Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 12

Mažai tikėtina, bet griežčiausios bausmės galimybė „Lietuvos rytui“: mačas be žiūrovų

Nieko panašaus į košmarą Serbijoje ar Graikijoje, bet Lietuvos krepšinyje dar nebuvo ar seniai būta, kad žiūrovas fiziškai užpultų krepšininką. Taip nutiko per antrąjį Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ susirėmimą „Siemens“ arenoje, kai pašokęs krūtine sostinės klubo gerbėjas daužėsi į žalgirietį Vasilije Micičių. LKL ruošia „Lietuvos rytui“ baudą, o 24sek pasižvalgė, kokios galimos sankcijos gresia Vilniaus komandai.
LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“
LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal LKL nuostatus, atsakomybė už visus incidentus ir saugumą tenka šeimininkų komandai, šiuo atveju – „Lietuvos rytui“.

Tiesa, 24sek žiniomis, „Lietuvos ryto“ klubas šią atsakomybę perdavė „Siemens“ arenai, iš kurios nuomojasi paslaugą rengti krepšinio rungtynes. „Siemens“ arena samdo „Argus“ apsaugos kompaniją, tad visa atsakomybę prisiima paslaugos tiekėjas.

Pagal LKL nuostatus, „Lietuvos rytui“ už incidentą gresia piniginė bauda.

Už nepakankamą apsaugos tarnybų darbuotojų skaičių arenoje ir jos prieigose neefektyviai atliekant savo funkcijas, gresia bauda nuo 600 iki 1500 eurų.

Ar kelių ant kėdžių priešais „Lietuvos ryto“ aistruolius sėdinčių apsauginių užtenka efektyviai užtikrinti saugumą, tą jau nustatys specialistai.

Už įžūlų žiūrovų elgesį, agresyvius veiksmus, grasinimus, įžeidinėjimus ar smurtą žaidėjų, trenerių, komandų atstovų, teisėjų, sekretoriato darbuotojų, LKL, LKF darbuotojų, kitų žiūrovų ir bet kokių kitų asmenų atžvilgiu, šeimininkams gresia bauda nuo 1200 iki 3000 eurų. Klubas taip pat gali baudžiamas nuo 1 iki 3 rungtynių be žiūrovų bauda.

Kolegos iš Serbijos 24sek pasakojo, kad už tokius veiksmus jų šalyje grėstų bausmė žaisti rungtynes be žiūrovų. Tiesa, su žaidėju kontaktavusiam žiūrovui nebūtų buvę leista toliau stebėti mačo. Pavyzdžiui, Serbijoje, jeigu incidento kaltininkas nepaliktų salės, iš arenos būtų galima išvaryti visus rungtynių žiūrovus.

Kaip turėtų reaguoti šeimininkai tokių incidentų atvejais, LKL nuostatuose nenurodoma.

Išanalizavusi V.Micičiaus ir „Lietuvos ryto“ sirgalių kontakto priešistorę, incidentą ir pasekmes, LKL ketina išplatinti viešą pranešimą. Bauda „Lietuvos rytui“ – neišvengiama, tačiau lieka klausimas – kokia.

Abejojama, kad LKL imsis griežčiausių sankcijų, t.y. vykdys ketvirtąsias serijos rungtynes Vilniuje šeštadienį be žiūrovų. Realiausia, kad klubui tiesiog teks paploninti piniginę.

Į incidentą įsivėlęs „Lietuvos ryto“ gerbėjas pats susisiekė su policija, kai ši per feisbuką paragino sirgalių pačiam gražiuoju tą padaryti. Išklausiusi parodymus policija taip pat priims sprendimą.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Siemens“ arenoje žalgiriečiams šį sezoną kilo problemų dėl saugumo. Prieš ilgąją rungtynių pertrauką vienas „Lietuvos ryto“ aistruolis agresyviai pastojo kelią į rūbinę ėjusiam Šarūnui Jasikevičiui.

VIDEO: „Žalgirio“ trenerių štabo konfliktas su sirgaliais Vilniuje

Ryškiausias incidentas tarp žiūrovų ir žaidėjų kilo prieš keletą metų Kaune, kai „Žalgirio“ arenoje broliai Maciai vožė Madrido „Real“ žvaigždei Rudy Fernandezui.

Klubas gavo 25 tūkst. eurų baudą, o broliams Maciams visam laikui buvo uždrausta lankytis „Žalgirio“ arenoje, vėliau – kitose Eurolygos arenose.

Kas gresia incidentą pirmadienį sukėlusiam sirgaliui, turėtų spręsti klubas, lyga, policija ir arena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas