Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 02

M.Schilleris džiaugėsi pokyčiais gynyboje: „Žaidėjai gerai atliko savo darbą“

Martinas Schilleris užtikrintai laimėjo pirmąsias finalo serijos rungtynes prieš Vilniaus „Rytą“ namuose ir liko ištikimas sau spaudos konferencijoje – ramiai ir lakoniškai atsakinėjo į žurnalistų klausimus.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Treneris iš Austrijos rungtynių pradžioje galėjo nerimauti dėl savo auklėtinių gynybos, kuri per pirmąjį kėlinį praleido 23 taškus, tačiau antrajame ketvirtyje „Rytas“ atsimušė į žaliai baltą sieną.

Dešimties minučių atkarpą žalgiriečiai laimėjo net 28:12 ir į pertrauką iškulniavo turėdami 16 taškų pranašumą (51:35).

Nors varžovai bandė kibti į atlapus, „Žalgirio“ pranašumas net ir iki vienženklio taip ir nebuvo sumažėjęs – 10 kartų iš eilės Lietuvos čempionai šventė pergalę 90:75.

Martinas Gebenas, pelnęs 10 taškų, prisiėmė atsakomybę už Ivano Buvos 22 taškų pasirodymą, tačiau kauniečių centro teigimu – svarbiausia yra pergalė.

„Darėme daug gerų dalykų. Gal leidom per daug kamuolių puolime atsikovoti, bet kontroliavome rungtynes ir smagu, kad laimėjome“, – komentavo mačą M.Gebenas.

M.Schilleris akcentavo skirtingo lygio komandos gynybą.

„Rungtynės gynyboje buvo skirtingos skirtinguose kėliniuose. Antrajame ir ketvirtajame viskas buvo gerai, gal ne taip gerai pavyko pirmasis ir trečiasis“, – sakė austras.

Paprašytas paaiškinti, kuo taip skyrėsi jo komandos gynyba pirmajame ir antrajame kėliniuose, M.Schilleris išskyrė intensyvumą ir agresyvumą.

Neslėpė treneris, kad žaisti per Joffrey Lauvergne'ą (18 taškų), M.Gebeną (10 taškų) ir Augustiną Rubitą (10 taškų) buvo jo planas. „Žalgiris“ tiesiog karaliavo po krepšiais – pataikė net 72 proc. dvitaškių (31/43), o iš baudos aikštelės pelnė net 54 taškus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

Patenkintas buvo M.Schilleris, kad jo komanda, įgijusi apčiuopiamą persvarą, taip ir neleido varžovams net pagalvoti apie sugrįžimą.

„Labai esu laimingas dėl to, nes dažnai, kai susikrauni persvarą, ji greitai išauga, tu nesugebi jos išlaikyti. Manau, žaidėjai tikrai gerai atliko savo darbą“, – sakė treneris.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas