Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mačo nebaigęs „Žalgirio“ lyderis paaiškino savo traumą: „Nukritau ant sėdynės“

Sylvainas Francisco sužaidė dar vienas nuostabias rungtynes, bet negalėjo pabaigti to istorinio komandai mačo aikštėje. Net 27 taškus antrojoje rungtynių dalyje atgriebęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo pergalę Milane prieš „Olimpia“, neįtikėtiną sugrįžimą pabaigęs be savo atakų lyderio. „Dabar skauda, bet esu laimingas, kad laimėjome“, – sakė S.Francisco.

Sylvainas Francisco buvo vienas tų, kuris traukė „Žalgirį“ per tą legendiniu sugrįžimu pramintas 27 taškų gaudynes.

Per mažiau nei 22 minutes aikštėje prancūzas pelnė 17 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Likus 54 sek. „Žalgiris“ dar buvo atsilikęs trimis taškais (78:81), kai reaktyvinis įžaidėjas praskrodė Milano gynybą ir įmetė dvitaškį, nepaisant varžovų dvigubos pražangos.

VIDEO: Sužeistas, bet triumfuojantis: „Žalgirio“ prancūzas dėl pergalės aukojo ir kūną

Tai Zachas LeDay ir Shavonas Shieldsas užkrito ant 185 cm ūgio žalgiriečio.

„Tiek ir temečiau, kad du užkrito ant manęs“, – epizodą komentavo S.Francisco po mačo.

Jis pakilo ir paliko aikštę tik padedamas komandos draugų. Atrodė, kad susiėmęs už nugaros apatinės dalies, bet sunkiai begalėjo atsistoti ant abiejų kojų.

„Aš nukritau ant sėdynės. Taip jau buvo nutikę per rungtynes Bolonijoje. Tada dvi dienas nesijaučiau gerai, bet šiandien sakiau: „Gerai, pasižiūrėkime kaip jausiuosi“. O aš jaučiausi gerai.

Dabar nutiko tas pats dalykas, vėl pražanga. Negalėjau paeiti, nejaučiau savo kūno. Dar pakliausiau trenerio, ar galiu mesti baudą? Jis pasakė, kad „ne“, – prisiminė S.Francisco. – Buvau įsitikinęs, kad galiu pataikyti. Kai jauti adrenaliną, nejauti tiek skausmo, tad galvojau, kad atsistosiu ir pataikysiu baudą. Tuo metu, regis, buvo 81:80. Galvojau, kad jei pataikysiu baudą, viskas gerai, o jei ne, – prasižengsiu, jei mes nebūsime „bonuse“ (išnaudoję komandinių pražangų limitą). Todėl ir paklausiau trenerio. Kai jis pasakė „ne“, sakiau: „gerai, čia protingai“. Bet buvau įsitikinęs, kad būčiau pataikęs baudą.“

VIDEO: Nuo -27 iki +3: neįtikėtinas „Žalgirio“ sugrįžimas Milane

Andrea Trinchieri irgi paaiškino žurnalistams tą epizodą. „Aš tikėjau Luku. Francisco atidavė mums visą save. Žaidė nuostabiai, aukojo savo kūną. Bet jį nukirto kietai. O man moka, kas priimčiau sunkius sprendimus, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Žinojau, kad jis pataikys tą baudą net ir sulaužyta ranka, nes yra drąsus žaidėjas. Bet aš turėjau planą.“

VIDEO: Pamatykite istoriją: žalgiriečių emocijos iškovojus stebuklingą pergalę Eurolygoje

S.Francisco teigė, kad žinojo, koks geras baudų metikas yra jį pakeitęs Lukas Lekavičius, bet vis tiek meldėsi, kad tik metimas įkristų.

Galiausiai „Žalgiris“ laimėjo rungtynes 85:82.

„Mes tikėjome savimi. Beprotiška, bet mums pavyko“ – džiaugėsi S.Francisco.

Jis aiškino, kad lūžis atėjo kaunantis iki pabaigos, tada ir pradėjo strigti Milano žvaigždės.

„Jei jie prameta, mes ėmėme juos bausti pataikyti tritaškius, o taip pat lengvus metimus. Kai pradėjome pataikyti lengvus metimus, pagavome ritmą, – tuo momentu viskas viskas pasikeitė, – sakė S.Francisco. – Kai jie nepataiko, nenori žaisti ir gynyboje. O mes vis raginome tęsti pirmyn ir pirmyn.“

S.Francisco pažymėjo, kad svarbūs buvo Dovydo Giedraičio pataikyti metmai.

„Manau, kad Dovis buvo pagrindinis, kai vyko lūžis. Jie spaudė mane, spaudė kitus, bet nuvertino Dovį. Jis tuo pasinaudojo – veržėsi, pataikė metimus“, – apie 21 tašką pelniusį D.Giedraitį sakė prancūzas.

VIDEO: Tampa lyderiu: karjeros mačą sužaidęs D.Giedraitis paklojo „Žalgirio“ stebuklo pamatus

Jie abu žaidė naudingiausiai komandoje, surinkę po 23 naudingumo balus Milane.

Bendrai po keturių turų būtent S.Francisco ir D.Giedraitis yra rezultatyviausi Kauno komandos žaidėjai, atitinkamai renkantys po 15 ir 13 taškų per rungtynes.

Gali būti, kad ir artimiausiose rungtynėse abiem vėl teks nešti didelį krūvį, nes po rungtynių Milane pasigirdo naujienų, kad „Žalgirį“ palieka Tyrone'as Wallace'as.

VIDEO: Sylvain Francisco: “We always stay together”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito