Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 05

Margiris Normantas: „Už „Žalgirį“ tik viena valanda ilgiau buvome šioje salėje“

Margiris Normantas su Vilniaus „Ryto“ komanda sugrįžimo į didžiąją areną pergale nepažymėjo. Principinėje dvikovoje vilniečiai 67:81 krito prieš Kauno „Žalgirį“, o Lietuvos vicečempionų kapitonas svarstė apie vis dar neprisijaukintą ASG areną.
Margiris Normantas, Kevarrius Hayes
Margiris Normantas, Kevarrius Hayes / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Po ilgo laiko „Rytas“ namų rungtynes žaidė ne „Jeep“, o „Avia Solutions Group“ arenoje. Nors paskutinis mačas čia prieš „Žalgirį“ buvo laimėtas, prieš tai Vilniaus komanda buvo kritusi septyniskart paeiliui.

Palyginimui, praėjusiame sezone mažoje, bet karštoje „Jeep“ arenoje „Žalgiris“ pergalės taip ir neiškovojo.

3 iš 24 tritaškiai pasiekė tikslą „Ryto“ puolime, bendras komandos pataikymas siekė tik 33 procentus.

„Tai lėmė ir jų gera gynyba, nes nedavė mums patogių metimų, ir mūsų pačių prastas puolimas. Pasimetę buvome tiek aš, tiek kiti prieš gynybą keičiantis dengiamaisiais. Statiškai žaidėme“, – kalbėjo M.Normantas.

Jis pažymėjo, kad praktikos ant ASG parketo „Rytas“ turėjo tik kiek daugiau nei „Žalgiris“.

„Šiemet tik pirmą kartą (ASG arenoje – aut. past.) šiandien ryte pamėtėme. Už „Žalgirį“ tik viena valanda ilgiau buvome šitoje salėje. Čia toks ir pasiteisinimas, bet taip jau yra – vienas iš faktorių, o viskas susideda“, – svarstė „Ryto“ kapitonas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Margiris Normantas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Margiris Normantas

M.Normantas samprotavo, jog galėjo komandą iš vėžių išmušti didesnė erdvė ir didesnis sirgalių skaičius.

„Ažiotažas sukeltas didelis, bet reikia prirasti ir prie erdvių, lankų, parketo, kamuolių“, – vardino gynėjas, pelnęs 10 taškų (4/7 dvit., 0/6 trit.), atkovojęs 3 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 7 naudingumo balus.

Nors arena dar neprisijaukinta, tačiau atmosfera sužavėjo „Ryto“ žaidėją.

„Oi labai faina. Tiek ir jų sirgaliai, tiek ir mūsų – nerealiai. Faina buvo labai, smagi priešprieša“, – kalbėjo M.Normantas.

„Reiktų tik žaidimą geresnį žaisti, tada bus išvis gerai“, – pridūrė jis.

Tiesa, vėliau spaudos konferencijoje treneris Giedrius Žibėnas tokius pasiteisinimus atmušinėjo griežtai: „Pasiteisinimai visi – namai ar ne namai, sunki išvyka, slystantis kamuolys, varžovų aikštėje tribūnos per garsios... Jei turime tokių pasiteisinimų, tokiame lygyje žaisti negalime. Nėra net ką kalbėti apie tokius pasiteisinimus. Turime eiti ir žaisti bet kokioje arenoje. Esame „Rytas“ ir turim teisingai atstovauti savo klubui.“

„Rytas“ klimpo visų rungtynių metu, o anksti pabėgęs „Žalgiris“ taip ir neprisileido vilniečių, kurie savo aiškaus puolimo lyderio nesurado. Pernai į priekį puolimo vežimą svarbiausiais momentais tempė Marcusas Fosteris, bet dabar tokios ryškios taškų mašinos vilniečiai neturi.

„Gal komandiškiau žaidžiant atsirastų kitų variantų, bet šiandien nepataikėme metimų, kiti prisirinko baudų, dar kiti nesusimetė. Pažiūrėsime video, pasimokysime iš šių rungtynių. Žaisime šį mėnesį dar triskart čia, šitoje arenoje. Manau, bus tikrai geriau ir viskas bus gerai“, – vylėsi M.Normantas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Arnas Velička, Margiris Normantas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Arnas Velička, Margiris Normantas

„Rytas“ keletą kartų bandė kabintis. Trečiojo kėlinio pradžioje Arnas Velička blokavo Kevariuso Hayeso metimą, o M.Normantas vertė dvitaškį su pražanga. Tiesa, nuo bangos „Žalgiris“ varžovus greitai numetė.

„Po to mes nepataikėme tritaškio, o jie pataikė. Atrodo taip buvo. Iškart tai numušė. Nežinau, slogokos mintys po rungtynių, reikia paanalizuoti. Truputį liūdna, bet toks sportas – kažkam reikia pralaimėti“, – teigė gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas