Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 28

Mantas Kalnietis – apie žaidimą su dviem bokštais ir svarbų patarimą žaidėjams

Lietuvos rinktinė pradeda žygį link Tokijo olimpinių žaidynių, kurios Mantui Kalniečiui būtų jau trečios karjeroje. Nacionalinės vyrų krepšinio komandos kapitonas pasidalijo mintimis prieš pirmąją akistatą su mįslingąja Venesuela bei rinktinės tykančius iššūkius – ir aikštelėje, ir už jos ribų.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

34-erių metų amžiaus Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis jau du kartus yra jautęs olimpinę dvasią – 2012-ųjų metų Londono bei 2016-ųjų metų Rio olimpinėse žaidynėse.

Į Kauno „Žalgirį“ po penkerių metų pertraukos sugrįžęs įžaidėjas laukia mačo su Venesuelos krepšininkais, kuris startuos antradienį 19.30 val.

„Nieko ypatingo nepasakysiu. Pirmos rungtynės mums svarbiausios, o tuomet žiūrėsime. Ruošiamės tik vienoms rungtynėms į priekį“, – spaudos konferencijoje sakė M.Kalnietis.

Lietuvos rinktinė tikisi gausaus sirgalių palaikymo Nemuno saloje įsikūrusioje „Žalgirio“ arenoje. Tai gali krepšininkams suteikti papildomos energijos.

„Esame pasiruošę pamatyti sirgalius, kurių oficialiose rinktinės rungtynėse nebuvo jau beveik dvejus metus. Tai spaudimas, bet esame labai laimingi, kad galėsime juos pamatyti. Visuose turnyruose sirgaliai buvo mūsų šeštu žaidėju aikštelėje, jų pagalbos tikimės ir rytoj“, – sakė prieš du mėnesius VTB Jungtinės lygos MVP trofėjų nugvelbęs kaunietis.

Didžiulis būrys sirgalių komandai gali uždėti ir papildomo spaudimo. Tačiau Lietuvos rinktinė branduolį sudaro šilto ir šalto matę krepšininkai, pratę prie tokių situacijų.

„Tai kartais padaro meškos paslaugą. Bet tai nėra pirmas kartas mano, trenerio ar kitų žaidėjų karjerose. Atliekame šį darbą ilgai ir žinome, kaip tam pasiruošti. Patarimas kitiems – atsiriboti nuo to, kas vyksta už aikštelės ribų ir žiniasklaidoje. Reikia fokusuotis į žaidimą ir detales, kurias turėsime išpildyti aikštelėje“, – aiškino rinktinės kapitonas M.Kalnietis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Beveik du mėnesius nežaidęs veteranas išsigydė sudėtingą čiurnos traumą bei dar ieško savojo žaidimo.

Gero M.Kalniečio žaidimo reikės ir dviem Lietuvos rinktinės lyderiams, NBA šį sezoną žibėjusiems lietuviams centrams Domantui Saboniui ir Jonui Valančiūnui, kuriuos įžaidėjas maitino kamuoliais ir pasiruošimo etape.

„Turbūt labai akivaizdu, kad kai rungtyniauja abu bokštai mūsų žaidimas yra grindžiamas ne per vieną žmogų po krepšiu, o galime išnaudoti abu. Kai jie abu aikštelėje, turime milžinišką pranašumą po krepšiu. Aišku, tuomet išnyksta mažo penketo situacijos. Kai baudos aikštelėje užkišta Domu ir Jonu, žaisti du prieš du yra sunkiau, nei kai yra vienas centras, kuomet galima rasti ir prasiveržimų į vidų“, – sakė M.Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas