbonas.

VIDEO: Žydrūnas Urbonas: „Lengvai tariant - dzin“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas