Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Buzelis talentingas ir plaukime: trūksta vos 3 sek. iki olimpinio normatyvo

„The Woj Pod“ tinklalaidėje apsilankęs Matas Buzelis pasakojo apie sprendimą atstovauti Lietuvai, talentą baseine ir vykstančius pokalbius su NBA komandomis.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / „Scanpix“/AP nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis klausė M.Buzelio apie apsisprendimą žaisti Lietuvos, ne JAV rinktinėje.

„Mano abu tėvai profesionaliai žaidė Lietuvoje. Jie paaukojo savo svajones, kai čia atvyko ir sukūrė šeimą. Noriu atstovauti šaliai, iš kurios jie kilę. Lietuvoje krepšinis yra religija, tą sako visi. Noriu atstovauti šiai šaliai. Mes bandysime laimėti auksą“, – užtikrintai dėstė Čikagoje gimęs krepšininkas.

„Lietuvoje sirgalių bazė yra beprotiška, jie pamišę dėl krepšinio, – tęsė 19-metis. – Noriu padėti Lietuvos rinktinei kaip tik galiu. Nesvarbu, gal aš net nežaisiu ar žaisiu penkias minutes, aš atstovausiu šaliai, iš kurios esu kilęs.“

A.Wojnarowskis išsakė mintį, jog galbūt, jei nebūtų metęs plaukimo, dabar M.Buzelis taikytųsi į olimpines žaidynes šioje sporto šakoje.

Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse
Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse

Pats jaunasis talentas pasakojo, jog vienu metu buvo vertinamas kaip vienas didžiausių plaukimo talentų visose Jungtinėse Valstijose.

„Kaip sakai, gal dabar būčiau olimpietis plaukikas. Jei atvirai, prieš keletą mėnesių tik trimis sekundėmis atsilikau nuo olimpinio laiko“, – dėstė M.Buzelis.

„Tai labai ankstyvo ryto sportas. Ir tai viena priežasčių, kodėl tai mečiau. Atsikeli 4:30 ryte, šoki į baseiną, kuris yra labai šaltas. Dėl to niekad nedalyvaudavau apšilimuose, šokdavau tiesiai į baseiną. Be jokio apšilimo“, – juokėsi krepšininkas.

„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis
„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis

Šiuo metu M.Buzelis dalyvauja pokalbiuose su NBA klubais, o interviu su A.Wojnarowskiu dieną tokių pokalbių turėjo net septynis.

„Manau, kad kiekviena komanda elgėsi kiek skirtingai. Viena prašė nubraižyti derinį, kita uždavinėjo labai sunkius klausimus. Dar kita klausė apie mano šeimą. Tad pokalbiai buvo skirtingi“, – pasakojo aukšto NBA naujokų biržos šaukimo laukiantis žaidėjas.

„Nebuvo absurdiškų klausimų. Vienas, kuris man įstrigo, buvo toks: koks yra gėdingiausias įvykis tavo gyvenime? Į šį atsakyti buvo sunkiausia, – sakė M.Buzelis. – Atsakiau, kad vieneriose rungtynėse suklydau pačioje pabaigoje, o tai privedė prie varžovų pergalingo metimo. Nelabai turiu ką papasakoti tokio, kas būtų gėdingo nutikę už aikštės ribų.“

Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse
Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse

Jaunasis krepšininkas prisiminė, jog jo sprendimą žaisti „G League Ignite“ komandoje nemažai krepšinio sirgalių pasitiko neigiamai. Esą jis atsisakė žaidimo NCAA dėl didesnių pinigų.

„Žmonės buvo pikti, kai nuėjau į „Ingite“, sakė, kad darau tai dėl pinigų, tačiau taip nebuvo. Manau, koledže būčiau uždirbęs lengviau. Negalvojau apie pinigus, žaisčiau ir už dyką“, – sakė M.Buzelis, o A.Wojnarowskis paskatino to nesakyti savo agentui.

„Taip, nesakysiu. Tiesiog taip labai aš myliu krepšinį“, – kalbėjo lietuvis.

Paprašytas įvardinti krepšininkus, kurie jam labiausiai imponuoja, M.Buzelis paminėjo Franzą Wagnerį, Paulą George'ą ir Andrejų Kirilenką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas